lauantai 27. heinäkuuta 2013

Tv-huone

Uusia lukijoita näkyy tulleen mukavasti etenkin bloglovinin kautta. Hei ja sydämellisesti tervetuloa kaikki! Sivupalkin linkeistä saatte nopeasti käsityksen blogin sisällöstä. Ruusuja ja risuja saa jakaa vapaasti kommenttilaatikossa ja toivonkin mahdollisimman monelta uudelta (ja vanhoiltakin) lukijalta vaikka vain moikkausta :)
 Eilen saivat salin asetelmat kyytiä ja samaan syssyyn uudistin hieman myös tv-huoneen ilmettä ja kun oli vielä ystävän tuomia kukkiakin tarjolla, kuvasin huoneen myös tänne! Ihanaa, että hellettä piisaa vielä. Nautin auringosta ja lämmöstä ja jos vielä syksykin olisi lämmin ja aurinkoinen,  jaksaisin paremmin tulevan pimeän ja talven. Talvi, etenkin tammi-helmikuu ovat itselleni vaikeaa aikaa. Lunta, sohjoa ja pimeää tuntuu jo sinä vaiheessa olleen niin pitkään, että positiivinen luonteenlaatuni masentuu väkisinkin. Siksi otan tästä ajasta kaiken irti, joten takaisin pihalle. Moi!
Mites teillä?

Lokoisaa lauantaita ystävät!

-tuija-

23 kommenttia:

 1. Tykkään kyllä tosi paljon näistä tauluista ja pikku asetelmista mitä sulla on. Sulla on kyllä tosi hyvä silmä. Varsinkin kaikki pienet mustat yksityiskohdat on mun mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. Pikkutaulut ovat tulostamiani mustavalkoisia matkakuvia Ikean kehyksissä :)

   Poista
 2. Moikka moi Tuija, täällä viikko on mennyt niin haipakkaa, vieraita/ yövieraita käynyt joka päivä, niin ei oo ehtinyt kuin pikasesti selailemaan blogeja. Mutta vieraathan on parasta :). Niin kauniita asetelmia sulla ja niin kaunista! Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Hello HEINIE :) vieraat on niin parasta. Mekin olemme saaneet nauttia lapsuudenystäväni seurasta perheineen ja on ollut niin ihana seurata nyt hänen lapsiaan. Leppoisaa lauantaita sinnekin, toivottavasti aurinko hellii teitäkin!

  VastaaPoista
 4. Moikka vaan pitkästä aikaa! :) Täällä ollaan aina vaan ja edelleen, vaikkakin hiljaa suurimman osan ajasta.

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Ihania yksityiskohtia, jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 6. Teidän taulut ja grafiikat kiehtovat mua joka kerta yhtä paljon. Oletko tuonut paljon ulkomailta vai mistä bongaat niitä Suomesta? Ainakaan Tampereelta en ole onnistunut löytämään liikkeitä, joissa olisi kivan näköistä taidetta. Ulkomailta on sitten aina se kuljetuspuoli... Varsinkin Pariisissa tuntuu olevan joka kadun kulmassa jonkinlainen juliste-/taide-/printtiliike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö miten tämä kommentti lämmitti mieltäni. Taide on lähellä sydäntäni ja kaikki valitsemani taulut heijastelevat jotenkin omaa identiteettiäni. Grafiikat ovat eri gallerioista, hankittu pitkällä aikavälillä. Kuvissa näkyvä iso härkätaulu on ostettu huutokaupasta yli 20 vuotta sitten. Kerään taidetta pikkuhiljaa juuri edellämainituista paikoista. Osa tauluista on uniikkeja kehystettyjä juttuja esim. Ne eteisen vanhat hyönteiskuparipiirrokset ja pukeutumishuoneen vintage Lanvin parfyymimainokset. Haluan teoksia jotka puhuttelevat, aina ne eivät ole edes taidetta sanan varsinaisessa merkityksessä.

