torstai 11. heinäkuuta 2013

Designaakkoset D = DIY

Designaakkosteni D on selvä kuin pläkki, se on DIY eli suomeksi tee-se-itse. En varsinaisesti voi kehua olevani kovin säästäväinen tai järkevä rahankäyttäjä, mutta tee-se-itse ihminen ja tekijä ehdottomasti kyllä olen. Usein jonkin kalusteen tai sisustusesineen nähtyäni ensimmäinen asia, joka mieleen juolahtaa on, voisiko tuon tehdä itse? How hard can it be-asenteeni saa kyllä välillä kolauksen ja tekeleet siivotaan vähin äänin roskiin, mutta aina silloin tällöin jokin onnistuukin. Rakastan käsillä tekemistä ja se on oivaa vastapainoa suunnittelutyölle. Vanhan esineen uusiokäyttöön ottaminen, uuden ostamisen sijaan  on myös ekologista ja järkevää.

Salin pitkä nahkarahi on esimerkiksi tehty jonkun hylkäämästä 50-luvun sohvan selkänojasta. Jäljellä oli siis pelkästään tuo selkänoja, muu osa sohvasta oli hävinnyt jonnekin. Päällystin selkänojan valkoisella keinonahalla ja kiinnitin pohjaan halpahallista ostamani jalat. Vähän muhkurainen pohja on johtuen selkänojan sisältämistä joustimista, mutta loppuhintaan nähden, olen tyytyväinen.

Onko ruudun takana muita DIY ihmisiä?

-tuija-

p.s. huomasitte varmaan sivupalkkiin ilmestyneestä bannerista blogini liittyneen Indiedays Inspiration perheeseen. Jatkan  edelleen kirjoittamista samalla tutulla alustalla, samassa osoitteessa ja samoilla jutuilla,   mutta blogissani saattaa esiintyä satunnaisesti myös mainoksia. Blogiani pystyy lukemaan myös suoraan Indiedays Inspiration sivuilla, jossa muuten lukemisesta ei tule pulaa.

20 kommenttia:

 1. Täällä on yksi tee-se-itse -nainen. Usein tosin aika rajoittaa projekti-intoani, mutta välillä tulee puuhattua jotain pientä, kuten viimeksi blogissanikin näkynyt valokuvaketju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä taas tuntuu, että pitää aina olla jotain massiivista väännettävää. Pienet jutut jää tekemättä melkein kokonaan. Kävinkin kurkkimassa sun diy:n, kiva oli :)

   Poista
 2. Upea! Onnea liittymisestä Indiedayssiin ja tervetuloa joukkoon! :)

  VastaaPoista
 3. Löytyyhän meitä tuunaajia asiassa jos toisessa. Nyt mulla on meneillään isän tekemän tuolin päivitys eli maalaus ja jotain? Ja vanhat vaatteet pitää aina yrittää fiksata tähän päivään.
  Hauskaa kesää sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhojen vaatteiden tuunaamista haluaisin myös osata, hieno taito! Hyvää kesää Maiju sinullekin.

   Poista
 4. Sie se oot kyllä taitava! mie en osaa tuollaisia pehmeitä juttuja tehä ;). Muuten tykkään näperrellä ja tehä ite kaikkea. Ja onnea Tuija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat oikeastaan aika simppeleitä, kun vaan muutama tekniikka on hallussa:) ja kiitos HEINIE !

   Poista
 5. Täällä yksi DIY-henkinen myös. Mulla vaan tuppaa jäämään kesken, eikä mitenkään johdonmukaisesti, vaan joskus into loppuu jo materiaalien hankkimisen jälkeen, toisinaan kun vain viimeinen silaus puuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai toi onkin paha:) ei tule halvemmaksi ainakaan jos ensin ostaa materiaalit ja sitten jää tekemättä. Vaikka täytyy myöntää että itselläkin kestää jonkin asian valmistuminen jopa vuosia :) Aina vaan ei jaksa!

   Poista
 6. Täälläkin käsi pystyssä, heiluttaa DIY-lippua ;) Ja niitä projekteja pitää olla sitten vähintään tusina kerrallaan menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, tiesinkin että sinä teet ainakin kahta projektia yhdellä kädellä samaan aikaan :)

   Poista
 7. Täällä käsi olisi ylhäällä, mutta eipä sitä kyllä kauheasti osaa eikä tule tehtyä mitään tuunauksia vaikka tahtoa ehkä voisi ollakin :)

  Ja tervetuloa ID Inspiration -porukkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petteri, tekemällä noita oppii ja kun ei niin vakavasti lopputulosta ota, niin hyvä tulee :)

   Poista
 8. Jep, täällä innokas DIY-ihminen. Mä tosin näpertelen aika pieniä juttuja, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti, kun aika ja energia ei riitä suuritöisiin juttuihin. Hienoja töitä olet tehnyt, kiitos jakamisesta :)

  VastaaPoista
 9. Tässä kesäkiireissä jotenkin mennyt ihan ohi kiinnostava blogisi.Aivan mahtavia juttuja ja ilmoittaudun myös DIY-porukkaan :)Juuri tuossa mietin että meillä ei ole kuin yksi kaluste,olohuoneen sohva, joka on ostettu liikkeestä eikä sitä ole tuunattu.Vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ani, kiva että olet mukana :)
   lue tuo postaus sohvan teosta (GHOST) ja voi olla, että teet sohvankin itse ;)

   Poista
  2. Sohva on aivan mielettömän upea! Olin sitä jo ihastellutkin ja esittelin jutun vielä miehellekin.Juuri soitteli töistä että täällä olisi niitä kuormalavoja :D Pihallehan olen jo yhden sohvan tehnyt :)

   Poista
  3. :))
   Täytyy tulla oikein ajan kanssa sinun blogituunauksia tarkastelemaan :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!