torstai 4. heinäkuuta 2013

The Renovators

Olen koukussa! Nimittäin tuohon  ma-to iltakymmeneltä esitettävään Australialaiseen remontoijat ohjelmaan. Pitkään aikaan ihan paras sisustusaiheinen ohjelma. Ohjelmaa on esitetty jo kuukausi, mutta uskon, että ehdit vielä hyvin mukaan mikäli ohjelma kiinnostaa. Mtv3 sivuilla ohjelmaa kuvataan näin:

Remontoijat-sarjassa (The Renovators) kuusi huonokuntoista taloa remontoidaan loistokuntoon. Tekijöinä on 26 Australian lahjakkainta remontoijaa. Luvassa on luovaa toimintaa, ällistyttäviä kädentaidon näytteitä ja ennen kaikkea innostavia remontointi- ja sisustusratkaisuja.
Kilpailijoilla on jokaisella oma vahvuutensa rakentajana ja sisustajana, joukossa on mm. betonityöntekijä, sisustussuunnittelija, puuseppä, kiinteistövälittäjä, purkurakentaja ja yleismies.
Tuomareina ja samalla myös kilpailijoiden mentoreina toimivat Vogue Living -lehden entinen päätoimittaja Robyn Holt, arkkitehti Peter Hoe ja yli 30 vuoden uran rakentajana tehnyt Barry Du Bois. He arvioivat kilpailijoita sekä luovuudesta että työn jäljestä. Ohjelmaa juontaa maisema-arkkitehti Brendan Moar.Itse talojen remontointia ja muodonmuutoksia seurataan harvakseltaan, mutta parasta mielestäni onkin erilaiset haasteet joihin kisaajat joutuvat. On interiörisisustusten tekoa, perustaito-testiä remontoinnissa, kierrätyskalusteiden valmistusta ja työn vastapainoksi käyntejä upeissa jo valmiiksi remontoiduissa kohteissa. Itseeni vetoaakin juuri tuo monitahoinen lähestyminen sisustamiseen ja remontointiin. Koen myös saavaani hyviä ideoita ohjelmasta.
Kaikkein eniten  kuitenkin miellyttää positiivinen asenne, aito toisen huomioon ottaminen sekä tsemppaaminen.  Pois on kaikki riitely, kilpakumppanin parjaaminen selän takana sekä ikävä tappeleminen, joka on niin tuttua amerikkalaisista tosi tv- ohjelmista. Toki sanomista välillä tulee, mutta kaikki on hoidettu tyylillä ja sovittu lopuksi halaamalla. Tuomarit antavat palautetta ja kritiikkiäkin, mutta se sanotaan kauniisti ja aina muistaen korostaa myös hyviä asioita. Tämä on mielestäni kilpailijan kehityksen kannalta tärkeää.Kilpailijoiden osaamisen lähtötaso on myös ollut hyvä.  Joskus näitä ohjelmia katsoessa tuntuu, että vastaavien amerikkalais- tai englantilais-ohjelmien  kilpailijoiden voittajakaan, ei päästäisi omalle työmaalle, niin karmeaa jälkeä saavat aikaan. Mielenkiinnolla odotan myös millaisia muodonmuutoksia lopulliset talot pitävät sisällään ja millaisia myyntivoittoja ne tulevat keräämään.


Oletko jo löytänyt ohjelman ja jopa jäänyt koukkuun?

-tuija-

21 kommenttia:

 1. Täällä toinen koukkuuntunut:) Ensin seurasin sarjaa vain sivusilmällä, mutta nyt sen katsominen täytyy jo varmistaa ajastimella. Tykkäsin kovasti edellisestä australialaisesta remppaussarjasta (nimeä en muista)ja johtuu varmaan juuri tuosta positiivisesta asenteesta mikä ohjelmasta huokuu.
  -elli

  VastaaPoista
 2. Moi, Eilen vahingossa katoin ja ihastuin. Huikea se opastusosio! Ai se tulee noin usein, täytyykin alkaa seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan ja kiva kun tulee niin usein, mutta ei kuitenkaan viikonloppuna jolloin saattaa olla iltasella muuta menoa :)

   Poista
 3. Minä myös olen ihan koukussa! Tykkään juurikin tuosta positiivisesta asenteesta ja haasteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voikin olla niin suuri ero käytöksessä ja asenteessa eri maiden välillä?

