keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Sisustusaakkoset C = Cole & Son tapetit

Tapetit ovat olleet ajan saatossa milloin sisustusmuodin aallonharjalla, milloin -pohjalla, mutta yhtä kaikki, aina niillä on ollut  paikka sydämessäni. Käytänkin sisustusaakkosten C-kirjaimen kertoakseni hieman yhdestä lempi tapetinvalmistajasta.

Englantilainen John Perry perusti Cole & Sonin tapettitehtaan Pohjois-Lontooseen jo vuonna 1875. Alkuun tehtaalla ei ollut omia malleja vaan he painoivat sellaisten kuuluisien valmistajien tapetteja kuten Jeffrey & Co, Sanderson ja Shand Kydd. Cole & Son elvytti myös 1600-luvun lopun hollantilaisen tekniikan, jossa samettikuitua flokataan kuvioksi tapettiin.

Tänä päivänä Cole & Sonin arkisto koostuu 1800 käsin painettavasta ja 350 printattavasta tapettimallista. Osa käsin painettavista malleista on alkuperäismalleja ja piirroksia 1700 ja 1800 luvuilta. Mukana on myös joitakin historiallisesti maailman tärkeimpinä pidettyjä tapetteja. Cole & Sonin vanhoja tapettimalleja onkin käytetty  monissa  historiallisissa rakennuksissa,  kuten Buckinghamin palatsi ja Valkoinen talo.

Suosituimmat tämän päivän sisustajien käyttämät Cole&Sonin tapetit ovat  50- ja 60- luvulta. Iki-ihana klassikko Michael Clarkin suunnittelema Woods tapettikin on päässyt jo kunnioitettavaan 54 vuoden ikään.kuva vanhasta kodistamme
Toinen iki-suosikki Cow Parsley kuvattuna sekin vanhan kotimme keittiössä.

Tällä hetkellä suosikkini on Contemporary restyled malliston uudet Pompeian sävyt. Muutama rulla valkoista Pompeiania odottaakin kaapissa inspiraatiota.

Myös Hexagon viehättää.Mikä on sinun suosikkisi Cole & Sonilta?

-tuija-

16 kommenttia:

 1. Hei vaan,
  Onneksi löysin blogisi, mikä on tosi mielenkiintoinen, koska itsekin teet kaikkea kivaa ja inspiroivaa. Talonne on aivan mahtava, ihan minun makuuni.
  Mukavaa kesää ja hyviä juttuja.

  VastaaPoista
 2. Moi.
  Cole&Sonin tapetit on kaikki upeita.
  Erityisesti tykkään Malabarista petroolin tai vaal.sinisen sävyisenä :)
  /Siru

  VastaaPoista
 3. Heippa,
  Pompeian ja Hexagon ovat minunkin suosikkejani, mutta voisin kyllä nähdä myös Vivienne Westwoodin "Squigglen" sinivalkoisena sopivan tyylisessä lomahuvilassa... Mökille harkitsin joitakin vuosia sitten keittiön välitilaan juuri tuota teilläkin ollutta Cow Parsley-tapettia, mutta jätimme seinän kuitenkin hirrelle. Taloomme en oikein ole löytänyt sopivaa kohtaa näyttävälle tapetille tai sitten en vain ehkä ole vielä tähän mennessä ihastunut mihinkään kuosiin niin paljoa, että jaksaisin katsella sitä joka päivä omassa kodissani.
  Aakkosjuttuidea on kiva! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlata tuo Squiggle, en muistanut nimeä ollenkaan. Mahtavaa, kun näkee asioita itsekin uusin silmin, kun listaatte omia suosikkejanne, KIITOS! Oli aika mukava kuosi tuokin.

   Poista
 4. Itse olen ihan koukussa Cole&Sonin tapetteihin! Mahtaakohan ikinä alkaa kyllästyttämään? 8) Se on vaan jännä että vaikka näitäkin ko. tapetteja näkee yhä useammalla (hyvänä esimerkkinä juuri tuo Woods), joka kertaa ajattelee vain samalla tavalla: VAU! Ei, ei näihin siis kyllästy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelen. Miten Woods voi AINA vaan vuosienkin jälkeen näyttää hyvältä?

   Poista
 5. Olen hankkimassa Colen tapettia ja mietin että tilaisinko mistä? Onko hyviä vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, Suomessa tapetteja myyvät sisustusliikkeet sekä Värisilmät, mutta jos ulkomailta ajattelit tilata, löytyy 78€ rullahintaan ja n. 16€ postikuluilla täältä.

   http://www.wallpaperdirect.com/

   Poista
 6. Cow Parsley voisi muuttaa meille!

  VastaaPoista
 7. Best In Show on odottanut jo jokusen vuoden sitä hetkeä, että saan vihdoin koirahuoneen käyttöön. Ansaitsisi ehkä hintansa puolesta vähän näyttävämmänkin paikan, mutta mut leimattaisiin ehkä vähän kaheliksi, jos seinissäkin olisi koiria... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *kieriskelee lattialla* Anna, jos sulla on oma koiraHUONE, koira-aiheinen tapetti lienee pienempi ongelma kaheliksi leimaamisen pelossa ;D   Koirahuone...ihanaa :))

   Poista
  2. Toiset sanoo sitä työhuoneeksi, kun eivät kehtaa tunnustaa ;) mutta oikeesti, tila jossa voi rauhassa trimmata ja joka on helppo siivota, ja jossa on koiranpennunpissan kestävä lattia, on aika iso plussa. Nimittäin trimmausleikkuujätteen imurointi puuvillaverhoista ja kaikkien kriittisten alueiden peittäminen irrallisilla muovimaton palasilla pentueiden kanssa on sekin oma operaationsa :DD

   Poista
  3. Best in show sopii tuonne muuten kuin nenä päähän, mutta karvat sametti imee kuin sieni ja on hankala puhdistaa. Meille en voisi ajatellakaan samettiflokattua tapettia juuri noiden karvojen takia :(

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!