keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Saisiko olla spritzer?

Kesän ensimmäiset raparperit hyödynnetty. Pullossa raparperisiirappia ja vierellä raparperipiirakkaa.



Raparperisiirapin ohjeen löysin mahtavan Suvin blogista. Jos ette muuten ole hänen blogiinsa vielä tutustunut, nyt viimeistään kannattaa. Blogista löytyy kauniimpia kuvia, mitä ikinä olen  kenenkään nähnyt ottavan ja yksinkertaisia, mutta maistuvia ruoka-ohjeita. Siirapista tuli todella hyvää. Suvi suositteli kokeilemaan sitä alkoholittomana spritzerinä lisäämällä siirappiin vichyä ja ruusuvettä. Vichynhän voi vaihtaa vaikka kuohariin jos haluaa jalostaa juomaa :)
Myös vuohenjuustosalaatin päälle Suvi oli siirappia lorautellut ja sitä testaankin seuraavaksi.





Raparperipiirakan ohje on Kotikokki.net sivustolta googletettu ja maistuvaa oli. Ei niinkään juuri leivottuna, vaan vasta seuraavana päivänä. 

Raaka-aineet:                                                               Täyte:

150 g voita                                                                  n.0,5 l raparperinpaloja
1 dl sokeria                                                                  1 tlk kermaviiliä                                                
1 muna                                                                        1 muna
2 dl vehnäjauhoja                                                          2-3 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja                                                         1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.




Onko sinulla hyvää raparperiohjetta, mielelläni kokeilisin jotain muutakin vielä.














-tuija-



 

6 kommenttia:

  1. Nam miten herkullisia kuvia! Omat raparperit on niin pieniä että saavat vielä kasvaa, jospa niistä sais edes yhden piirakan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten kun alkavat kasvaa, saat piirakan poikinensa :) ja vielä siirappiakin!

      Poista
  2. Tästä hyvin epäterveellistä ja lapsellisen helppoa: http://www.rintsikka.fi/2012/05/aidin-raparperipai.html

    Me ollaan rapsun ystäviä, pihalla oli aiemmin vain 1 melko nuori ja siirsimme viime kesänä "mailta" 3 lisää.. jotka näyttävät kasvavan hyvää vauhtia :) Ainoa huono näissä on kyllä se, ettei tuota syö hullukaan ilman reilua sokeria.

    Tuota nestemäistä on pakko kokeilla! Siellä mailla kun kasvaa näitä todella paljon ja ei niitä sieltä monikaan käytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuulostaa hyvältä vaniljajätskin kanssa. Menee kokeiluun, nam!

      Eilen testailin eri juomivaihtoehtoja tuosta siirapista ja kaikki olivat hyviä, etenkin se kuoharipohjainen :)

      Vaikka valmista siirappia tulee kilonkin raparperimäärällä vain tuo pullollinen, on se hyvin riittoisaa ja pieni määrä lasinpohjalla riittää juomaan.

      Poista
  3. Oih, spitzer kuulostaa ihanalta!

    Itse teen raparperipiirakkaa aina tällä ohjeella:
    http://puoliksitaynna.blogspot.fi/2011/07/ihana-raparperipiiras.html

    Täyte taitaa olla aika samanlainen kuin tuossa omassasi, mutta ehkä pohjan kaurapitoisuus on se salainen ainesosa. Toi on nimittäin ä-lyt-tö-män hyvää, varsinkin seuraavana päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa mun versiossa näyttäisi olevan rasvaakin kolminkertainen määrä sun ohjeeseen verrattuna. Täytyykin kokeilla tuolla sun ohjeella seuraavaksi, olisi aavistuksen kevyempi ja kaura antaa taatustimakua lisää.

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!