lauantai 20. heinäkuuta 2013

Asuntomessut 2013, Jämerä-Sisu

Toinen asuntomessukohteista, jonka haluan nostaa esille on kohde numero 28, Jämerä-Sisu.  Ei siksi, että talon sisustus olisi ominta itseäni, vaan siksi, että arvostan rohkeutta sisustaa koti itselle, eikä naapureille tai sukulaisille. Liian monta kotia pidetään neutraalina, vain siksi että pelätään muiden mielipiteitä ja vielä useammin siksi, että jälleenmyyntitilanteessa säilytettäisiin mahdollisimman laaja ostajakunta. Vaikka asuttaisiin kodissa kaksikymmentä vuotta, niin kärvistellään koko aika mielummin itse "ihan kivassa" kodissa, kuin uusittaisiin pinnat myyväksi ennen varsinaista myyntiä.

Jämerä-Sisun pintamateriaalit ovat valinneet itse tulevat asukkaat, joista toinen on hevibändin kitaristi ja toinen kuvataiteilija.

 Makuuhuoneessa on upea musta valaistu struktuuriseinä.
Olohuoneen seinämaalaukseen en lämmennyt yhtään kuvien perusteella, mutta luonnossa nähtynä se toimi paremmin.

 
Toinen makuuhuoneista oli sisustettu ateljeeksi ja toiseen oli Amorphis-yhtyeen kitaristi Esa Holopainen ideoinut musiikkistudion.
 Wc:n seinän tapetti oli valittu teeman mukaan ja se oli mustaa flokattua samettia oleva pääkallotapetti. Kuvassa pääkallot erottuvat paremmin kuin luonnossa, ja myös lopputulos oli rauhallisempi livenä.
Kahden suihkun kylpyhuoneessa jatkui sama tummanpuhuva linja ja laatat katosta lattiaan olivat mustat. Kiinnittäkää huomio lattiakaivon piilotukseen. Osa lattiasta on pudotettu alas rosteriritilän paksuuden verran ja lattiakaivo jää sen alle piiloon. Liian monessa kohteessa kiinnitin huomiota lattiakaivojen huonoon sijoitukseen. Ne olivat sijoitettu juuri siihen kohtaan, missä suihkuttelija seisoo, vaikka ideaali paikka olisi 30 senttiä eteenpäin.  Kaatoja ja kaivonpaikkoja pitäisi miettiä myös käytön kannalta, eikä lätkäistä niitä suoraan  suihkuttelijan jalkojen alle.Tätä kirjoittaessani löysin sattumalta myös rakentajapariskunnan blogin, josta kiinnostuneet löytävät varmasti lisää sisustusta selventäviä juttuja. Klik! Täytyypä itsekin käydä lukaisemassa juttuja.

-tuija-


6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä tuosta suihkukaivon paikasta, tuskastuttaa joskus esimerkiksi hotelleissa. Itse ollaan onnistuttu sijoittamaan niin ettei se haittaa ;) Noista ritilöistä suihkun alla en oikein pidä. Aikaisempinakin vuosina on ollut vastaavia esimerkiksi puusta. Tuntuu vain, että tuon ritilän putsaaminen on aika homma kun se on niinkuin lattiakaivon ritilä joka kerää kaikki hiukset ja lian, mutta suuremmassa mittakaavassa. Laiska siivoaja koittaa vältellä kaikkea tällaista.

  VastaaPoista
 2. Meinasinkin kirjoittaa tuosta puhdistusongelmasta, mutta päädyinkin odottamaan kommentteja lukijoilta.
  Olen aina tykännyt niistä puisistakin ritilöistä, koska peittävät kaivot, mutta omakohtaisen kokemuksen puutteen takia, en oikeasti tiedä miten iso riesa tuo putsaaminen on. Joten jos jollain kokemuksia on, olisi kiva jos niitä jakaisivat :)

  VastaaPoista
 3. Odotan innolla tämän talon näkemistä livenä. Sen tyyli on aika kaukana omastani, mutta pohjaratkaisu vaikuttaa aivan ihanalta. Atriumpiha ja "tasakatto" <3...

  VastaaPoista
 4. Ihastelin myös tätä taloa messuilla, juurikin siksi, että se erottui muiden joukosta persoonallisuudellaan, vaikkei ihan omaa tyyliä olekaan. :) Eksyin nyt ekaa kertaa sun blogiin, pitääpä jäädä seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että eksyit :) ja vielä kivampi että jätit kommentin! Tervetuloa mukaan!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!