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, sisustusohjelmat ovat telkun parhaimmistoa. Katson tv:tä niin vähän, että en ole bongannut tätä sarjaa ollenkaan. Täytyypä katsoa :)

  VastaaPoista
 5. Koukussa ollaan :) Tykkään paljon ja hatunnosto kilpailijoille: hirveä työmäärä itse talon remontoinnissa ja lisäksi suuria haastekilpailuja ynnä muuta ohjelmaa..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo helpolla ei voittajalle raha kyllä tule. Ovat kaikki niin ahkeria, arvostan :)

   Poista
 6. Täällä myös! Kerrankin sarja mitä timpurimiehenikin viitsi jopa seurata ;)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös! Kerrankin sarja mitä timpurimiehenikin viitsi jopa seurata ;)

  VastaaPoista
 8. No kappas, ihan on jäänyt huomiotta tämä sarja! Kiitos kovasti vinkistä,
  ensi viikolla sitten seurailemaan : )

  VastaaPoista
 9. Täällä on myös koukututtu! Totta puhut siinä, että sarjaa on kiva seurata, pääosan esitellessä remontointia ja sisustamista, ei selkään puukotuksia ja pahan puhumista. Vaikka tyylit ovatkin täkäläisittäin vieraita, samat "säännöt" pelaavat sommittelussa, värien käytössä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :)
   Ärsyttää aina se hemmetin säätäminen ja toisten mollaaminen. Monta ohjelmaa jää katsomatta kokonaan tämän takia.

   Poista
 10. Kiva kuulla, että joku muukin on koukussa tähän sarjaan minun lisäksi. Tykkään kun ohjelma on niin monipuolinen; remontoinnin ja haastetehtävien lisäksi on mahtavaa päästä kurkkaamaan upeita taloja. Erityisesti pidän ns. opetuspäivistä joita tuomarit pitävät. Viime viikon seinäpuutarha oli aika inspiroiva kuten pari viikkoa sitten kierrätetystä puusta tehty ruokapöytä.

  Näissä aussi realityohjelmissa parasta on se rento ja positiivinen meininki vaikka kilpailu olisikin kyseessä. Mm. aussi Masterchef on suosikkejani. Tosin saatan olla kyllä vähän puolueellinen kun itsekin olen aussi ;)

  Löysin blogisi tänä aamuna (Home via Laura -blogin kautta) ja varmasti jään seuraamaan. Sisustus ja DIY-projektit kun ovat lähellä sydäntäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan :)
   Ihan samat asiat itseäkin ohjelmassa kiinnostavat ja mietin jo mihin toteuttaisin tuon viherseinän. Seurasin myös Australian Masterchefiä mielenkiinnolla ja siinäkin oli sama positiivinen asenne ja tsemppi. Mitä teille on juotettu vai ihanko luonnostaan noin aurinkoisia olette ;))
   No leikki leikkinä, kiva että kommentoit!

   Poista
 11. Koukussa olen kanssa tuohon sarjaan. Katson sen netissä, kun Nukkumatin kanssa treffit aina jo kymmenen aikaan :).

  Sivusi löysin viikko sitten Modernisti Kodikkaan kautta ja täytyy sanoa, että olet parasta mihin olen aikoihin törmännyt!! Itse opiskelin iltamonimuotona juuri sisustusta ja ehkä jatkankin ja siellä jopa opettajalla oli ihmeellinen asenne, ettei asioita jaettu toisilleen. Itse olen (ehkä tyhmä) jakaja ja yhdessä iloisen oppimisen kannalla. Opitaan yhdessä ja löydetään yhdessä ja kerrotaan ja jaetaan.

  Ja nuo oikean laidan vinkit on juuri sitä ilolla jakamista :) :). KIITOS TUIJA JA KAIKKEA HYVÄÄ SEKÄ MENESTYSTÄ ELÄMÄSSÄ !!

  Terkuin Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, kiitos kauniista kommentista. Kiva, että olet päätynyt alaa opiskelemaan ja olen pahoillani jos olet kokenut koulutuksen jotenkin salailevaksi. Olen opettanut itse vuosia ja parasta siinä on juuri ollut tuo jakaminen ja se kun saa siirrettyä osaamista ja innostusta opiskelijoihin. En koe tiedon jakamisen olevan minulta mitenkään pois, päin vastoin.
   Kommenttisi lämmitti mieltäni kovin ja olen siitä erittäin otettu :)
   Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle Pia ja pysy toki blogin mukana ja kommentoi juttuja toistekin!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!