keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Vuosi takana

Tasan vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen postaukseni. Halusin dokumentoida talomme tarinan ja remontin lähinnä itselleni, jotta myöhemminkin muistaisin mitä kaikkea tulikaan tehtyä. Myöhemmin, remonttivauhdin hiivuttuamutta, aihepiiri on laajentunu yleisemminkin sisutamiseen ja vähän muuhunkin lifestyleen.


Nyt on ensimmäinen täysi vuosi bloggailua takana ja on aika arvioida sitä. Vuosi on mennyt toisaalta nopeasti, mutta toisaalta siihen käytetty aika ja energia on myös tunutunut vuodelta.  Blogi vaatii yllättävän paljon kirjoittajaltaan vai olenko se minä, joka vaadin itse itseltäni liikaa. En oikein osaa kirjoittaa kevyesti enkä tehdä postausta "tyhjästä". Luen itse täysin tyytyväisenä toisten kevyitä juttuja ja nautin niistä, mutta omat juttuni koen aina turhanpäiväisiksi, ellei niillä ole isompaa sanomaa. Tämä on yksi syy, miksi bloggaaminen on välillä todella raskasta. Työni vie paljon aikaa ja sen yhdistäminen jokapäiväiseen blogin kirjoittamiseen oli niin raskasta, että harvensin postaustahtia hieman, niin kuin monet ovat varmasti huomanneetkin.Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Vuoden aikana olen saanut lukijoita, joista osa tuntuu jo   ihan kuin ystäviltä. Tutun nimimerkin näkeminen kommenttilootassa ilahduttaa ja uuden lukijan ilmoitettua itsestään riemastuttaa  kumman paljon.  Muutamaan teistä olen saanut tutustua ihan henkilökohtaisestikin!  Vuoden aikana oikean elämän rinnalle on hiipinyt toinen maailma,  blogimaailma. Siellä  tavataan virtuaalituttuja. Luetaan  blogeja, vastavieraillaan ja vaihdetaan ajatuksia toisten bloggaajien kanssa. Haetaan ja saadaan vertaistukea toisiltamme. Yllättävän antoisaa!

Bloggaamisesta onkin  tullut osa elämääni ja vaikka välillä ahdistaa, ovat positiiviset asiat vielä painavampina vaakakupissa. Koitan relata myös itseni kanssa ja sallia julkaista postauksia ilman "maailman parantavaa" sisältöä. Postaustahti tulee elämään jatkossakin oman elämäni mukana, välillä tiheämpänä, välillä harvempana. Aihepiirin pääpaino pysyy sisustamisessa, mutta mukana on myös remontointia, pihanlaittoa,  ruokaa, viiniä,  matkailua sekä muuta lifestyleä.
Nyt  syvälliset pohdinnat romukoppaan ja juhlistetaan tätä ensimmäistä blogivuotta kirja-arvonnalla!
Olen taas huomaamattani ostanut kaksi samanlaista kirjaa, joista toisen arvon nyt teidän lukijoiden kesken. Kirja on Caroline Clifton-Moggin kirjoittama, kovakantinen, suomenkielinen ja kirjassa on  175 sivua. Ovh noin 30€

Tunnettu sisustustoimittaja Caroline Clifton-Mogg esittelee kirjassaan sisustusratkaisuja, joissa on otettu huomioon käytettävissä oleva tila sekä asukkaiden elämäntyyli. Hän rajaa tiloja luontevasti eri käyttötarkoituksiin pyrkien silti mahdollisimman avaraan yleisvaikutelmaan. Hän pohtii huonekaluvalintoja, säilytystiloja, väriskaalaa, lattiamateriaaleja. Loisteliaiden valokuvien avulla hän osoittaa, miten perin erilaiset ihmiset ovat tehneet luovia ja persoonallisia ratkaisuja kodinsisustuksessaan. Asumisratkaisuja täydentävät havainnolliset pohjapiirrokset.
Kirja arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken. Anonyymit keksikää itsellenne nimimerkki. Osallistumisaika on tästä päivästä alkaen sunnuntaihin 26.05 klo 24.00 asti. Arvon kirjan maanantaina.

