torstai 14. maaliskuuta 2013

Artek ja 2nd cycle

Vaikka vintti on ihan vaiheessa, olen luonnollisesti lähtenyt metsästämään sinne jo kalustusta. Yksi varteenotettava juttu onkin  kiikarissa Huutonetissä, katsotaan miten sen käy. Selailin siinä samassa myös Artekin 2nd cycle-tuotteita  Artekin omasta verkkokaupasta. Vanhat Artekin kalusteet ovat edelleen ilo silmälle, vaikka patinaa onkin pinnalle saattanut aikojen saatossa kerääntyä.

Artek abc Collection on sarja, joka koostuu pientuotteista, jotka toimivat Artekin muun valikoiman osana.  Kokoelman nimi viittaa arjen aakkosiin. Viime vuonna ostinkin jo muutamia abc-sarjan julisteita, silloin hinta oli muistaakseni 7€ kappale.  Nyt samat julisteet näyttävät olevan 15€.Aikamoinen hinnankorotus, sanoisin. Julisteet paikallaan löytyvät täältä ja täältä.  Sivuja selatessani huomasin, että valikoimaan on tullut uusia jäseniä.  Tammikuun lanseerauksen uutuuksia ovat Elissa Aallon 1955 suunnittelemasta H55-kuosista tehdyt pientuotteet sekä saksalaisen suunnittelutoimisto Greigen paperituotesarja. Näihin kierrätyspaperille painettuihin julisteisiin ja kortteihin silmä tarttui erityisesti. Näiden julisteiden koko on 50 x 70 ja hinta  25€. Samat kuvat on painettu myös viiden kortin kokoelmaksi.


Jos kaikki menee kaavaillun mukaisesti ja saan Huudosta haluamani esineet, tulee niiden pariksi vintin sisustuksesta  löytymään myös nämä iki-ihanat seepratyynyt <3

Mikä suhde sinulla on Artekiin? Hot or not?

-tuija-

2 kommenttia:

 1. Olen elänyt ns. Artek-kauden, jolloin hamstrasin kaiken mahdollisen Artekilta - käytettynä ja edullisena tosin. Edelleenkin pidän Aallon kalusteita kauniina, mutta kotona se keltainen koivu alkoi pikku hiljaa tympiä. Onhan niitä tietenkin saatavilla myös maalattuina, mutta ihan lähiaikoina ei meille ole noita kalusteita tulossa! Enemmän pidän nykyään Artekin valaisimista, ja Tapiovaaran kalusteetkaan eivät ole ehdoton no-no. Mutta muuten nuo "perusartekit": kauniita mutta ei meille.

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole valaisimia ja julisteita lukuunottamatta, muuta Artekia kuin kaksi käytettynä ostettua seinähyllyä. Maalasin ne valkoiseksi muutama vuosi taaksepäin. Meille ei peruskoivu istu värinsä puolesta, vaikka kyllä siitä myös tykkään. Vintage Artek on kuluneisuudellaan ehkä lähempänä omaa kotia. Tapiovaara on kyllä yksi suosikeistani, mutta kyllä meille myös yksi tankkituoli saataisiin mahtumaan ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!