torstai 18. huhtikuuta 2013

Hankintalistalle seuraavaksi


Nämä upeat kuvat ovat ruotsalaisen luksusasuntoja välittävän kiinteistövälitysfirman Fantastic Frankin sivuilta ja saavat toimia aasinsiltana tämän päiväiseen postaukseen.

Sitä ennen fiilistellään kuitenkin hiukan tätä upeaa asuntoa. Tykkään Fantastic Frankin kuvien elämänmakuisesta myyntistailauksesta.  Liiallisen kliinisyyden poistaa avonainen vuode, sekä sohvalle "unohdetut" vaatepinot. Helposti voisin kuvitella  herääväni täältä, mutta valitettavasti asunto oli jo myyty ;)Varsinainen postauksen aiheenikin näkyy kuvissa. Flosin Parentesi valaisin. Tyylikkään design-valaisimen ei  tarvitse olla iso ja näyttävä.  Joskus yksinkertaisin voi olla upein. Flosin Parentesi on  katosta lattiaan ulottuva, optisesti huomaamaton ja hämmästyttävän tehokas valaisin. Sen on suunnitellut vuonna 1971 Achille Castiglioni  Pio Manzun kanssa. Tämä erittäin monikäyttöinen valaisin jakaa taatusti myös mielipiteitä. Hieman keskeneräinen ja teollinen muotokieli ei taatusti hivele kaikkien silmää.


PARENTESI kattovalaisin antaa suoraa valoa. Lamppu liikkuu kohtisuoraan katon ja lattian väliin pingotetun vaijerin välissä  maalatun tai niklatun  teräsputken avulla. Teräsputken värejä on neljä; musta, valkoinen, punainen ja niklattu. Polttimoksi käy max. 150w E27 kantainen polttimo, joten valotehoa saadaan tarvittaessa vaikka muille jakaa. Valaisin onkin suosittu mm. modernin taiteen museoissa. Myös näyteikkuna- ja myymälävalaistukseen, sillä saadaan uusia ulottovuuksia. Valaisimesta on saatavilla myös himmennettävä versio.


Tarvitsen tv-huoneen nurkkaan valaisimen, joka ei vie paljon tilaa ja arvatenkin olen siis päätynyt tähän Parentesiin. Valaisin jää ahtaasta tilasta huolimatta  ilmavaksi ja tuolta kulmasta löytyy valaisimelle myös pistoke. Plussaa ovat myös valaisimen säädettävyys sekä korkeuden, että valonsuunnan suhteen, himmennyksestä puhumattakaan. Esteettisyys ei siis ollut valinnan ainoa syy.

Hirvittävä hökötys vai  toiveiden täyttymys?

-tuija-

14 kommenttia:

 1. Toiveiden täyttymys =D

  VastaaPoista
 2. Johtoviidakkokammoiselle neurootikolle hirvittävä hökötys (err...minä), mutta esteettisyydeltään ja toiminnoiltaan toiveiden täyttymys :)

  VastaaPoista
 3. Tuota valaisinta en ihan ymmärrä, mutta uskon että oikeassa paikassa se olisi oikeinkin hyvä :) Pääsin tänään osallistumaan luomaasi haasteeseen "maailman kaunein esine". Kivan haasteen olit keksinyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ensi kertaa tähän törmätessäni, en voinut ymmärtää ollenkaan jonkun tästä tykkäävän! Niin sitä maku muuttuu ( haluaisin sanoa jalostuu, mutta en sano) ;)


   Tulenkin sitten blogiisi katsomaan, mitä valitsit!

   Poista
 4. Kelpaisituo valaisin mullekin. Mä oon lisäksi tuijotellut tuota makkarikuvaa sillä silmällä...Jotakin kauheen inspiroivaa siinä on, mustakin ois kiva herätä tuosta pedistä. Ja pohdiskelen samalla miten sijoitella huonekalut rempan alla olevaan uuteen makkariimme. Se on tosi iso, ja ajattelin parkkeerata sängyn ikkunan alle. Ja joku tollanen "hyllyke"sängyn päätyyn vois olla kiva. Ja nuo kellastuneet koivuiset artekkilaiset, miksi ihmeessä ne on alkaneet (taas) näyttää niin hyvältä...? En kestä, vastahan mä oon saanut päivitettyä suurimman osan puusta mitä meillä on, sellaiseksi tummaksi puuksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiki de Lep, luulen että huoneen korkeuden lisäksi upein asia tuossa makuuhuoneessa, on tuo valo. Kolmelta suunnalta lankeava luonnonvalo, on jotain mitä ei liikaa voi arvostaa ja ihailla. No ei tuo huoneisto muutenkaan tietysti hullumpi ole :)

   Pikkuisen laittoi hymyilyttämään tuo puuasia, näin se joskus vaan valitettavadti menee ;D

   Poista
 5. Sopivan eleetön ja ilmeisen käytännöllinen. Kallistun siis toiveiden täyttymyksen puolelle ;)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Tämä ei valitettavasti liity aiheeseen, mutta tuli mieleeni, tietäisitkö sopivia baarikorkuisia tuoleja (2 kpl) näillä kriteereillä:

  - mukavat istua (tulevat "aamiaispöytään")
  - eivät kuitenkaan kovin muhkeat (esim. valtaisa nahkatoppaus)
  - valkoiset (tulevat tammisen pöydän ääreen, korkeakiiltovalkoiseen keittiöön, keittiössä myös mausteena mustaa ja terästä)
  - helppo pitää puhtaana

  Olen etsinyt jo jonkin aikaa sopivia, mutta ei ole tullut vastaan. Osaisitko heittää näin lonkalta jotakin ehdotusta? :)

  -Sofia-

  VastaaPoista
 7. Oletko katsastanut netistä askon Baarituolivalikoiman? Heillä on paljon valkoisia hyviä vaihtoehtoja? Myös Kartellin One more baarituoli voisi tulla kysymykseen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä, täytyypä katsoa! :)
  -S

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!