perjantai 5. heinäkuuta 2013

Perjantain pelastettu kierrätyslöytö!

Perjantain pelastettu on tammikantinen pyöreä 50-luvun pöytä messinkisine jalkatukineen kierrätyskeskuksesta hintaan 0€. Kannen halkaisija on 120cm, jolloin ympärille voi laittaa tuolit kuudelle ruokailijalle.  Ihan moitteeton pöytä ei ole, joku on yrittänyt hioa selluloosalakkaa koneella ja sehän on tuskainen taival. Hiomapaperiin sulavat selluuloosalakkapinnat on helpointa siklata ensin pois kaavinraudalla  ja vasta lopussa käyttää hiomapaperia. Jalat uusiutuvat pelkällä 0000 teräsvillalla ja huoltoöljyllä. Messinkitukien patinaa loivennan kevyesti, mutta en halua niistä ihan kiiltäviä ja uuden näköisiä. Kunnostuksen jälkeen pöytä joko korvaa aamiaisnurkan nykyisen pyöreän pienemmän pöydän tai sitten se siirtyy vinttiin kesähuoneeseen, we'll see.

Mukavaa perjantaita kaikille!

-tuija-

12 kommenttia:

 1. Tällaiset selkeät tuunaus / kunnosohjeet on niin parasta! Ärsyttää kun suurimmassa osassa blogeja ei ole mitään ohjeita, on vain lopputuloksia. Eli kiitos tästäkin. Mä luen kyllä sun blogia alvariinsa, mutta en jotenkin ehdi enää kommentoida, kun työt on vieneet mennessään. Tästä on kasvanut ihana blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, ja hyvä huomio, laitan sitten lopputuloskuvien kanssa vielä työohjeet tarkasti :)

   Poista
 2. Voi kun hää on kaunis. Onnea upeasta löydöstä ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Vau, ihana pöytä! Kiitos mukavasta blogista! Todella kivoja juttuja! -hm

  VastaaPoista
 4. Haa! Ihana pöytä! Lieneekö Kai Kristiansenin?
  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että on kristiansenin. Sellainen hienovarainen viimeistely puuttuu. Jalat eivät esim. kapene alaspäin mentäessä, vaan ovat suorat, jopa vähän tönkön oloiset. Hyvä löytö siltikin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!