keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lauran kauppa

Viime viikon kesälomareissulla ystävämme veivät meidät päivämatkalle Vääksyyn ja siellä kauppaan, jollaista en uskonut Suomesta löytyvänkään. Lauran kauppa on uskomaton sekoitus uutta, vanhaa ja uusvanhaa, joista minua kiinnosti tietysti se vanha :)
Erityisesti vaikutuksen teki kaikenlainen piha-antiikki. Vanhat ruosteiset uurnat ja valurauta-astiat, puiset juomakorit sekä muu ranskalais-henkinen antiikki saivat kameran laulamaan.


Kaupan yläkerrassa oli valtava valikoima mm. Creamy vaatemerkin romanttis-henkisiä vaatteita ja kokojakin näytti riittävän  isommillekin daameille. Miltähän tuo komea riikinkukko näyttäisi omassa kodissa :)Koska en valitettavasti asu ranskalaisessa linnassa ja nykyinen kotimme ei kaipaa tavaraa lisää, mukaan jäi lähinnä inspiraatiota. Pari valurautaista varpusta korjasin kuitenkin talteen koristamaan uutta pergolaa!Ruokailemaan pysähdyimme Ravintola Kanavan Kunkkuun, missä oli rutkasti muitakin turisteja, joten annostaan joutui odottamaan 45 minuuttia. Odotus kuitenkin palkittiin ja ruoka oli hyvää. Tällä kertaa päädyin häränlihavartaseen mansikka-brie-salaatilla, vaikka paikan pizzat ovat kuulemma herkullisuudestaan tunnetut. Myös isot dagen efter purilaisannokset näyttivät ja kuulemma myös maistuivat mahtavilta. Annosta odotellessa, voi viettää aikaa ravintolan toisessa päässä sijaitsevassa sisutusliikeessä. Käyntihetkellä kaikki tavarat olivat -20% alennuksessa.


Räjähtänyt ulkokuori ei kerro onneksi ruuan tasosta mitään

kaunis ja ihan kelvollinen häränlihavarras olisi kaivannut aavistuksen lisää makua esim. balsamicosta


Oletko vieraillut Vääksyssä ja tunnetko tuon kaupan entuudestaan? Minulle oli ihan vieras, mutta sitäkin miellyttävämpi uusi tuttavuus! Jos liikut tuolla päin, kannattaa ehdottomasti poiketa.

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, tuollaisessa paikassa pitää poiketa, jos sinne suuntaan tulee asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkea ihmeessä, mutta varaa aikaa. Kauppa on kahdessa kerroksessa, tupaten täynnä tavaraa ja myös pihalla menee aikaa :)

   Poista
 2. Hei vaan,
  Tuollaisessa kaupassa tulee ihan sekopääksi kun kaikki kelpaisi, mutta ei mahdu kotiin. Mutta niissä on kiva käydä ja fiilistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha hah, juuri näin. Mutta kun tarpeeksi kauan kaupassa ihailee tavaroita, huomaa ettei välttämättä tarvitse mitään ja saa jo tyydytyksen pelkästä ihailusta ja inspiraatiosta :)

   Poista
 3. Lauran kaupassa on tullut pari kertaa ohikulkumatkalla poikettua, siellä on kyllä tavaraa ähkyksi asti! :) Vääksystä löydettiin myös viime kesänä sisustus- ja lelukauppa Hippaleikki ja Hillariina. Nimeään myöten söpö kuin mikä! ;) ja siwan vieressä on ainakin gantin ja lexingtonin vaatteita ja sisustustavaroita myyvä kauppa, jossa on hyviä tarjouksia ja ihana aurinkoinen myyjä! :) Vääksyssä on siis pieneksi paikaksi yllättävän paljon nähtävää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmiina, kävimmekin myös tuossa lelukaupassa. Siellä oli kiva, valkoinen katostaripustettava korituoli. Ei mahtunut mukaan ;) ja vastapäätä Lauran kauppaa oli Riviera Maisonia myyvä liike, jonka nimeä en nyt muista. Mutta kyllä, mukavasti tarjontaa noin pieneksi paikaksi!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!