maanantai 18. helmikuuta 2013

Origami

Vielä muutama päivä sitten olin onnellisen tietämätön sellaisesta asiasta kuin origamit. Tai tiesin tietenkin mitä ne ovat, mutten koskaan ollut kuvitellut niiden koskettavan omaa elämääni millään lailla. Lisbet e:n kattauskuvassa pienet värikkäät kurjet olivat kuitenkin niin kauniita ja herkkiä, että mielenkiintoni heräsi.
Miten tuollaisia oikein tehdään? Kai internetin ihmeellisessä maailmasta löytyisi ohjeet niihinkin. Ja löytyihän niitä. Ja voi pojat, mitä sitten tapahtui. Huomasin  vääntäväni joka vapaassa välissä you tube videoiden avustuksella erilaisia origameja. Tässä yksi tuloksista!


Onko taittelu helppoa? No ei ole ja tälläisellä kärsivällisyydellä varustettuna, ei niin rentouttavaakaan ;) Kummasti silti on pakko koittaa aina uutta ja uutta mallia. Videon joudun pysäyttämään monta kertaa tekemisen aikana ja välillä jotain käännöstä saa katsoa kerta toisensa jälkeen, mutta koukussa ollaan!! Tosi kivaa!Onko joku teistä koittanut koskaan?

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa origamien ihmeelliseen maailmaan! Mulla alkoi aikoinaan kämppäkaverin levyjulkkarista innostus (http://www.stevefanagan.com/herv.htm). Oli niissä laatikoissa ja cicadoissa vääntämistä.

  Varo vaan, pian alat keräilemään eri näköisiä papereita, kuvia yms. kun "niistä saa tehtyä jotain kivaa!"

  VastaaPoista
 2. Mulle kävi samalla tavalla viime keväänä. Ja tosiaan aina välillä hermo menee, mutta pakko on jatkaa :)

  VastaaPoista
 3. Jepjep :) Äärimmäisen hiljaisena museokesänä muutamia vuosia sitten oli pakko keksiä jotain tekemistä työvuorojen ratoksi. Oma paikkani sattui olemaan parinkymmenen neliön mummonmökki, jossa ei ollut vettä, sähköä, asiakkaita - oikeastaan mitään. Menihän se kesä lopulta ristikkoja täytellessä, paperia taitellessa ja sukkia kutoessa ja mitä nyt milloinkin mieleen sattui tulemaan..

  VastaaPoista
 4. Leena, Petra, Tiia, mulla on siis selvästi ollut origamin mentävä aukko sivistyksessä. Ei ole käynyt edes mielessä, että näitä nyt joku täällä länsimaissa vääntäisi ja nyt te sujuvasti kerrotte kaikki näitä tehneenne! On kyllä koukuttavaa, vaikka hermo meinaa välillä palaa.

  VastaaPoista
 5. Vau, tuohan on kaunis! :)
  Mahtaisiko sitä oma (täysin olematon) kärsivällisyys riittää moiseen.. pitäisikö kokeilla.. :)
  -Marika-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika ehdottomasti kannattaa, mutta muista sinua on varoitettu, mikäli jäät koukkuun :)
   Aloita kurjesta, se on helpompi ja jatka sitten haasteellisiimpiin. You tube on kaveri, mutta mikäli kärsivällisyyttä ei ole jaettu reilulla kädellä, kuten allekirjoittaneelle ei ole, voi välillä pinna olla koetuksella!
   Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla ainakin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!