 Toivo kommettilootassa postauksia, jaarittele niitä näitä tai osallistu vain arvontaan, sana on vapaa!
Kaikille tasapuolisesti onnea arvontaan!

-tuija-

84 kommenttia:

 1. Täytyy olla hyvä kirja, jos haksahdit siihen kahdesti ;) itse tykkään lukea blogeja, joissa aihepiiri on sopivan väljä, mutta ei ihan mene laidasta laitaan. Mielestäni tämä on juuri sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, harrastan myös sisustuslehtien kaksinkappalein ostamista, kun en ikinä muista mitkä niistä tällä hetkellä tulee tilattuna ;)

   Poista
 2. Tuija, jatka ihmeessä blogiasi, tämä on paras suomalainen sisustusblogi, johon olen törmännyt. Ilahdun jokaisesta postauksestasi, eikä niiden todellakaan tarvitse kaikkien olla kuin oppikirjasta (nekin on ihania!). Jatka samaan tyyliin, tuot iloa niin monelle. Osallistun mielelläni arvontaan.
  Terv. nimimerkki "Tyttö vaan"

  VastaaPoista
 3. Sinulla on todella inspiroiva blogi, joten kiitokset siitä! Ilahduttava lukea välillä myös hieman asiapitoisempia postauksia sisustuksesta, mutta ne kevyemmätkin aiheet tuovat sopivasti sisältöä ja kauniita kuvia on mukava katsella.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Teillä on upea koti, siitä on ilo lukea, varsinkin kun kaupunkikin on tuttu lapsuudesta :-)

  VastaaPoista
 5. Minusta on mukavaa, että täältä löytyy ihan perus sisustusjuttuja mutta myös niitä opettavaisempia kuten se yksi kirjoitus niistä verhoista. Jatka samaan malliin! :) Tuo kirja kävisi oikein mainiosti omaan sisustuskirjakokoelmaani, olen siis innolla mukana arvonnassa!

  Jenni K.

  VastaaPoista
 6. Paljon paljon kiitoksia ihanasta blogista! Kateellisena täällä katselen kuvia teidän kodista :)
  Voisin myös kateellisena katsella tuon kirjan kuvia, siis mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 7. Mukana ollaan :) luen kaikki postauksesi, vaikka ihan aina en kommentoisikaan! Tykkään blogisi monipuolisuudesta :)

  VastaaPoista
 8. Onnea onnea ja valtavainen kiitos kuluneesta vuodesta :) ja vielä tietenkin Suuren Suuri kiitos lauantain järjestelyistä ja Ihanasta illasta :) Blogistasi voisit muuten itsekkin koota upean kirjan, jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lide älä yllytä ;)

   Ja kiitos seurasta lauantaina, olipahan mahtavin ilta pitkään aikaan :)

   Poista
 9. Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, mutta se koukutti samantien. Kiitos hyvistä kirjoituksista!

  VastaaPoista
 10. Kiitos aivan mahtavasta blogista jonka minä(kin) löysin vasta vähän aikaa sitten. Asustamme (=uudelleen rakennamme) 60-luvun funkkistaloa ja blogisi on monilta osin insporoiva ja kannustava! Kiitos.

  VastaaPoista
 11. VuosipäiväOnnittelut ja kiitokset kivasta blogista.
  Mukana arvonnassa :)
  /Siru

  VastaaPoista
 12. Voihan nenä, ei mun kommentti aiemmin tänne tallentunut. Heittikin jonkun errorin. Koitan uudestaan.'

  Ymmärrän jos sulla on ehkä rima vähän korkeammalla kun aihe liittyy myös ammattiisi. Ammattiylpeys ja ehkä jonkinlainen käyntikorttikin..? Mutta älä silti stressaa, rennolla otteella ja avoimesti kirjoitetut postit on usein niitä parhaita - ei kaiken tarvitse olla niiiin täydellistä :) Kiitos kivasta blogista, monta hyvää vinkkiä olen täältä jo saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin Petra, hyvin luit ajatukseni :)
   koitan olla stressaamatta, siis koitan...

