maanantai 11. helmikuuta 2013

Ikea kevät 2013

Ikea on julkistanut huhtikuun tuoteuutuuksiaan ja ulkomaisten sisustusblogien kuohunnasta päätellen, taitaa olla  varmaa, että ainakin metallinen FABRIKÖR kaappi loppuunmyydään alta aikayksiskön. Jos siis pidät Nikke Karlssonin 1900-luvun alun teollisuushenkisestä  vitriinistä, ota helmat kouraan ja juokse hakemaan omasi pois! Uskon tästä nousevan jonkinasteisen Ikea klassikon.Kaappia saa  beigenä, vaaleanvihreänä sekä graffitinharmaana.
Esbjörn nojatuolissa, (mustaa petsattua ja  lakattua pyökkiä), on vahva, graafinen suunnittelu. Suunnittelu Ebba Strandmark / Jon Karlsson.


Knapper on lattiapeilin ja vaatetangon yhdistelmä, jossa tapahtuu liikaa omaan makuuni, mutta saattaa olla pienen makuuhuoneen pelastaja. Kuvan stailaus rosoisine puuterivärisine pintoineen sen sijaan, on kaunis.

Sitten eniten itseäni hämmästytävänä tekijänä IKEA on lanseeramassa uuden  UPPLEVA konseptin, joka on huonekalu ja tv. UPPLEVA ei ole mikä tahansa tv, vaan kokonaisuuteen kuuluu BluRay/DVD-soitin, iPod-liitäntä sekä MP3-soitin, Internet, radio, kauittimet, langaton subwoofer, HDTV ja ainoastaan yksi kaukosäädin. Kokonaisuuden nerokkuus on siinä, että johdot ovat kaikki nätisti piilossa, ja elektroniikan sijaan voi keskittyä huonekaluihin sekä estetiikkaan. Ja tällä kaikella 5 vuoden takuu!

IKEAn mukaan tämä on ainutlaatuinen tuote ja mistään muusta paikasta ei saa elektroniikkaa sekä huonekaluja, jotka ovat yhteensovitettuja, kauniita ja funktionaalisia. IKEA aikoo lanseerata UPPLEVAn kuluvan kesän aikana viidessä Euroopan kaupungissa, aikataulut ja kaupungit ovat vielä tuntemattomia.

Aiotko hankkia jotain uutuuksista?

-tuija-

12 kommenttia:

 1. Tuo nojatuoli hivelee silmiäni! Tuo tv-kokonaisuus on ajatuksena hieno, mutta myyppä ajatus kaksilahkeisille siitä, että elektroniikkakin ostetaan ikeasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, eikä edes tarvitse vakuuttaa miestä, vaan paljon saa kokemuksia ja vuosia kulua, ennenkuin itsekään uskaltaisin suositella. Vahvasti brändi luo jotain mielikuvia kyllä, joten markkinointi saa tosissaan painaa duunia muuttaakseen tuota.
   Olen sunnitellut muutamia keittiöitä ja kodareita Ikean kaapeilla, mutta en ole koskaan vielä koneita sieltä valinut. Kokemuksia koneista olisi kyllä kiva kuulla.

   Poista
 2. No nyt! FABRIKÖR taitaa mennä ostoslistalle. Tuollainen toki aitona vanhana vasta olisikin komea. Mihinkään asuintiloihin tuo ei meillä sopisi, tai no ehkä makkariin, mutta sinne ei tule enää kuin yksi asia :) Sitten keksin, että meidän hirvitykseen, kellarin pukuhuoneeseen se sopisi pikkurempan jälkeen, siellä kun ei ole muuta nykyaikaista kuin pesukone.

  Tuosta telkkarihässäkästä tuli mieleen, että pitääköhän sekin koota ihan alusta asti? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha hah, samaa kokoamista mietin Ikean talopaketin kanssa, jota ovat tuomassa markkinoille ;)

   Poista
 3. Lattiapeilin ja vaatetangon yhdistelmä on loistava teini-ikäisten nuorten neitien huoneeseen, tangossa voisi pitää "puoli"pitoisia vaatteita, jotta eivät olisi lattialla!!!. Onko muilla tätä ongelmaa? Johdoton tv-kokonaisuu kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. En usko, ennenkun näen;) ja mieshän ei ainakaan usko Ikean laatuun.
  Tarja L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sama ongelma on "joka" kodissa. Aina vaatteet lattialla, vaikka kuinka on koukkuja ja kaappeja. Kerran jatkuvan sanomisen jälkeen, paloi hermo ja kannoin kaikki vaatemytyt ulkoroskikseen. Sen jälkeen ne pysyivät pois lattialta viikon ;))

   Poista
 4. KAAPPI mulle, tai no mitat ratkaisevat vähän asiaa.
  Mulla on tällä hetkellä Ikean keittotaso ja uuni (erilliset) ja oon ollut tyytyväinen, tosin olleet vasta reilun vuoden käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Itse vielä uskaltaisikin riskeerata, mutta asiakkaalle en haluaisi huonoa valita!

   Poista
 5. Kylläpä toi Fabrikör olikin oman oloinen! Ei vaan pienessä kaksiossa ole enää tilaa.. Pojan huoneeseen hommaan tuon peilin, ei tarvitse kiviseinään porata taas uutta reikää ja toisaalta vaatteita saisi peilin taa "piiloon".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin teini pyysi kokovartalopeiliä huoneeseensa. Se sama, joka vielä muutama vuosi sitten kulki pipo väärinpäin, pesuohjeet vilkkuen, vähääkään välittämättä ulkonäöstään ;)

   Poista
 6. Oih, toi knapper on aivan ihana! Milloinkohan nää tulee Suomen markkinoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, huhtikuussa pitäisi tulla. Päivää en osaa sanoa!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!