maanantai 17. kesäkuuta 2013

Plan B

Muutama kuukausi sitten kerroin teille vintin alkavasta remontista. Tarkoitus oli rempata ullakkotilat yritykseni koulutuskäyttöön, mutta asiat ja suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet. Koska vintti on ennen  ollut säilytysvinttinä olisi muutos vaatinut rakennusluvan käyttötarkoituksen muutokseen. Rakennuslupa meillä onkin aukinaisena ja rakennusoikeuttakin olisi piisannut, mutta muutaman muun seikan takia luovuimme ainakin tällä erää projektista.
 No mitkä ne muut seikat sitten olivat? Jotta vintin olisi voinut ottaa asuinkäyttöön ja varsinkin isojen ryhmien tilaksi, lattiaa olisi pitänyt vahvistaa paljon. Se olikin jo toki tiedossa, mutta puruvintin pohjan auki repiminen ja lattian vahvistaminen tarpeeksi, olisi tullut kalliimmaksi kuin ajattelimme ja  madaltanut entisestään matalaa tilaa liikaa. Lisäksi koska toista uloskäyntiä tilasta ei ole, jokin ikkunoista olisi pitänyt merkitä hätäuloskäynniksi.
Vintin ikkunat ovat kuitenkin todella pienet ja  ikkunoista vain yksi on avattavissa ilman työkaluja. Koska ikkunat sijaitsevat niin korkealla olisi alle pitänyt laittaa vielä tikkaat ja ne olisivat sotkeneet talon suojellun julkisivun.  Kaikkiedellä mainitut ongelmat olisivat olleet kyllä ratkaistavissa, mutta tilan käyttöasteeseen nähden kustannukset olisivat olleet liian korkeat, etenkin kun tilaa alakerrassa kyllä piisaa siihen koulutuskäyttöönkin. Joten annoimme asian olla ja purimme tarmomme pergolan rakentamiseen. Nyt kun pergola on valmis ja ulkona sataa koko ajan, heräsi ajatus vintin toisenlaisesta käytöstä.

Meillä ei ole kesämökkiä, emmekä sellaista haluakaan, mutta jokin mökin tapainen rento hengailutila lähellä sisävessaa ja suihkua,  voisi olla kiva. Tila säilyisi virallisesti säilytysvinttinä, mutta palvelisi kesällä kesähuoneena, omana pienenä mökin tapaisena tilana, jossa voisi lueskella kirjaa heinä suussa, kun ulkona sataa. No nyt joku saattaaa kysyä, eikö sitä voi heinä suussa maata kotisohvallakin? Voi toki, mutta kyllähän se nyt on ihan eri siellä mökillä ;)
Itse asiassa, kesähuoneena vintti on joskus tainnut toimiakin, päätellen siitä, että  pienen perähuoneen seinät olivat pinkopahvitettu ja tapetoitu. Huoneessa oli myös pöytä ja tuoleja kuorrutettuna sillä surullisen kuuluisalla pulunp******a. 

No kun jotain päätämme, ei sitä hurrikaania pysäytä hetkeen mikään, joten iltapäivä onkin mennyt jatkojalostus-suunnitelmia tehden ja sisustusta miettien. Haluaisin vintille puisista kuormalavoista tehdyn sohvan ja etsiskelin hyviä malleja netistä. Tässä teillekin muutamia.


Sitten kirkastui. Aion koittaa tehdä lavasohvasta Gervasonin Ghost sohvan DIY:nä.


Wish me luck!

-tuija-


6 kommenttia:

 1. Meillä maalla varastoidaan lannoitesäkkejä kuormalavojen päällä. Toukotöiden aikaan kun siirtelin tyhjiä pois tieltä niin mietin että kuinka monta tälläistä pitäisi olla että saisi sängyn aikaiseksi ja että miten iso urakka olisi niitä muuttaa osoitteesta toiseen (painavat aika paljon). MUTTA tehän että olekkaan muuttamassa sieltä mihinkään. Noista kuvista oivalsin että siellähän on säilytystilaakin sisällä, kätevää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuormalavoista tehdyistä kalusteista on onneksi netti pullollaan sivuja, joista ammentaa ideoita. Teillähän lavoja tulee ilmeisesti enemmänkin :) ei muuta kuin rakentamaan!

   Poista
 2. Hear hear! Tosi hyvä idea ja eiköhän jotkut pölkyt löydy tuollaisiksi sohvapöydiksikin, miranolia vain pintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ghost on mahatva ja pölkkyjä olenkin jo ystävältäni tilaillut :)

   Poista
 3. Oi oiii :) Jään oottelemaan soffapostaustasi ja teidän Mökin <3 valmistumiskuvia. Mulla kasa lavoja mökillä joista voisin kehitellä jotain samansuuntaista....noi pölkyt on ihania, taidettiin niistä puhuakkin, ilmoitan kun kaadamme suurempaa puuta :) Kaunehinta Juhannusta :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!