perjantai 10. toukokuuta 2013

Kasvusäkkejä

BacSacin tyyppiset ulos tarkoitetut kasvilaukut ja -säkit ovat yleistyneet viime vuosina ja ovat tuttuja useimmille. Nyt vastaani tuli vastaavan tyyppinen sisälle tarkoitettu kasvilaukku Urban Garden Plant Sac. Kesäaikana nämä  kankaasta tehdyt ruukut menestyvät katetussa tilassa ulkonakin, mutta pakkasta ruukut eivät kestä. Ruukkuja on neljää kokoa ja kolmea eri väriä, eivätkä ne kaipaa erillisiä aluslautasia tai suojaruukkuja. Kasvualustana käytetään mukana tulevia vettäsitovia savirakeita, jotka estävät liian vettymisen ja luovuttavat kosteutta tasaisesti, jolloin saadaan harvemmat kasteluvälit. Tavallista multaa ei siis ruukuissa käytetä.


 Kaksi pienintä kokoa soveltuvat vaikkapa keittiöyrteille, kukille että pienille huonekasveille. Isot ruukut käyvät puolestaa jo pienille puillekin.
Ruukut ovat siistejä ja vaativat vähän ylläpitoa. Saksalaisen Authenticsin URBANGARDEN-sarjan on suunnitellut Patrick Nadeau.Pienin koko soveltuu kasveille, joiden juuripaakun halkaisija on 5-16 cm.
Keskikoko soveltuu isoille kukille ja pienille puille, joiden juuripaakun halkaisija on 16-24 cm.
Iso koko soveltuu kasveille, joiden juuripaakun halkaisija on 24-34 cm ja joita ei juurikaan siirrellä.

Hintaa säkeillä on koosta riippuen 48-158€, joten ihan edullisia ne eivät ole. Kivat värit ja design miellyttävät itseäni kyllä kovasti, entäs teitä?

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Tykkään näistä ulkona, mutta sisällä en oikein osaa muodostaa mielikuvaa. Hetken katseltuani ehkä oikeastaan aika kivat? Erityisesti keittiökuva ja puu kirjahyllyn edessä sytyttävät. Vaan hintaa on kyllä niin paljon, että jää ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään pienestä punaisesta keittiössä, isoimmasta vähiten :)

   Poista
 2. Voi itku, en kyllä mitenkään saa itseäni tykkäämään noista. Tulee ikävästi omat ompelukset mieleen, saumavarat jää ulkopuolelle ;) Tuo keittiökuva oli ihana ja ehkäpä siinä säkki oli parhaimmillaan, tuollai pienenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä osaat tehdä näitä ;D
   No hyvä, mä tilaan noita pieniä punaisia kaksi kappaletta! Mäkin tykkään noista pienistä yrteille, tuo isoin on vähiten miellyttävä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!