perjantai 24. toukokuuta 2013

Tiloja ja teoksia

Tauluista olen blogiurani aikana sepittänyt tarinan jos toisenkin. Taulut ovat lähellä sydäntäni ja olenkin aina tykännyt ripustaa niitä kotiemme seinille. Eikä mitä tahansa tauluja, vaan isoja, värikkäitä ja taatusti mielipiteet jakavia teoksia, joista joko tykkää tai sitten ei. Nyt kun kotimme seinät talon vanhalla puolella ovat kokonaan valkoiset, tuovat värikkäät taulut ilmettä ja eloisuutta muuten vaaleaan tilaan. Näissä kuvissa mielenkiinnon herättäjänä toimi juuri taide.

Vaikka tilan arkkitehtuuri puhutteleekin, olisi sama tila ilman tuota taulua tylsä. Juuri sopivan ristiriitainen teos, jotta se saa katsojan mielenkiinnon heräämään. Loppupeleissä on aivan sama tykkäävätkö kaikki taulusta vai ei, mutta mielipiteitä se herättää. Turvalliset ihan "kivat tilat" unohtuvat sekunneissa, mielipiteitä aiheuttavat, säilyvät muistissa!
Harvoin pienet taulut puhuttelevat itseäni samalla mitalla kuin isot, mutta kun pieniä kerää samaan kollaasiin monta, alkaa volyymi tuoda tehoa. Taulujen asettelusta löydät pari postausta sivupalkistani, mikäli asettelu on hakusessa.


kuva

Tässä kuvassa on toki jo paljon muutakin kiinnostavaa kuin taide, mutta mielenkiintoinen taulu, todella! Hieman tökkii tuo liiallinen värien yhteensopivuus kaikessa tyynyistä tauluun. Tuntuu, että teos on valittu vain sopimaan väreihin ja huoneen jännite latistuu tästä! Tekisi mieli vetäistä värikkäällä  tussilla uusi rasti päälle :)

Pienet antiikkisen näköiset taideteokset ja vanha lintuhäkki kokoelmana modernin kaapiston päälle toimivat kontrastin takia paremmin yhteen, kuin jos tässä olisi ollut niitä mustavalkoisia tekstitauluja. Luuveistos kruunaa asetelman. Vai onko se nuo suloiset koirat?
Asia mitä en oikein ymmärrä, on taideteoksen valitseminen kotiin sisutuksen mukaan. Mitä iloa on kalliista teoksesta, jos sen ainut tehtävä on sopia kodin väreihin?  Eikö kalliin taiteen tulisi puhutella sinua asuitpa miten tai missä tahansa. Elämä muuttuu ja koti sen saatossa, mutta rakkaat taulut puhuttelevat edelleen!

Mitä mieltä?

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä. Muutenkin olen vähän liiallista väriharmoniaa vastaan. Jos edes yhden värin eri sävyt eivät kelpaa, niin tunnelmasta tulee helposti vähän teennäinen. Taulut on yksi asia, jossa saa näkyä jokin ihan muu kuin hetkellisyys.

  VastaaPoista
 2. Niin samaa mieltä tuosta Marilyn kuvasta, liiallinen mätsääminen hävittää taulun osaksi sisutusta. Itselläni oli yhteen väliin seinällä Retretistä ostettu Dali juliste josta äitinin aina sanoi, että miksi pidät tuota hullun näköistä ukkoa seinällä :) Ehkäpä juuri siksi. Valitettavasti nykyisessä rintamamiestalossa on ikkunat jotenkin niin hankalasti, että tuntuu ettei sopivaa seinätilaa ole kuin nurkissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dali on juuri niitä, jotka varmasti jakavat mielipiteitä?

   Poista
 3. Samaa mieltä. Ja hei blogissani ois sulle haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulen katsomaan. Koko viikonloppu on tullut riehuttua ulkona, mutta jos sitä nyt rauhottuisi :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!