torstai 4. huhtikuuta 2013

Materiaalisuunnitelmia vinttiin

Jos ja kun ilmat alkavat vihdoin lämmetä plussan puolelle, tulee vintin pintojen käsittely ajankohtaiseksi. Vinttihän on kylmää tilaa ja jos ulkona on pakkasta, on sitä myös vintillä. Lattia on jo melkein kokonaan asennettu, mutta seinien pinnat ovat vielä kesken. Olen pallotellut seinien levyttämisen ja levyttämättömyyden kanssa, kunnes eilen ratkaisu tuntui selvältä. Meillä on jäänyt remontista yli  levytolkulla 9mm koivuvaneria. Mietin vaneria jo heti alkuunsa, mutta koin vaalean vanerin ja valkoisen lankkulattian luoman fiiliksen vintille liian vaaleaksi. Hain hieman raffimpaa tunnelmaa.
Nyt päätös on kuitenkin syntynyt, vanerit vahataan mustaksi, jolloin syyt näkyvät vielä läpi. Tunnelmaan pääset tässä Ikea Stockholm pressikuvassa. Kuvan vaneri on meistä poiketen havuvaneria, jolloin sen syykuvio on elävämpi. Sikäli olisi ehkä ilmeikkäämpääkin, kun tasaisempi koivuvaneri.Vintin perälle päätyseinään tulee tapetti. Tapetti tulee olemaan Cole & Sonsin Pompeia, sävy white.

Ja lattiaan lankkulattia valkoiseksi maalattuna. Seinille jää näkyviin hirsiä ja ristikkäistukia, jotka jätetään patinoituneelle pinnalleen. Alla siis materiaalit yhdessä koottuna. Lankkulattia ei tietysti ole tuollainen ohutrimainen ja hienosahapintainen, mutten löytänyt parempaa kuvaa tähän hätään.
Miltäs vaikuttaa?

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuuttaa, tulee kyllä erittäin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin. Raffia, mutta tapetin klassinen ilme rauhoittaa :)

   Poista
 2. Kyllä, tästä tulee upea! Onko teillä jotain aikataulua tämän suhteen koska pitäisi olla valmista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha :) kosto on suloista, vai mitä? Paineita luodaan tänne suuntaan. Tapetit tilasin tänään, mutta riippuu tuosta pakkastilanteestakin, koska päästään esim. maalaamaan pintoja.

   Mites pukkari ;DDDD

   Poista
 3. Upeat suunnitelmat, huomaa että ammattilainen asialla.. Voisin kuvitella käyttäväni samoja materiaaleja omassa talossani.. ;) ihanan inspiroiva blogi sinulla, mielettömän mukavaa, että jaat tämän kanssamme! terv. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, vapaasti saa ideoita kopioida, hyvä jos saatte inspiraatioita!

   Poista
 4. Itse en syty tuosta tapetista, ainakaan nähtynä irrallisena tilasta. Mutta siltikin, noista materiaaleista yhdessä edellisten postausten kanssa tulee mielikuvaksi auringonhämyssä kylpevä tila, naurun siivittämää puheensorinaa, vanhat kuluneet Chesterfield-sohvat, lasi konjakkia ja sikarinsavu. No ethän sä ole baaria perustamassa... mulle tuli semmonen tietynlainen sisäinen olotila :)

  VastaaPoista
 5. Leena, kuvailit juuri tunnelman, mitä lähdin tavoittelemaan! Ei baaria, mutta se elämän ja kodikkuuden fiilis, mitä hyvässä englantilaisessa pubissa voi aistia, ai että! Olen siis onnistunut. Pompeia tapetti on yksi elämäni rakkauksista ja olen iloinen voidessani sitä nyt käyttää jossain!

  VastaaPoista
 6. Uskon, että tilasta tulee mahtava, oikeasti odotan innolla sen näkemistä valmiina. Ja se sohva- löytösi tulee olemaan todella kotonaan noiden pintamateriaalien ja sävyjen kanssa.

  T
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos. Valmista tulee toivottavasti pian. Täytyy vain odotella sään suosiota, jotta voidaan pintakäsitellä lattiat ja seinät :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!