sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kaupunkiterassi

Voi mikä päivä! Täällä on aurinko hellinyt olan takaa ja ollaankin ulkoiltu ahkerasti. Aurinko ja vähän keväisempi sää sai miettimään myös terassijuttuja. Mehän olemme suunnitelleet terassia yhdistämään talon kaksi eri aikaan rakennettua osaa ja olen aiemminkin esitellyt terassikuvan blogissa. Mutta koska uusia lukijoita on sittemmin siunaantunut muutama, menköön nyt uudelleen. Eli valokuvaan on piirto-ohjelmalla hahmoteltu tuleva terassi. Terassi sijoittuisi uuden ja vanhan osan väliin nitoen yhteen kahden eri vuosikymmenen arkkitehtuurit. Kuvan vaakarimoitus on liian tumma, suunnitelmissa on vaaleampi harmaa.

Valitettavasti muita töitä tälle kesälle on jo suunnitteilla sen verran, että terassi siirtynee seuraavalle, mutta ehtiipähän sitten suunnitella kunnolla. Tällä hetkellä mielessä on terassi, jonka sisustus mukailee New Yorkin kattoterasseja, selkeää ja puhdaslinjaista.


 Koska pihatöitä en halua enää suuressa mittakaavassa tehdä, tuon kasvit ruukuissa terassille. Pidän bambuista, puksipuista ja yleensäkin kasveista joiden lehdet ovat itsessään näyttävät. Kukkivista kasveista valkoiset ovat mieluisimpia.
 Erilaisia puutarhakalusteita on siunaantunut jokunen jo valmiiksi, joten kaikkia kalusteita ei tarvitse ostaa. Terassille siirtynevät ainakin jo olemassa olevat sohva ja kaksi  nojatuolia.

Ruokaryhmä sen sijaan kaipaa jo päivitystä, joten sen hankinta lienee ajankohtaista. Tuoleiksi tulevat todennäköisesti Starckin Toyt valkoisena. Hyvä istua, säänkestävät, huoltovapaat ja moderni muotokieli. Onko jollain? Kokemuksia? Likaantuuko helposti?
Ruokapöytä saa olla myös valkoinen ja huoltovapaa. Öljyttäviä kalusteita on joutunut viime vuosina käsittelemään sen verran, että nyt haluaisin kalusteet joita ei tarvitse huoltaa. Meillä ei myös ole piharakennusta, jossa kalusteita voi säilöä, joten kaikki kalusteet joutuvat olemaan sään armoilla koko talven.Valaistus hoidetaan isojen valoruukkujen avulla. Niistäkin saa jakaa vinkkejä ja kokemuksia jos sellaisia omistaa.
Sellaisia suununtaiunelmia. Mitenkäs teidän päivä on kulunut?

tuija-

13 kommenttia:

 1. Nämä on vaan NIIIN hyvät suunnitelmat. Kaikki nuo voisin ottaa itselleni. Ennen kaikkea Toyt. Niiden suhteen vaan on meillä sellainen ongelma, että Mies joutuisi tyhjentämään joka kerran housuntaskunsa, kun haluaisi niihin istua, muuten tekee tiukkaa mahtua. :) Mutta ehkä silti hankin sellaiset itselleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, se olisikin huvittavaa. Miten ohjastaisit teidän vieraita valitsemaan tuolinsa?

   Poista
  2. Näitä muita miehen suvun jättiläisiä silmällä pitäen meillä onkin sellaiset ruokapöydän tuolit, ettei mahtumisen kanssa ole tiukkaa. Mutta vähän syrjemmälle, hiekkalaatikon viereen pari Toyta voisi sopia. Ehkä ne jo itsessään näyttävät siltä, ettei satakiloisen miehen tee mieli koettaa onneaan.

   Poista
 2. Terve Tuija!

  Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta halusin vain kertoa että olen tänään selannut koko päivän blogiasi ja päässyt joulukuuhun 2012 asti - siihen postaukseen, missä sinua harmitti kommenttien vähyys :)

  Halusin siis sanoa, että olen kovasti iloinnut tarjoamistasi ideoista ja inspiraatiosta ja saanut muutamia hyviä vinkkejä. Meillä on kesken Helsingissä 1928 rakennetun kivitalon 67-neliöisen asunnon massiiviremontti, joka on aika loppusuoralla. Pian päästään itse asiaan eli SISUSTAMISEEN ja siihen olet antanut paljon uusia näkökulmia - KIITOS <3 Jatka samaan malliin ;)

  Huomenna jatkan lukemista joulukuusta 2012 taaksepäin, saas nähdä mitä sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, tämä olikin oikein hyvän mielen kommentti, kiitos siitä <3

   Poista
 3. Sun vihersisustusmaku menee täysin yksiin omani kanssa; vihreää, näyttävää, ei juuri kukkivaa, ruukuissa. Omat puutarhapistokseni alkavat olla jo siinä vaiheessa tälle keväälle, että tänään yritin epätoivoisesti haravoida lumikasojen välistä pihaa. Puutarhamyymälöissäkään ei vielä oikein ollut alkuviikosta kevättä, kun ehdin piipahtamaan. Voi lumet, sulakaa jo...

  Hauska yhteensattuma muuten; luin aamulla sängyssä puhelimella blogisi vanhempia tekstejä ja urakkani lopetin samaan postaukseen kuin Satsuma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, mä näen sut nyt mielessäni heilumassa hulluna haravalla lumikinosten keskellä ;)
   Se on kyllä kumma juttu tuo puutarhakärpäsen purema, siitä ei tunnu ikinä parantuvan vaikka kuin syksyllä on varma, ettei enää jaksa yhtään pihahommia. Mutta annas olla kun kevät tulee, niin virtaa on kuin pienessä kylässä.

   Poista
 4. Näyttää kyllä havainnekuva oikein hyvältä! Todella hyvä paikka terassille. Ja tuo tyylikin mitä suunnittelet näyttää hyvältä :) Harmi, että tätä ette täksi kesäksi vielä ehdi tekemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on harmi, mutta töitä on jo kasattuna paljon ja valuuttaakin tulisi siunaantua hieman :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää suunnitelmasi.
  Aivan mielettömän hienot nuo valtavan suuret ruukut, joissa pyöreät vihreät pallokasvit. Itse suosin myös ruukkuja ja simppeleitä ei kukkivia- kasveja. Puksipuut olisi ihania, mutta mitenköhän niiden säilyvyys talven yli..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut talvettaa puksipuita ulkona suojattuna, sisällä valoisassa ja kellarissa pimeässä ja ikinä en ole saanut yhtäkään säilymään talven yli, argh!!
   Pahuksen kalliitakin ovat isoina, joten olen vaihtanut puksipuut pallotuijiin. Menestyvät hyvin isoissa ruukuissa talven ylitse ja muotokin on kivan pyöreä, koitappa niitä, jos et vielä ole koittanut :)

   Poista
  2. Kiitti vinkistä. Pitää siis suosiolla luopua niistä puksipuista.

   Poista
 6. Wow! Mahtava talo ja upea terassisuunnitelma! Uusi lukija ilmoittautuu :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!