   Poista
 13. Onnea 1-vuotiaalle! Olenpa ilonen, että olen blogisi löytänyt. Juttusi ovat olleet niin opettavaisia kuin hauskojakin ;) toivottavasti sama oma tyylisi jatkuu. Ja todellakin osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä heta olet yksi päiväni piristyksistä :)

   Poista
 14. Aalloilla leikkii aurinkokeijut
  seurassa niiden laineilla leijut.
  Rannoilla kimmeltää kultajyvää
  timantin kirkasta, lämpöisen hyvää.
  Pursi lipuu ilman tuulen häivää,
  onnellista merkkipäivää!
  kirjoittaja: Birgit mummu

  Suuret onnittelut Tuija ensimmäisen vuoden johdosta ja kiitos loistavista postauksista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kiitos kauniista (pyyhkii silmäkulmiaan) Birgit mummun runosta!

   Poista
 15. Kiva postaus taas ja kiva arvonta! Kyllä, siihen bloggaukseen menee todella paljon aikaa (minkä kyllä huomaa omasta tahdistani). Älä ressaa jos ei ole asiapitoista asiaa, mutta älä ressaa siitäkään, että pitäisi joka päivä kirjoittaa. On silti aina kivaa löytää sulta postaus, oli se sitten useammin tai vähän harvemmin!

  VastaaPoista
 16. Hyvää yksivuotispäivää! Ilolla näitä lukee, oli aihe mikä tahansa - mielelläni opin sinulta näin virtuaalisestikin. Onnittelen ennemminkin, en niinkään osallistu, tyyliähän mulle ei saa edes kirjalla heittämällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, höpö höpö. Ei tyyli tarkoita vaan yhtä ainoaa tyyliä. Ja sinullahan se vasta onkin oma tyyli, älä ikinä unohda sitä, halaus!

   Poista
 17. Oikein paljon onnea! :) Kirja olisi oikein mieluisa ylläri, tyyliä tämä koti kaipaakin ja aina ei itsellä riitä ideoita. Mukana siis!

  VastaaPoista
 18. Kiitos blogistasi -inspiroit minua erittäin paljon! Keep on posting -nimim. Päivittäin kurkin oletko päivittänyt uutta.

  Ps. Onko noi ihan rahapuita vai mitä kasveja pidät noissa lasipurkeissa? :)
  Ann

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ann! Ovat joo rahapuita. Ne ei muuten kuole, vaikka ei kastele ;)) olen tainnut kastella kaksi kertaa ja ne on ollut noissa purkeissa kolmisen kuukautta ;)
   viesti meni ensin väärään kohtaan!

   Poista
 19. Onnittelut 1-vuotiaalle! :)

  Blogisi on yks ihan lemppariblogeista. Ammattilaisen ote näkyy jutuissa, mikä miellyttää kovasti. Mutta osaat kyllä mielestäni ottaa rennostikin juttujen suhteen. Design-huonekalupostaukset ja DIY-projektit on mukavaa luettavaa.

  Ensi keväänä starttaavaan omakotitaloprojektiin (talo nro 2.!=hulluutta? ;)) olen saanut tosi ihania ideoita. Esim. teidän keittiö on mielettömän kiva!

