keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vaisuhko naked truth

Sain jokin aika sitten  Villa Lumituiskun Lumilta jo useassa blogissa kiertäneen kaaos-haasteen.

"Taannoin blogimaailmassa kiersi Naked Truth-haaste, jossa oli tarkoitus paljastaa omat kasvot meikittömänä. Jokainen sisustusbloggaaja tietää, että todellisuus ja arki eivät ole aina sitä, mitä sisustuskuvissa näkyy. Sisustuskuvia otettaessa siivotaan ja puunataan tai vähintäänkin rajataan pahimmat sotkut ja kaaokset tieltä pois, jotta kuvat olisivat inspiroivimpia ja nätimpiä."

Haaste on alunperin lähtenyt White & Fresh-blogista ja se on kiertänyt monessa blogissa ja tuonut arjen realismia myös blogien lukijoille.

Olen kovasti yrittänyt kytätä tilaisuutta ottaa kaameita kuvia arkirealismistamme, mutta tämä haasteen myötä tajusinkin  meillä tapahtuneen muutoksen. Vaikka oma koti useinkin tuntuu sotkuiselta ja likaiselta, ei meillä kovin sotkuista nykyään enää taida ollakkaan. Toki pölyä ja kissankarvoja olisi viikoittain pyyhittäväksi moneenkin otteeseen ja erityisesti mustilla pinnoilla ne korostuvat ikävästi, mutta kahden aikuisen ja yhden melkein aikuisen kodissa, ei enää sellaista sekasotkua pääse syntymään, kun lasten ollessa pienempiä. Miksi sitten usein itsestä tuntuu, että taas on niin pirun sekaista? Sitä näköjään toleranssi kestää epäsiisteyttä laskee, kun todellista kaaosta ei enää olekkaan joka päivä. Vielä lasten teinivaiheessakin koti oli välillä kuin hävityksen kauhistus ja siihen verrattuna, meillä on nykyään todella siistiä. Nähtävästi nyt jo leikkuulaudalle jätetyt tyhjät leipäpussit ja leivänmurut yhdistettynä pölyiseen kivitason pintaan, saa kodin tuntumaan sotkuiselta. Näin sitä oppii blogatessa itsestäänkin.

Sekaisin huone meillä ehdottomasti, on oma työhuoneeni.  Mitä enemmän keskeneräisiä töitä, sitä varmemmin kasoja ja näytepaloja lojuu lattialla ja pöydällä. Kuva tältä aamulta. Tapettikirjoja lattialla lattiamallin kanssa. Materiaalikonaisuuden hahmottaa paremmin, kun saa mallipaloihin hiukan katsoessa etäisyyttä, siksi ne lojuvat aina pöydän sijaan lattialla.
Petaamaton vuode on meillä perisynti. Se pedataan valitettavasti vain harvoin, ja syy näkyy kuvissa!
Karvasuikerot ovat vallanneet sänkymme itselleen. Oli päivä taikka yö, aina sängystä löytyy vähintään yksi kissa, useimmiten kaikki neljä.

Tässä tämä nyt melko vaisu paljastus oli. Jos joku pettyi, niin toivottavasti joku sai myös toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Elämä ja elämäntilanteet muuttuvat, ja jos meidän "ryjäh****tistä on päästy tähän, niin kaikki on mahdollista teilläkin.
Pölyä ja karvoja meillä on kyllä edelleen, vaikka muille jaettavksi.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!


-tuija-

8 kommenttia:

 1. Ei ollut sotkuista ;) Ennen miekin siivosin jätesäkin kanssa roinia pois, nyt ei enää tarvitse. Ihana tuo viimeinen kuva! Kertakaikkiaan suloisia karvajalkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heta, tuo jätesäkkivertaus oli todella osuva. Joskus hermostuin poikien AINA lattialla lojuviin vaatekasoihin niin, että keräsin kasat syliini ja kannoin pihalle roskikseen. Sen jälkeen vaatteet pysyivät pois lattialta viikon ;)

   Poista
 2. Normaalisti ei kissakuvat säväytä, mutta nyt on kyllä niin suloinen näky. Iso tykkäys.

  VastaaPoista
 3. tietenkin, meidän kissat on vaan niin IHANIA ;D

  VastaaPoista
 4. Tuöhuone oli just sen näköinen että siellä tehdään töitä, mutta kaaoksesta ei ole tietoakaan . Kissat näyttää löytäneen sopivan paikan itselleen ja nauttivan. Meilläkin koirat haluaisi aina sänkyyn nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nukkuvat isännän puolella jalkapäässä, mä kangistuisin yhdessä yössä liikuntakyvyttömäksi ;)

   Poista
 5. Kiva, että toteutit tämän! Mulla myös sänky aina petaamatta. :) Sisustuskuvia ottaessa ja jos joku on tulossa käymään niin oion kyllä peiton ja sujautan mukaan ehkä myös jonkin koristetyynyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irina, näin myös meillä. Paitsi meidän makuuhuone sijaitsee toisessa osassa taloa, että jos tiedän ettei vieraat kulje sinne päähän, en petaa silloinkaan ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!