maanantai 29. huhtikuuta 2013

Copper

Viimeksi kupari oli näin esillä sisustuksessa yhdeksänkymmentäluvun alussa. Silloin moderninkin asunnon sisustukseen saattoi kuulua  puutiinut sateenvarjotelineenä ja vaikka airot tai talikko sohvan yläpuolella koristeena. Asiaansa vihkiytyneet sisustajat halusivat myös kuparipannuja keittiön kaappien päälle sekä viherkasvin ikkunaan roikkumaan kupariseen kukka-amppeliin. Joo-o, minäkin :)

Nyt olemme astetta pidemmällä ja kuparia onkin alkanut näkymään yhä useamman klassiko-esineen pinnassa. Alkunsa tämän hetken kupari-innostus sai Tom Dixonin Copper Shade Suspension lampusta ja siitä se on jatkanut matkaansa yhä useampien sisustusesineiden ja jopa kalusteiden kaunistukseksi (vai kauhistukseksi?)

kuva

Joko olet törmännyt näihin kuparisiin klassikkoihin? Alla viime joulun hitti By Lassen Kubus kynttilänjalka kuparisena. Tykkään kovin.kuvat

Steltonin klassikot Tangle maljakko ja termoskannukin kiiltelevät kuparisena.Etenkin maljakko näyttää kuparisena raikkaalta.

Hayn peili, henkarit ja kynttiläjalka taitavat olla useimmille jo tuttuja,mutta mitäs sanotte tästä? String pocket ja kupari? Mahtavaa vai mummomaista?

kuva

tai näistä? Ferm livingin kynäteline ja tarjotin.


kuva


kuva

Uusimpana kupariversiona löysin Zietan Ploppit, miltäs näyttää?Joko olet ottanut osaa tähän kuparivillitykseen tai mikä olisi se "must have" esine, minkä haluaisit kuparisena hankkia? Omalta osaltani olen ollut liikkeellä varsin hillitysti ja harrastanut vain halpaa kuparituunausta  edullisten Claes Ohlson valaisimien suhteen. Luulen, että suihkin tuolla kuparimaalilla jotakin lisää, ennen kuin ostan uutta. Ehkä!


kuvasta kiitos Petterille


Tai sitten kaivan esille sen kuparisen kukka-amppelin! (not)

-tuija-

8 kommenttia:

 1. Mun verkkokalvoille on palanut nyt kuva siitä kukka-amppelista. Muistan, että meillä kotona sellaisia oli useampiakin.

  Tuo on kyllä aika yllättävää, miten tuollainen materiaalikin saatiin nostettua taas pinnalle. Mustan kanssahan toi on aika magee, kunhan sitäkään ei ole liikaa. Luulen, että Oonalla on pieni kuparikuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAH, amppelipainajainen ;D

   Kupari näyttää taas oikeassa ympäristössä yllättävän tuoreelta ja musta väri tuo juurikin sitä ryhtiä klassiseen materiaaliin.

   Poista
 2. Brr... Mä en pysty. En vain voi. Julkisen rakennuksen pintaan se menee, siis esim. Tampereella Metso ja uusi terveysasema, mutta sisätiloissa se aiheuttaa mulle vain älyttömiä flashbackeja omaan lapsuuteen, mökille ja niihin kuparisiin kahvipannuihin. Ehkä sitten 20 vuoden kuluttua sen tullessa taas uudelleen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, mä voi antaa sulle siedätyshoitoa. Mihin osoitteeseen lähetän sen kuparisen kukka-amppelin ;D

   Poista
 3. Olen itse harkinnut ostavani noita Claes Ohlsonin valaisimia. hyviä low budget lamppuja. Yksi tuollainen olisi aika orpo paikassa mihin olen ajatellut. Kolmen kimpussa nuo näyttävät hyvältä. Miten olet sitonut ne ylhäältä nipuksi? Ja eikö lamput kuumene liikaa yhdessä ja hajoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen vetänyt lamppujen johdot isoon solmuun ja mieheni yhdisti ne yhteen kattokuuppaan ja siten koko systeemi näyttää yhdeltä valaisimelta. Ja ei, eivät kuumene liikaa ;)

   Poista
 4. Voi mikä ihana blogi sinulla! Serkkuni kanssa olimme eilen uudella asunnollamme piipahtamassa ja tummista seinistä hänelle tuli mieleen yksi uusimmista postauksistasi ja sitä kautta päädyin siis blogiisi. Tosi tosi kiinnostavia juttuja, kauniita kuvia ja mukavia aiheita. Olen useamman postauksen lukenut ja ollut ihan että niin just, niin just, niin just! Mahtavaa, että löysin tänne.
  Ja Tom Dixonin Copper-kattolamppu on tilattu jo meille.:)

  t. Alma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alma, ihana kommentti! Ai olet jo tilannut Copperin, voi kun olet onnekas ;) se on kaunis!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!