   Poista
  2. Piti vielä sanoa, että ulkomailla museomyymälöistä löytyy hyviä julisteita, eikä vie paljon tilaa matkalaukussa :)

   Poista
  3. Tuleeko ne aina niissä pahvihylsyissä? Sellaisethan saisi kätevästi kuljetettua matkalaukussa. Muutetaan syksyllä Saksaan, täytynee tarkastaa paikallinen tarjonta.

   Mulla on itselläni taustalla taiteen perusopinnot ja maalaan ja piirrän edelleen jonkin verran, vaikka ihan harrastus onkin (ja vaikka sitä ei meillä kotona valitettavasti huomaa). Enemmän mennyt valokuvauksen puolelle omat intressit. Senpä vuoksi kodit, joissa taide on hienosti esillä, kiehtoo aina :)

   Poista
  4. Lähes aina tulevat rullassa, mutta joskus myös ihan sileinä taustapahvin päälle aseteltuna, jolloin eivät rypisty! (eivätkä myös vie tilaa)
   Ihanaa kun maalaat myös itse, rohkeasti vain omia töitä seinälle. Niin mäkin laitan, vaikka läheskään aina työt eivät ole niin hyviä kun toivoisin ;)
   Vai Saksaan muutatte, voih, elät jännittäviä aikoja :)

   Poista
 7. Moikka! Kiva on lueskella ja etenkin katsella kuviasi. Kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Perho Kerttunen, kiva että ilmoitit olostasi. Teen parhaani, että viihdyt jatkossakin mukana :)

   Poista
 8. Hei! kauniita asetelmia. Minäkin ihailen taulujanne ja taitoasi ripustaa ne kauniisti esille. Minua kiinnostaisin tietää, että mitä mieltä olet sisustuksen ammattilaisena siitä, että erilaisia teoksia (grafiikka, julisteet, maalaukset ym.) ripustetaan samalle seinälle tai kollaaseihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi ja kiitos. Olen pari postausta tehnytkin taulujen ripustamisesta ja sommittelusta. Jos kiinnostaa, voit hakea niitä tuolta tietoiskuista.
   "Ohjeistuksissa" yleensä kehoitetaan valitsemaan samaan ryhmään joko samantyylisiä teoksia, samankaltaisia kehyksiä tai vaikkapa samaa aihepiiriä edustavia teoksia, jolloin kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. Jos silmä ei ole kovin harjaantunut, voi tämä tapa olla turvallisin. Mutta mitä varmempi silmä, sitä varmemmin voi lähteä rikkomaan "sääntöjä".
   Pikkuruiset öljyvärimaalaukset prameissa kehyksissä, esineet sijoittettuna tyhjiin kehyksiin tai värikkäät julisteet grafiikanlehtien joukossa, voivat tuoda ripustukseen juuri erillaista mielenkiintoa ja kontrastia. Parhaat näkemäni ripustukset ovat olleet juuri näitä epäsymmetrisiä ja rajoja rikkovia kokeiluja.
   Sisustuksessa olen kovin tarkka tilan toimivuudesta ja siitä ettei funktio kärsi esteetiikasta, mutta tällaisissa harmittomissa, vain visuaalisissa jutuissa liika sääntöjen noudattaminen on helposti tylsää ja rajoittavaa.

   Poista
 9. Tämä sun blogi on mainio apuväline sinkkumiehelle jolla ei ole mitään käryä miten uuden asuntonsa sisustaisi ilman että se näyttää siltä miltä sinkkumiesten asunnot nyt yleensä näyttää. Kiitoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, tämäpä oli mainio kommentti. Tuli hyvä mieli, kiitos :)

   Poista
 10. Hei!

  IHAN pakko kysyä - mistä tuollaisen kalenterikellon saa? Tuo on ihan must have-hankinta. Kiitän jo valmiiksi vastauksesta! :)

  t. anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna, kello on Karlssonin mini flip kello ja sitä myyvät sisustusliikkeet, jolla on Karlssonin edustus. Netistäkin varmasti tilaus onnistuu :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!