torstai 7. helmikuuta 2013

Stailausta

Eilisen postauksen surkeat kuvat eivät jättäneet rauhaan ja oli mietin jo koko postauksen poistamista. Otin uusia kuvia, mutta täysin saman postauksen tekeminen uusilla kuvilla ei kuulostanut tarkoituksenmukaiselta, joten tein juttuun pienen twistin.

Ajattelin yrittää auttaa niitä, jotka tuskailevat kuvaongelmiensa kanssa tai ajattelevat etteivät heidän kotinsa tai kuvansa näytä niin hyvältä kuin muiden. Lohdutuksen sanoiksi, ei ne huoneet ja kuvat ole missään ole täydellisen hyviä ilman kuvien stailaamista.Ennen kuva huoneesta. Liian pimeää, kohinaa kuvissa, riipin raapin olevia johtoja, papereita, sälää ja romua ympäriinsä.
Sitten askeleet stailattuihin blogikuviin.
Siivoa romut kuvan rajausalueen ulkopuolelle (kuka niitä nyt aina jaksaa sen enempää siivota).
Lisää kuviin erillaisia elementtejä tuomaan mielenkiintoa. Tekstiilit toimivat hyvin tuoden kuviin tekstuuripintoja.  Lisäsin kuviin torkkupeiton tuolin käsinojalle, lampaantaljan oranssin tuolin istuimelle. Eihän niitä kukaan työhuoneessa oikeasti tarvitse, mutta ne tuovat kuviin lisää sitä jotain.
Oranssin tuolin pariksi lisäsin tasolle kirjapinon, joista yhden selkämys on oranssi.  Harmaan, valkoisen ja mustan joukkoon, pehmeyttä tuomaan, lisäsin ruskeita pahvimappeja ja lasipullon oksineen. Kuvista tulee mielenkiintoisempia yksityiskohtien myötä. Kuva olisi myös "kovempi" ilman taljan tuomaa pehmeää tekstuuria.
Älä paljasta heti kaikkea. Ota yksityiskohdista rajattuja kuvia. Kun kaikkea ei näy, kiinnostavuus säilyy.
 Silmänkorkeudelta kuvaaminen ei tuota niin kivoja kuvia kuin jos laskeutuisit matalammalle. Yleensä vyötörölinjan korkeus on hyvä sisustuksen kuvaamiseen. Mietipä sisustuslehtien kuvia. Miltä näyttää vuode kuvattuna ylhäältä päin, sen sijaan, että kuva on otettu matalammalta. Alla olevan kuvan pöydän pinta kertoo miten alhaalta kyseinenkin kuva on otettu. Lisäsin kuvan reunaan myös metalllikorin yksityiskohdaksi.Yksityiskohtia
Käytä jalustaa (tämä tuottaa itselle vaikeuksia, en millään viitsisi ottaa sitä esille). Ota kuvia myös epätavallisista kulmista.
Lopuksi on hyvä ottaa rajattujen kuvien joukkoon myös kokonaisvaltaisempia otoksia, jolloin katsojan ei tarvitse tuijottaa vain kaapin kulmia ja kirjan nurkkia.

Nämäkään kuvat eivät ole lähelläkään täydellistä mm. useissa kuvissa horisontti on vinossa (säädin sitä kyllä, mutta vinossa näkyy silti olevan). En myöskään ole valokuvaaja enkä kuvausjärjestelijä, mutta näillä  keinoin saa kuvista silti astetta kivempia. Vai mitä sanotte? Vertailun vuoksi voitte palata näihin eilisiin kuviin :)
Parannusta?

-tuija-

20 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia, ihania yksityiskohtia ja herkkuja värejä!
  Ethän luovu Kiltan herkkuväristä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida, kiitos. Ensin oli ajatuksessa verhoilla tuoli, mutta jos "peruslaiska" luonteeni saa pääni vakuuttuneeksi sen tarpeettomuudesta, tuoli jää ennalleen, ainakin hetkeksi ;)

   Poista
 2. Tykkäsin tästä postauksesta! :D Kilta tosiaan on edukseen tuon värisenä, ainakin tässä stailauksessa :)

  VastaaPoista
 3. Liisa, mielelläni jätän Kiltan verhoilun myöhemmäksi, joten kiitos "luvasta" !

  VastaaPoista
 4. Avartava postaus. Olenkin monesti miettinyt näitä blogeissa olevia kuvia, kuinka bloggarit saavat kuvistaan niiiin ammattimaisia. Harjoitus tekee mestareita. Komppaan edellisiä tuolin värin suhteen, se on kuin aurinko.:)
  Tarja L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan ehkä kirkkaampi kuvissa tuo aurinko, kuin livenä, mutta juu on kiva :)

   Poista
 5. Sinä Ihana Perfektionisti :)...Ihastuin noihin kuviin erityisesti jossa kolme "oranssia" kohtaavat, luulin etten pidä oranssista mutta sehän on ihan mahtava, valoisa ja juuri niin kuin edellä sanoivat, äärimmäisen Herkullinen...Upeaa päivää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa päivää myös sinulle ystäväni :)

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä sulla ja toki sitä silmää! Tykkäisin kuvata läheltä, mutta ei meillä oikein ole mitään esineitä tuolla tavoin kuvattavaksi :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petteri, eipä nuo tavarat niin ihmeellisiä ole täälläkään :)
   Hyvää viikonloppua teillekin!

   Poista
 7. Kauniisti stailattu ja tuo ihana oranssi tuo auringon tuohon huoneeseen! Ja sinulla todellakin on silmää myös kuvaamiseen :)

  VastaaPoista
 8. Olipa taas hyvä postaus. Mä olen tosi laiska stailaamaan meidän kotia ja kuvaus kohteita. Ja Petterin sanoja lainataksen, meillä ei taida olla edes paljon millä stailata. Kiitti näistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppulta ei niiden esineiden tarvitse olla kovin merkillisiä, pointti on siinä yksityiskohtien lisäämisessä. Mutta hyvä että tunnet saavasi vinkkejä :)

   Poista
 9. Hyviä huomioita! Harvan koti näyttää kuvissa hyvälle, jos kuvakulmia ei mitenkään mieti ja pientä stailausta harrasta. :)
  Ihanasti yksityiskohtia ja väripilkkuja tilassa, tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta, koti voi olla vaikka kuinka upea ja huonoilla kuvilla saa sen silti näyttämään keskinkertaiselta :)

   Poista
 10. Tosi kiva postaus! Harmittaa kun yleensä on aina niin kiire, tai ei valoisan aikaan tarpeeksi kotona että ehtisi kuvien stailaukseen sen enempää perehtyä. Kun hetki on, niin tulee vaan räpsäistyä ja sitten se on siinä. No, luotan siihen että joku päivä on vielä mullakin sen kunnollisen kuvauksen aika. Olen muuten joidenkin blogien kohdalla, joissa on ihan valokuvaajat kirjoittajina, miettinyt että heidän koteihin olisi mielettömän kiva päästä käymään. Kuvat ovat upeita, mutta mikä on todellisuus? Varmasti kauniita koteja, mutta mahtaako sieltä löytyä se wau mikä kuvista välittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on paljon upeita kotejakin, vaikka se on totinen tosi, että taitava valokuvaaja saa kuvillaan kodin nousemaan uusiin sfääreihin.
   Itse sorrun liian usein räiskimään kuvat ilman jalustaa ja harkintaa. Kiire ja kärsimättömyys ei palvele parhaiten hyviä kuvia.harmittaa, koska ihailen juuri kauniita kuvia toisten blogeissa.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!