maanantai 13. toukokuuta 2013

Pihahommissa

Hyvää alkavanutta viikkoa! Toivottavasti kaikkialla Suomessa saitte nauttia samanlaisesta upeasta säästä kuin täällä lounaisrannikollakin. Kaikki liikenevä aika on vietetty ulkona kaivaen ja kuoputtaen pihaa.
 Vaikka niin vannoin, etten lähde rakentamaan enää tähän kotiin mitään perennapenkkejä, jo vaan sellaiselle on nyt paikka katsottuna ja sen tieltä on jo siirtynyt puska poikineen. Homma lähti ihan lapasesta. Alkuun piti kaivaa yläpihalta pois muutama vanha Angervo-puska ja kaataa yksi pystyynkuollut omenapuu, mutta lopputuloksena kaivoimme istuinryhmän ympäriltä pois kaiken vanhan ja villiintyneen kasvillisuuden. Tarkoituksena olisi istuttaa uuteen penkkiin jokin upea, mutta ei kovin iso koristepuu sekä ympärille perennoita.Nyt kysyisinkin, josko jollain teillä on kokemusta Magnoliasta ja sen kestävyydestä. Asumme 1b alueella, joka periaatteessa mahdollistaisi Magnolian menestymisen, mutta tiedän puun kestävyyden olevan kovastikin riippuvainen kasvupaikasta ja sen suojaisuudesta.  Onko jollain mahdollisesti jokin Magnolia-lajike itsellä ja tai kokemusta niistä. Toinen asia mikä kiinnostaa, on kokemukset kiinalaisista puupioneista. Oletko suojannut talveksi ja muuta tärkeää kokemuspohjaista tietoa kaipailisin.Kaikenlainen pohdinta edellämainituista kasveista olisi nyt tervetullutta. Tai olisiko sinulla ehdottaa jotain toista kaunista pientä puuta Magnolian tilalle? Ruusuorapihlaja meillä oli vanhassa pihassamme ja siitäkin pidin, mutta nyt tekisi mieli jotain muuta.


-tuija-

4 kommenttia:

 1. Hih, vai lähti lapasesta ;) Siis aivan upea tuo Magnolia! Harmi vain, että menestyy Suomessa melko heikosti. Mites kirsikkapuut? Niiden kukinta on myös ihastuttava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)niin lähti ja vauhdilla!
   Kirsikkapuutkin kukkivat kauniisti ja ihanalla värillä, Magnolian kukinnot olisivat vain huikean paljon isompia. Mutta eipä niistä isoista kukista ole mitään hyötyä, jos puu ei kestäisi talvea. On kuitenkin jonkin verran kalliimpi kuin peruspuut :)

   Poista
 2. Voi, magnolian kelpuuttaisin itsellenikin milloin vain, näin Pekingissä ihania magnolioita kukassa. Sielläkin on talvisin erittäin kylmä, on se epäreilua jos se ei Suomessa menesty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, mutta minulla on sellainen käsitys, että jotain versioita Magnoliasta on saatu jo jalostettua talvenkestävämmäksi, mutta ne ovat niitä pienempikukkaisia. En ymmärrä mistä mahtaa sekin johtua, että bambu kasvaa Kiinassa paikoissa, missä talvella saattaa olla -35 astetta pakkasta ja silti tuntuu ettei ne kestä täällä talvea kunnolla. Tai kestävät, mutta kasvuun lähtö talven jälkeen on tosi hidasta ja ei lainkaan niin rehevää kuin istuttamiskesänä. Onkohan se kevät juurikin se ongelma, eikä itse talvi?

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!