keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Sekoitus vanhaa ja uutta

Sköna Hem lehti on jäänyt minulta usein hyllyyn johtuen liiasta romanttisuudesta omaan makuuni. Nyt on tapahtunut jotain. Jo toisesta lehdestä peräkkäin löysin mahtavia ja puhuttelevia kuvia. Joko minusta on tullut vanha romantikko tai sitten lehti on pessyt kasvonsa ja uudistunut minulle mieleiseen suuntaan. No niin tai näin, katsokaas näitä kuvia. Miten taidolla tässä tukholmalaiskodissa onkaan  yhdistetty vanhaa ja uutta.

Pikku-Emma on ihastuttava lisä vihreine sameettiverhoiluineen muuten valkoisessa interiöörissä ja oranssi laatikko toimii huomiovärinä katonrajassa.Modernit DSW tuolit yhdistettynä mustaksi maalattuun uusklassismityyliseen pöytään. Ryhmä saa särmää seeprakuosisesta taljasta (jonka muuten haluan, mikäli ei ole jo tullut kymmeneen kertaan selväksi). Puuterinen seinän väri saa mustavalkoisen tilan tuntumaan vähemmän kovalta ja antaa tilaa upeille listoituksille.
Syväheftattu sängynpääty, vanhat kehykset, mutta moderni printti. Huomatkaa muuten, miten vihreän pisteen lisääminen saa kuvan heräämään henkiin. Kuvassa on myös taitavasti yhdistetty eri tekstuureita, pintoja ja muotoja, joka niin ikää lisää kuvan ja huoneen kiinnostavuutta. Kiiltävä-matta, karkea-sileä, pehmeä-kova,  pyöreä-neliö.

Joko teistä moni sekoittelee uutta ja vanhaa, vai tuntuuko ajatus vieraalta?

-tuija-

Kuvat:Sköna Hem

12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Meillä taitaa olla kotona toista ja huvilalla toista :-)

  VastaaPoista
 2. Nuo lehdet jää kaikki mulla ainakin selaamatta, niin printit kuin nettilehdetkin :) Ei vaan jotenkin jaksa. Hieno koteja niissä kyllä on aina. Meillä on aina sekoiteltu uutta ja vanhaa, en tiedä ollaanko siinä onnistuttu. Makkari nyt varmasti selkeimpänä, alkuperäistä on katto ja lattia, kaikki muu onkin uutta. Tai no, keinutuoli ja kirjoituskone edustaa sitä vanhaa pientavaroissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysitkö muuten eiliseltä kierrokseltra jotain?

   Poista
  2. No en oikein mitä olin hakemassa, mutta muutama pieni valkopohjainen, mustilla pienillä raidoilla oleva matto tarttui mukaan. Joko pukuhuoneeseen tai sitten muualle kellariin. Pari mattamustaa hienoa pulloa löytyi myös kahdella eurolla :)

   Poista
  3. Ok, mä koitan viikonloppuna päästä Turkuun kiertelemään vanhan tavaran liikkeitä. Toivottavasti löytöjä osuu kohdille.

   Poista
 3. Minulle ainoa oikea tapa sisustaa on juuri sekoittaa uutta ja vanhaa. Olen nimittäin kokeillut kummatkin ääripäät, moderni alkoi pian tuntua kolkolta ja maalaisromanttinen liian vanhalta. Edelleenkään meillä ei ole kotona mitään tosi modernia (jos keittiötä ei lasketa ;) ), vaan lähinnä klassisia ja selkeälinjaisia kalusteita, sellaisia ajattomia, ja lisäksi esim. vanha vitriini ja talonpoikainen klaffilipasto. Lisäksi on sitten vähän designiakin lamppujen muodossa. Vielä kun saisin muutaman itämaisen maton lattialle, niin olisin todella tyytyväinen. :) Uuden ja vanhan sekoituksesta syntyy elämänmakuinen koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puit ajatukseni hienosti sanoiksi. Pelkkä moderni tuntuu kolkolta, romanttinen hörselöltä, mutta sekoitus, ah niin passeli :)

   Poista
 4. Täällä mielellään sekoiteltaisiin uutta ja vanhaa, mutta valitettavasti meiltä ei löydy perintöhuonekaluja jotka toisivat sitä ajanpatinaa ja tunnearvoa kotimme esineihin. Toki näitä vanhoja tavaroita voi ostaa Huuto.netistä, kirppareilta ja huutokaupoista. Tästä kodista pidin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse selailen aika useinkin huutonettiä ja tori.fi, ihan ilokseni, ilman ostoaikeitakin :)ja aina silloin tällöin jotain tarttuu mukaankin.

   Poista
 5. Oma mieltymys on, että jos kaikki on uutta, niin koti ei näytä kodilta. Olipa se vanha sitten lipasto, ruokapöytä tai lasivaasi niin kyllä se tuo sisustukseen persoonallisuutta ja kodin tuntua. Itselle tärkein vanha tavara on mummoni isän itse mummolle tehty sänky n. 75v sitten. Itse sain sen perinnöksi ollessani 6-vuotias, kun mummo kuoli. Tärkeitä ovat myös saman mummon vuonna -61 koulussa maalaamat julisteet, jotka olen kehystänyt moderneilla kehyksillä. -jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhojen tavaroiden viehätystä potenssiin kymmenen, lisäävät aina nuo takana olevat tarinat :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!