maanantai 25. helmikuuta 2013

Elämän kerroksia

Nuoremman pojan huone ja siellä lymyilevä keltainen kaappi on esiintynyt blogin alkutaipaleen postauksissa jo kertaalleen. Mutta koska statistiikka kertoo keltaisen pukukaapin olevan hakusanana ihan kärkipäässä blogiini eksyvillä, esittelen sen nyt uudelleen. 
Uudemmille lukijoille kerron, että talomme on sen monien eri käyttötarkoitusten aikana toiminut  myös sähkölaitoksen konttorina -80 luvulla ja  tältä ajalta jäänteenä alakerrassa oli sosiaalitilat molemmille sukupuolille. 
Toisen niistä nurkassa kökötti tämä kirkkaan keltainen pukukaappi. Pidän sisustuksissa näkyvästä elämän kirjosta ja kerroksista ja olikin heti sanomatta selvää, että tämä kaappi tulisi olemaan se hyödynnettävä "kerros" sähkölaitoksen ajoilta.
Kirkkaankeltaisen värin vuoksi toinen pojistamme ilmoitti heti, ettei kaappi ainakaan hänen huoneeseensa sijoittuisi. Onneksi nuorempi kohautteli hartioitaan mutisten: "Iha sama".
Ja näin asia oli päätetty.Mukavan ulkönäkönsä lisäksi kaappi tarjoaa lisäsäilytystä harrastevälineille sekä ulkovaatteille. Pukukaapithan ovat rei'itettyjä takaosastaan, jolloin hieman kosteakin ulkovaatteet pääsevät kuivumaan kaapissa. Mutta niinkuin tapana taitaa nuorilla olla, päätyvät vaatteet siitä huolimatta usein muualle kuin kaappiin.
Vanha lipasto tarjoaa lisäsäilytystä runsaista laatikoistaan.Alla olevassa kuvassa näkyvät vanhat lankut, jotka kaivettiin ylös useiden kerrosten alta, nostettiin pois ja myöhemmin laitettiin takaisin lattialämmitysputkien asennusten jälkeen. Lattia maalattiin valkoiseksi Tikkurilan  Betolux-maalilla. Ja nimenomaan sillä liuotinohenteisella Betoluxilla, ei Akvalla jonka mattaan ja karkeampaan  pintaan lika tarttuu huomattavasti lujemmin. Vaikka haju maalatessa on karmea, kiittää maalipinta maalaajaansa myöhemmin myös erinomaisella kulutuskestollaan.Valkoinen matto näyttää olevan pikkuhiljaa muuttumassa vaaleanharmaaksi, taitaa siis olla aika kuskata se pesulaan!

Maanantaiterkkuja kaikille!

-tuija-

8 kommenttia:

 1. Toi kaappi on niin hieno! Tuollaisesta maksetaan varmasti paljon, joten jos joskus pitäisi päästä eroon niin varmasti helpolla menisi hyvään hintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, niin on! Hieno!
   Mutta luulen kauneuden olevan katsojan silmässä, koska useampi ystävistämme pyöritteli silmiään nähtyään kaapin ensimmäistä kertaa sosiaalitilassa ;)

   Poista
 2. Magee kaappi kyllä värineen päivineen :)

  VastaaPoista
 3. Ihana väripilkku tuo kaappi. Ja muutenkin tykkään tämän huoneen kerrostuksellisuudesta (<-olikohan tuo edes oikea sana) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumi! Ihan hyvä sana, vaikka taitaisin sanoa itse kerroksellisuudesta ;DDD

   Poista
  2. Tuo sun sana istuu minunkin suuhun paremmin. Mulla löi aivot tyhjää kun yritin taivuttaa tuota sanaa. Kielipoliisille olisi ollut taasen töitä.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!