sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Täydellinen löytö!!

Olen haljeta ihastuksesta ja onnesta. Kun vintin remontti alkoi, aloin samalla etsiä sinne jo tulevaa kalustusta. Kolusin Tori.fin ja Huuto.netin läpi päivittäin. Olin jo kallistua yhteen toiseen kokonaisuuteen kunnes tämä sohva piirtyi ruudulle eteeni. Siinä se oli, ihan täydellisenä. Monesti suunnittelua tehdessäni tiedän mitä tunnelmaa haen, mutta en osaa spesifioida kalustetta vasta sitten kun näen sen oikean. Mutta  kun se oikea  tulee vastaan, tiedän heti että tässä se on! Niin kävi nytkin! Juuri oikean henkinen, muotoinen, kauniisti ikääntynyt ja kulunut. Värikin ajan saatossa haalistunut juuri niin neutraaliksi, että sen voi yhdistää mihin tahansa kokonaisuuteen. Ja hintakin oli loistava!

Katsokaa miten kauniisti sohvan  syväheftattu selkänoja on kulunut. Sohva oli kaunis jo kuvassa, mutta se on, jos mahdollista, luonnossa vieläkin kauniimpi. Sohva kotiutettiin eilen ja loppuilta menikin sitä silitellessä. Tottakai kaikki neljä tarkastajaa saapuivat heti paikalle hyväksymään ostoksen. Yhden tarkastajista sain tallennettua kuvaankin ja hyväksi näköjään havaittiin!


Sohvalla on myös tarina, joka lisää kalusteen arvoa minulle rahassa mittaamattomalla tavalla. Sohvan myyneen pariskunnan miehen isovanhemmat olivat ostaneet sohvan vuonna -43 saamillaan häälahjarahoilla. Sohva ja kaksi tuolia olivat pariskunnan ensimmäiset yhteiset huonekaluhankinnat. Sohva ostettiin joko Iskusta tai Askosta eli on siis kotimainen. Verhoilu on alkuperäinen 70 vuotta vanha!! Sohvan ostanut rouva elää yhä ja on nyt 95-vuotias. Hänelle, samoin kuin myyjille, oli tärkeää, että sohva saa arvoisensa kodin. Lupaan pitää siitä hyvää huolta!

Koska vintti ei ole vielä valmis, laitettiin sohva väliaikaisesti jo tutuksi tulleeseen makuuhuoneen nurkkaan. Se istui siihen niin täydellisesti, että kysyinkin jo leikilläni mieheltä, että mitäs me sinne vinttiin sitten laitetaankaan?


Ja sitten, koska kuitenkin vähän  kiinnostaa, sohva maksoi 255€.

Mitäs tykkäät?

-tuija-

28 kommenttia:

 1. Aivan huippu ja miten edullinen!
  Kylläpäs sinua nyt onnisti!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Todella napakassa ja hyvässä kunnossa on sohvavanhus säilynyt! Nykyajan sohvat kun kulahtavat jo muutamassa kuukaudessa...Todella loistavsti istuu teidän kotiin! Ja tarkastajakin on sävy sävyyn ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on todella hyvässä kunnossa pystyjousia myöten! Tärkeää tarkastajankin mielestä ;)

   Poista
 3. Nii-i, mitäs sinne vintille? Aivan upean näköinen sohva eikä ollut hinnallakaan pilattu, varsinkin kun miettii sen tunnearvoa edelliselle omistajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i, sans se ;)
   No onneksi ihan vielä ei tarvitse päättää vintille siirrosta!

   Poista
 4. No mutta, aivankuin sohva olisi tehty juuri tuohon paikkaan! Taidat joutua hankkimaan uuden sohvan yläkertaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydän sen etsimäni täydellisen antiikkikaapin tuohon paikalle, niin sitten sohvan raskisi laittaa ehkä vinttiin :)

   Poista
 5. Ai että, miten ihana!! Tosi kaunis sohva ja ihana tarinakin sohvan taustalla. Sopii ihanasti kauniiseen makuuhuoneeseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokonaisilme makkarissa muuttui ehkä hiukan liian klassiseksi noin monen vanhan kalusteen ansiosta. Muualla huushollissa ilme on eklektisempi, mutta joo ihana, ihana on <3

   Poista
 6. Ei taida olla Suomessa enää kovinkaan montaa vuoden 1943 sohvaa käytössä, ja vieläpä alkuperäisellä verhoilulla? Uskaltaako tuollaiselle enää istuakaan (no, kissa ainakin uskalsi ;). Moni ns. "tavallinen" sohva menee kaatopaikka kuormaan jo alle 20 vuotiaana, ja jopa alle 10 vuotiaana, jos ei uudelleen verhoilla?

  Ja JEP, upean näköinen - vaikka ikää ja historiaa ei olisi tarinassa kerrottukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyjoustimet tuntuvat olevan kunnossa ja sohva tuli suoraan käytöstä, joten kyllä mekin sitä käyttöön ajateltiin. en oikein osaa mitään tavaraa säilöä turhan panttina vaan kaikkea käytetään oli ikä sitten vuosi tai sata vuotta.
   Kylllä vielä nykyaikanakin hyviä sohvia tehdään, kunhan tietää mitä ostaa ja malttaa sijoittaa siihen hiukan enemmän. Mutta totta on, että paljon enemmän on markkinoilla sitä kamaa minkä valmistaminen pitäisi kriminalisoida ;)

   Poista
 7. Mahtava löytö ja sopii varmasti mainiosti vintille (ja myös tuohon makkarin nurkkaan)! Pidän myös tuollaisesta ajan patinoimasta ja vanhasta kalusteesta. Hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yksilö on kyllä erittäin kauniisti ikääntynyt :)

   Poista
 8. Jätä se makkariin ja hanki vintille toinen ;) pointsit kotiin tarkastajasta, sehän väriensäkin puolesta selvästi KUULUU tuolle sohvalle.

  VastaaPoista
 9. Vau, olipas mahtava löytö! Ja sopii kyllä nykyiseen sijaintiinkin oikein hyvin. Tarina kyllä kruunasi löydön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii. Onneksi sitä voi ihastella tuossa jonkin aikaa, ennen kuin vintti valmistuu :)

   Poista
 10. Oi että ihana sohva, yhä enemmän olen alkanut ihasteleen vanhoja huonekaluja.. Niitä kun osaisi sopivasti sijoitella uusien huonekalujen joukkoon, niin tulisi upea sisustus. Tuo sohva on kyllä niin täydellinen tuossa huoneen nurkassa! Mutta toki sille paikkansa yläkerrassakin varmasti löytyy..;)Ja mukava, kun tietää mistä sohva on ostettu ja miten pidetty huolta. T. Ellena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kalusteet ovat kyllä sympaattisia ja tuovat kerroksellisuutta. Kiva Ellena, että kommentoit!

   Poista
 11. Mikä löytö ja vielä ihanampi tarina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kiva uusi kommentoija :)

   Poista
 12. Oi, hieno löytö! Ihanaa kun alkaa palaset loksahdella kohdilleen vietin kanssa - jos siis päädyt sen sinne viemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmph, autocorrect. Siis vintin kanssa. Ja syy siihen, miksei aina kommentoi, on juuri tämä iPadin autocorrect, koska jos hylkään ehdotuksen, niin tämä jumiutuu täysin. Mur.

   Poista
  2. Yhdyn tuskaasi. Välillä tulee olo, että lukekoon mitä lukee, en korjaa ja sitten pitää kuitenkin korjata. Murr...

   Poista
 13. Kerrassaan upea! Ei pysty edes sanomaan muuta ;) paitsi tarinalle iso <3

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!