torstai 30. toukokuuta 2013

Ulkoruukkujen maalausta

Meille on vuosien aikana kerääntynyt jos jonkinlaista ja -väristä ulkoruukkua. Ensimmäiset itse ostetut ruukut olivat aikoinaan niitä sinisiä keraamisia, muita kun ei markkinoilla silloin ollutkaan. Myöhemmin ostettuja on niin terracottaa,  kuin mustaa ja harmaata isoa ruukkuakin. Kyllästyin sinisiin ruukkuihin jo vuosia aiemmin ja sreijasin ne mustiksi. Eilen samaan käsittelyyn joutuivat melkein kaikki muut kuin valmiiksi mustanväriset ruukut.

BEFORE
AFTERKuitubetonipintaiset ruukut ovat huokoisia pinnaltaan ja vaativat useamman suhumaalikerroksen kuin keraamiset ja lasitepintaiset tullakseen tasaisiksi. Kuvassa maali oli vielä paikoin märkää ja lopputulos näyttää kirjavalta. Kuivuttuaan tulos oli tasainen ja luonnollisen oloinen. Pohjatöiksi riitti ruukun pesu ja kuivaus ennen maalausta. Toisessa ruukussa olevaa pallotuijaakaan en poistanut maalauksen ajaksi, vaan suojasin sen jätesäkillä. Maalasin ruukut vanerilevyn päällä, jotta nurmikko ei värjääntyisi.

  Kuitubetoniset ruukut  näyttävät paremmilta mataksi maalattuina,kun taas lasitetut  näyttävät  luonnollisemmalta kiiltäväksi käsiteltyinä. Vuosien jälkeen kokemus ruukkujen maalamisesta on, että huokoisessa pinnassa maali pysyy hyvin, mutta liukaspintaisia keraamisia täytyy huoltomaalata aika ajoin. Joka tapauksessa, hinta ja vaiva on pieni, kun ruukkuja pystyy täten käyttämään edelleen. Sinisinä ne olisivat jo poistossa. Nyt tämän kodin lähes kaikki ruukut ovat käytössä ja vaikka muotokieli on eri, yhdistää niitä  musta väri.

Ukkossade keskeytti  sekä kuvaamisen, että kesäkukkien istutuksen. Laitan myöhemmin enemmän kuvia valmiista istutuksista.

kukat jäivät toistaiseksi vielä istuttamatta
Joko kesäkukkaistutukset ovat valmiina?

-tuija-

11 kommenttia:

 1. No ei :D Ehkä ensi viikolla! :) Kaunis tuo punainen, onko se pelargonia? Vähän erilainen kuin perinteiset yksiväriset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on Pelargonia,riippamallinen sellainen :)

   Poista
 2. Hyvännäköisiä ruukkuja tulee! Blogissani on sinulle pieni haaste :)

  VastaaPoista
 3. Toimii! Mutta olisihan ne keraamiset sinisetkin ollut ihan kivoja? :) Menee vähän samaan sarjaan sen kuparipannun kanssa mulla...

  Ja ei, ei ole lähelläkään valmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petteri, mä säästän sulle yhden sinisen. Saat ne sitten samaan aikaan sen kupariamppelin kanssa ;)

   Poista
  2. Kiva. Saisikohan siihen kuparijuttuun vaikka amppelimansikan laitettua :) Hyvää viikonloppua teille!

   Poista
  3. Ja hyvää viikonloppua teillekin!

   Poista
 4. TYKKÄÄ!!! :) mulla oli kattolamppujen vuoro tulla maalatuksi mustiksi,kuinkahan käy ruukkujen? :D

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!