  Keep on going! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. R.K, kiitos sanoistasi ja onnea omakotitaloprojektiin, kivaa, mutta raskasta :)

   Poista
 20. Kiitos Ann! Ovat joo rahapuita. Ne ei muuten kuole, vaikka ei kastele ;)) olen tainnut kastella kaksi kertaa ja ne on ollut noissa purkeissa kolmisen kuukautta ;)

  VastaaPoista
 21. Blogisi kuuluu niihin jota käyn tsekkaamassa säännöllisesti olisko uutta postausta ilmaantunut. Pidän blogistasi,sen asiapitoisuudesta. Postauksilta osaa odottaa saavansa jotain "hyödyllistä". Vaikka myös kevyemmät postaukset on "sallittuja" :)
  Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. inana, välillä on tosiaan pakko koittaa relata ja postata kevyemmin. Isot infopostaukset syövät valtavasti aikaa :)

   Poista
 22. Löysin blogin vasta hetki sitten ja nyt se onkin yksi niistä joissa käyn päivittäin kurkkaamassa onko tullut uutta postausta, onnea 1 vuotiaalle
  Mii

  VastaaPoista
 23. Niin se tämä blogimaailma vaan koukuttaa. Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut mun tekevän jotain tällaista, olisin nauranut etten varmasti minä.. :) Ja nyt haluan palata tähän maailmaan aina uudelleen! Sinun blogisi ja sen kaltaiset ovat niitä syitä siihen :) Osallistun myös siis arvontaan, kirjapalkinto kuulostaa kivalta!

  VastaaPoista
 24. Vastaukset
  1. Soile kiitos, monesko vuosi sulla olikaan jo menoosa?

   Poista
 25. WannaBe sisustajana olen nauttinut blogisi annista. Eniten kiinnostaa remontointiin ja sisustukseen liittyvä juttu ja erityisesti on avuksi olleet "How to"-postaukset esim. viimeksi verhojen laitosta. Onnea yksivuotisjuhlijalle!
  Henna-Maria

  VastaaPoista
 26. Onnittelut! Ja upea blogi!
  MM

  VastaaPoista
 27. Ihana blogi, mukana arvonnassa! -edita

  VastaaPoista
 28. Vainko vuosi? Löysin blogisi kesken kaiken ja luin urakalla itseni ajan tasalle. Sitten olen säännöllisesti seurannut milloin on jotain uutta. Postauksesi ovat todella asiapitoisia, siksi varmaan tuntuu että olisi pidempikin aika kyseessä :) Pidän kovasti tyylistäsi ja myös asia-aiheista, niistä on paljon apua aloittelevalle sisustajalle. Yritän kommentoida jatkossakin jotta mielenkiintosi hommaan pysyy yllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hurjaa lukea läpi koko blogi :) mutta kiitos siitä ja pysy jatkossakin mukana!

   Poista
 29. Ajauduin blogiisi vasta hiljattain, kiva on! -pöllö-

  VastaaPoista
 30. Jee, täällä on aina niin hyviä kirjavinkkejä :)

  En keksi muuta sanottavaa kuin KIITOS, jatka samaan malliin! Parasta on kun blogi elää kirjoittajan oman elämän rinnalla ja heijastelee kirjoittajalle ajankohtaisia aiheita. Se tarkoittaa joskus harvempaa tahtia ja joskus enemmän hömppää, mutta sehän ei haittaa!

  VastaaPoista
 31. Heippa Tuija! Just pääsin työmatkalta kotia ja hetihän se oli tultava kommentoimaan ;). Sullahan on aivan huippu blogi! täällä tykätään ja paljon :) eli kiitoksia sulle! Ja mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa muru, sinä oletkin jo ihan vakiokalustoa :)

   Poista
 32. Hei

  Aivan ihastuttava blogi. Jo nyt olen saanut muutamia mukavia ideoita omaan kotiin. DIY-jutut kiinostaa.
  Mielellään luen jatkossakin sinun blogia.

  t. Taiska

  VastaaPoista
 33. Hei! Oon kohta 19-vuotias tyttönen, joka on hakenut sisustusalalle opiskelemaan ja aattelin sitten, että ois kiva seurata myös sisustusblogeja ja niimpä törmäsin sinun blogiin :) Tykkään tosi paljon nuista postauksista, joissa olet esimerkiksi kertonut miten matto tai verhot pitäisi asetella. En itse vielä hirveästi tiedä tuollaisia juttuja joten olen oppinut kaikenlaista :) Kiitoksia siitä ja aivan ihana tämä sun blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna, kivan alan olet valinnut :) onnea opiskeluun ja pysyhän linjoilla!

