maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tumman värin tunnelmaa

Fantastic Frank myy ja esittelee sivuillaan Tukholman Vasastanissa sijaitsevaa 47m2  kaksiota, jossa on monta herkullista yksityiskohtaa ja ratkaisua jaettavaksi.

Ensimmäinen asia, mihin kannattaa kiinnittää huomio, on tumman harmaa seinänväri. Meillä yleisesti arastellaan käyttää seinissä tummia maalisävyjä, koska pelätään sen syövän tilan tuntua tai tekevän huoneesta pimeän. On totta, että vaalea jossain määrin avartaa, mutta se saa aikaan myös vaikutelman loittonevista seinistä, jolloin menetetään  osa kodikkuudesta. Tumma väri seinissä luo tilalle rajat ja saa sen tuntumaan lämpöiseltä ja viihtyisältä. Kun vielä kiinnitetää huomiota oikeanlaiseen ja riittävään valaistukseen, ei tummakaan huone jää pimeäksi. Tässä asunnossa on käytetty  myös  korkeaa valorajaa, jolloin tilan- ja avaruuden tunne säilyy.Tummasta seinäpinnasta esiin nousevat erityisen kauniisti valkoiset ovet ja profiililistat. Myös taide saa hyvän taustan neutraalista harmaasta.


Huoneen monista oviaukoista nämä kaksi, ovat ilmeisesti yritetty sulauttaa taustaansa eheämmän seinäpintavaikutelman aikaan saamiseksi.Erityisesti minua viehättävät asunnon lattiat. Eteisen ja keittiön maalattu vinoruutulattia on herkullinen ja toimii samalla mattona.
 Muiden tilojen maalaamaton mäntylankku luo sopivasti särmää sisustukseen ja näyttää näin valkoisten lattioiden vallitessa taas kivalta vaihtoehdolta. Liiallinen yhteensopivuus sisustusvalinnoissa tekee kodista  hengettömän ja persoonattoman. Uskaltakaa rikkoa harmoniaa ja valita kotiinne itselle tärkeitä esineitä ja asioita, vaikka ne eivät täyttäisikään yleisiä sisustustrendejä.Makuuhuoneen ja keittiön väliseen seinään on asennettu ikkunat tummennetuin lasein, jolloin muuten ikkunattomaan keittiöön on saatu kuljetettua luonnonvaloa.

Pienen keittiön yksi koko seinä kattoon saakka, on hyödynnetty kaappitilaksi.
Kylpyhuoneen perus 15x15 laatta tummin saumoin luo teollisuushenkisen vaikutelman.Tykkäätkö?

-tuija-

8 kommenttia:

 1. No joopa joo! Eihän tuosta voi olla tykkäämättä.. käsittämättömän hieno kämppä :)

  VastaaPoista
 2. Onpahan miehekäs lukaali! Ei oikein iske näin naisihmiseen :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään kyllä kovasti! Vaan alkaisivatkohan kokonaan tummat seinät pidemmän päälle ahdistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksiköhän muuten maalaamista pidetään jotenkin lopullisena ratkaisuna, saahan ne maalattua helposti uudelleen :)
   Tietenkin kaikki on niin suhteellista...

   Poista
 4. Tuo asunto on hieno ja mukavaa kun jotkut uskaltavat tehdä erilaista. Minusta hyvin viihtyisä, mutta ehkä toisin hieman lisää väriä tuohon harmaaseen ja valkeaan ;) Harmaa ja valkoinen on muuten paljon pehmeämpi ja kodikkaampi vaihtoehto kuin trendikäs mustavalkoinen.
  Ja tosiaan, meillä arastellaan värien käyttöä ihan kuin se olisi lukittu siihen seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi...

  Ja seuraavaan postaukseen liittyen, työsuhde-eduista kannattaa nauttia silloin tällöin ;D

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!