keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Romantiikkaa

Valitse usein lomalla hotellihuoneet sisustukseltaan mahdollisimman erilaisksi kuin oma kotimme on. Tällöin saa uusia ideoita työhönsä ja pääsee kurkkaamaan sisään ihan toisenlaiseen maailmaan. Kuvissa on Geneven hotellimme Manotel Royal, jonka sisustus on klassinen ja keskieurooppalaisen runsas. Pidin huoneissa erityisesti siitä, että niihin oli mahdutettu sohva vuoteen päätyyn, jolloin seurustelu ystävien kanssa sekä tv:n katselun sijoittui omaan alueeseensa.Sohvaa vastapäätä sijaitsi taso, jossa oli minibaari ja sen yläpuolella iso tv. Vieressä kirjoituspöytä ja vielä istuinryhmä kahdella nojatuolilla sekä pikkupöydällä. Huoneen koko oli noin 35m2, mikä on ihan kiitettävä koko hotellihuoneelle.
Kylpyhuonekin oli kivan kokoinen. Huoneesta löytyivät kylpytakit, tossut ja erittäin kattava setti kauneudenhoitotuotteita kahdelle.Tärkein pointti meillä hotellin valinnassa on kuitenkin sijainti. Maksan mielelläni hieman extraa keskeisestä sijainnista. Helposti sijainnissa säästetty raha menee kuitenkin ylimääräisiin taksi- tai muihin kyyteihin.

 Millä perusteella sinä valitset lomalla hotellin?

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Kiva idea valita hotellihuone täysin omaa kotia vastaamattomana! Mä valitsen hotellin yleensä pääosin sijainnin, hinnan, aamiaisen (pakko olla) ja ilmastoinnin (myös must, varsinkin kesäaikaan) perusteella. Yleensä rankkaan kaikki nuo kriteerini täyttävät hotellit yhteen ja valitsen sitten kivoimman näköisen. Yleensä tykkään asua hotellissakin moderneissa puitteissa. Poikkeuksena mainittakoon kuitenkin Marie Antoinette -tyyliin röheöillä ja krumeluurilla sisustettu hotellihuone jossa vietin muutaman päivän pari vuotta sitten. :) Mieleenpainuva oli sekin ja tyylilajissaan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että viitsit vastata. Tämä kiinnostaa oikeasti, millä perusteella hotelleja valitaan. Hyviä argumenttejä sulla. Mulla sijainti ja ulkonäkö/laatu ykkösenä. Ja ihan meinasin unohtaa, wifi täytyy olla, aina! Aamupala on tärkeä, mutta esim. tässä Royalissa ei kuulunut hintaan, vaan se täytyi maksaa erikseen. Näin on Genevessä kaikissa hotelleissa, mikä on harmittvaa koska hotellit ja kaikki muukin on siellä sikamaisen kallista.
   Ilmastointi myös ehdoton, etenkin lämpimissä maissa ja aina Ranskassa ja muissa vastaavissa klassisen sisustamisen maissa otan mahdollisimman romanttisen ja kukkatapettisen huoneen.

   Poista
 2. Nyt kun joutui oikein miettimään, en ole koskaan tainnut kiinnittää mitään huomiota itse hotellihuoneen sisustukseen - kerran kylläkin huoneen kokoon (noin 6m2) ja toisen kerran sijaintiin (yökerhon yläpuolella). Puhtauteen tartun kyllä kuin haukka.

  Rajaan hotellit ensin sijainnin mukaan (lentokenttä, keskeiset kulkuyhteydet yms.), sen jälkeen karsin 'palvelujen vähyys hintaan nähden' perusteella. Aamupalalla ei sinällään ole väliä jos lähistöllä on suositeltu kahvila tai vastaava, kylpyhuoneen varustelun pitää olla hyvä, kaupunkihotelleista ilmastointi plussaa.

  Ja tässä kirjoittaessani tajusin että olen yleensä päätynyt valitsemaan ulkonäöltään/hengeltään gootti/viktoriaanisen torpan...

  VastaaPoista
 3. Tuosta 6m2 tulikin mieleen, että kerran pariisissa meillä oli todella kaunis ja ruusuinen huone. Huone vaan oli niin pieni että melkein ovelta joutui kaatumaan sänkyyn. Sängynpäädystä ei mahtunut kävelemään vaan yöllä piti kömpiä vessaan toisen yli. Saman hotellin hissiin ei mahtunut matkalaukun kanssa kuin yhteen suuntaan ja silloinkin hartiat ottivat kiinni molempiin seiniin :)
  Muuten hotelli oli kyllä ihana ja aamupala suorastaan runsas ranskalaiseksi. Kaikki aamiaistarpeet sekä kauneudenhoitotuotteet olivat luomua, plussaa niistä.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!