   Poista
 34. Onnea yksivuotiaalle! :) Mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 35. Nyt vähän tylsästi kommentoin ekaa kertaa arvontapostaukseen, mutta ajattelin kyllä viestiä sulle jotain joka tapauksessa. Kommentoin siis tähän, niin on samalla mahdollista saada kirjahyllyyn lisää täytettä:) Löysin blogisi pari päivää sitten, ja parin uusimman postauksen luettuani aloitin lukemaan blogiasi alusta alkaen. Olen tykännyt lukemastani! Teidän talo (etenkin vanha osa) näyttää ulkoapäin upealta, ja epäilemättä kovin työlään remontin jälkeen niin hienolta myös sisältä. Talon tarinan lukeminen on ollut kiinnostavaa samoin kuin infopostaukset sisustamisesta. Ammattilaisen ohjeet tulevat tarpeeseen! Toisaalta myös kepeämmät postaukset sopivat hyvin blogiisi, eikä tietenkään kukaan ehtisi eikä jaksaisikaan tehdä vain asiapostauksia. Kiitos ja kumarrus!
  Elsie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa yhtään, vaikka kommentoit arvontapostaukseen, pääasia että kommentoit :)
   Kiva kommentti ja tervetuloa mukaan pieneen, mutta sitäkin kivempaan joukkoomme :)

   Poista
 36. Mukavaa on seurata! Välillä vaan katselen kauniita kuvia ja välillä taas vinkkisi osuvat just oikein. Verhopostauksen innoittamana sain (viimeinkin) pidennettyä ikkunassa olevat vanhat verhot oikean mittaiseksi. Onneksi olin aikoinaan ostanut riittävän pitkästi verhokangasta ja tehnyt pitkät (kolminkertaiset) alakäänteet, nyt oli varaa, mistä löysätä pituutta lisää. Kiitos siis myös asiantuntemuksesi jakamisesta! Niin ja osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa,että verhopostaus sai sinut liikkeelle :)
   Ja kivaa satu, että olet mukana seuraamassa!

   Poista
 37. Onnea 1-vuotiaalle suosikki blogilleni. Täältä löytyy kaikkea sopivassa suhteessa; asiaa, ammattitaitoa ja "hömppää". On ihanaa kuinka jaat omaa amattiosaamistasi meille lukijoille. Suosikkejani ovat kaikki taidetta koskevat jutut. Toivon, että jatkat vielä pitkään, vaikka harvemmassakin tahdissa.
  Tarja L

  VastaaPoista
 38. Moikka! Oli pakko kirjoittaa kun olen seurannut talonne remonttia siitä asti kun sain selville blogi osoitteesi. Näyttää kyllä tosi hienolle ja viimeistellylle lopputulokselle. Omista kuulumisista sen verran että olen nyt valmistunut äippäloman jälkeen sisustus-artesaaniksi. Ja palaamassa työharjoittelusta pikimaan työpaikkaan , mutten kuitenkaan rautakauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis poikimaan. :)
   Terveisin: Taru

   Poista
  2. Moi ja kiva kuulla susta Taru. Kunnioitettavaa että suoritit tutkinnon loppuun ja onnea työpaikasta :)) pysy kuulolla jatkossakin ja kommentoi kun siltä tuntuu, halaus!

   Poista
 39. Jos jotain aloitan sen myös suoritan loppuun. Siis teidän koti näyttää niin upealle, ettei voi uskoa että suomessa voi sijaita noin iso ja yhtenäinen tyylillisesti oleva lukaali. Olisi joskus ihana nähdä livenä teidän asuntonne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tervetullut käymään jos täällä päin käyt :)
   Ja kiitos kauniista sanoista, tämä " lukaali" on kyllä veronsa vaatinut ;)

   Poista
 40. Oi, jes. Varmasti tulen :) ja ihan varmasti on vaatinut kovan työn :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!