sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Sunnuntai

Mistä on hienot sunnuntait tehty? Mistä on hienot sunnuntait tehty?

Palmusokerista, inkivääristä, korianterista, chilistä!
Niistä on hienot sunnuntait tehty!





Mistä on hienot sunnuntait tehty? Mistä on hienot sunnuntait tehty?

Auringosta, kukkasista, 



oman käden saannoksista!

Niistä on hienot sunnuntait tehty!







Mistä on hienot sunnuntait tehty? Mistä on hienot sunnuntait tehty?
Popcornista, pähkinöistä,




itsetehdystä jäätelöstä!
Niistä on hienot sunnuntait tehty!

-tuija-

EDIT. Lisään pyynnöstä reseptin tähän!


POPCORNJÄÄTELÖ

3,5 dl kuohukermaa
5dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
4 huoneenlämpöistä kananmunakeltuaista
3/4 dl sokeria

POPCORNIT
i rk rypsiöljyä
1/2 dl maissinjyviä

LISÄKSI

kermavaahtoa
popcorneja
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta

1. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kerma, maito ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lisää popparit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua tunti.
2. siivilöi popcornit pois kerma-maitoseoksesta ja ota kaikki mahdollinen neste talteen, (mutta älä painele liikaa ja  murskaa mukaan popcornmassaa, (tämä omana huomautuksena, koska itse näin tein ja lopullinen rakenne kärsi siitä. Heitä lionneet popcornit pois.
3.Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma-maitoseos kiehumispisteeseen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä 10mminuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. (Älä anna kiehua tai muuten seos juoksettuu, oma huomautus).Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
4, Kaada seos pakastimenkestävään vuokaan, vetoisuus noin litra. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta noin tunnin jälkeen ja mahdollisuuksien mukaan vielä myöhemmin uudelleen, jolloin rakenteesta tulee parempi. Jätä pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön muutama minuutti ennen sen tarjoilemista. (10min. oma huomautus) Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon, kinuskin tai suolapöhkinöiden kera. Jos sinulla on käytössäsi jäätelökone, tulee rakenteesta varmasti parempi. Itse sekoitin seosta vain kerran ja sen lopputulos oli hieman kiteistä. Joten useampi kerta saattaa olla ratkaiseva tekijä.

6 kommenttia:

  1. Nams, näyttää karamellipossu ja jälkkäri molemmat hyviltä, tulee jo maku mieleen ja vesi kielelle! Popparijäätelöä, tuota olisi hauska testata. Laittaisitko tänne ohjeen? :)

    VastaaPoista
  2. Lisään reseptin postauksen loppuun :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tuosta jätskiohjeesta, tytär käy meillä melkein joka sunnuntai syömässä ja hänen herkkuaan on itse tehty jäätelö elikkäs uusi makuyhdistelmä onkin tervetullut! (harvemmin kun jälkikasvua näkee, niin on valmis herkkuja tekemään ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heta, onko sulla jätskikone ja jos on niin kenen? Suositteletko jotain merkkiä? Olen kahden vaiheilla, ostaakko kone ja olisi kiva jos saisi suosituksia. Ja hyviä ohjeita, niitä saa jakaa :)

      Poista
    2. Tuija, meillä on Philipsin kone. Sillä saa kerralla tehtyä n. 3 dl jätskiä, mukana tuli 2 kulhoa. Olen ollut tyytyväinen, on kuitenkin eka jätskikoneemme eli muista ei kokemusta. Ihan peruskoneena voin kyllä suositella :) Suosikkimakumme on Mariannejäätelö, kermajäätelön sekaan Mariannemurskaa. :)

      Poista
    3. Oi oi, Mariannejäätelö kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla <3 nam! Täytyy ruveta vertailemaan eri koneita, kai niistäkin joku rallitesti on tehtynä ;)

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!