lauantai 9. helmikuuta 2013

Tarjolle!

Pitkästä aikaa kirppiskierroksella! Koitan silloin tällöin piipahtaa läpi paikalliset kirput ja kierrätyksen. En niinkään ostaakseni, vaan vanhasta tottumuksesta. Parikymppisenä keräilin laajalti vanhaa suomalaista puriste- ja taidelasia, Arabiaa ja muuta  kotimaista designia. Omistinkin silloin varsin kattavan kokoelman esineitä, kunnes  iski totaalinen tavaraähky ja myin lähes koko kokoelmani pois. Tavaran runsaudesta kertonee se, että rahoitin näillä keräilyesineiden myynnillä kokonaisen vuoden opiskelujani. 

Tänään meiltä löytyy vielä muutamia tuon keräilyajan esineitä, mutta pääasiassa kaapeissa ei käyttötavaroiden lisäksi ole mitään ylimääräistä. Sisustusarkkitehti Simo Heikkilä puki Avotakassa sanoiksi ajatukseni. " Tyhjyydestä on tullut haluttua, koska jokainen omistamamme esine sitoo tunne-energiaa ja rasittaa visuaalista muistia." Juuri tältä minustakin tuntuu. Koen suurta helpotusta ja mielihyvää saadessani kaiken ylimääräisen rojun pois nurkista. 

Yli-ihminen en kuitenkaan minäkään ole ja silloin tällöin huomaan vanhan keräilyvietin kytkeytyvän päälle. Tänään en voinut vastustaa kirpputorilla upeaa, huikean isoa Arabian vanhaa valkoista tarjoilulautasta. Sen pituus on hulpeat 60cm ja kunto moitteeton. Hinta 28€. Meillä on yksinomaan valkoisia astioita, koska niissä ruoka mielestäni näyttää kauniimmalta ja ruuan värit pääsevat parhaiten oikeuksiinsa. Valkoisia astioita on myös helppo sekoitella keskenään, ilman että kaiken tarvitsee olla samaa sarjaa.  Olisin jättänyt astian ostamatta, jollei myös mieheni olisi innostunut siitä  ja nähnyt sen moninaiset käyttötarkoitukset. Esittelyyn tai kaappiin sitä ei siis ostettu iästään huolimatta, vaan käytöön.Koko hahmottuu ehkä parhaiten näissä huonekuvissa.Kysymys ei kuulukkaan, mitä tähän voi laittaa, vaan mitä tähän ei voisi laittaa tarjolle. Paistin, kalan, salaatin, leivät perinteisesti, mutta myös tämän päivän vihreät curryt, cup caket, cevichet ja langustit, kaikki käy. Olen iloinen!

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen kaunis tarjoiluvati. Itselläni on joitakin vanhoja mummon "aarteita" myös ja olen monen vuoden kaapissa piilottamisen jälkeen ajatellut ottaa ne reippaasti käyttöön. Toki ne voisi edelleen siirtää seuraavalle polvelle, mutta taidan olla itsekäs ja nauttia niistä nyt. Muutoin meillä keräilyn hoitaa isäntä, ja milloin raivataan tilaa lasiesineille, milloin puu- tai kuparitavaroille, tai keramiikalle. Ja sitten taas viedään kirpparille... Keräilyyn liittyen, että olisi mukava saada vinkkejä miten säilyttää cd-levyjä, kun niitä paljon - siis todella paljon- ja kaikkea on kokeiltu (rulo-CD-torneista Ikean laatikohin). t. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöön vaan, eipä ne siellä kaapissa lämmitä ;)) joskus menee jotain rikkikin, mutta se on elämää! Joten nauti ihmeessä kauniista esineistäsi :)
   Laitan korvan taakse postaus toiveen :)

   Poista
 2. Moi Tuija, löysin vasta blogiisi, hieno persoonallinen koti teillä ja hyviä DIY ideoita. Jään seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi J. Kiva että löytyy luettavaa, tervetuloa mukaan:)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!