lauantai 23. helmikuuta 2013

Clothing racks

Onko teillä puolipitoisten vaatteiden säilytysongelma? Mihin laittaa vaatteet, jotka ovat olleet jo päällä ja kaappiin puhtaiden joukkoon niitä ei enää haluaisi laittaa, mutta toisaalta ne ovat niin puhtaita, etteivät ne pesuunkaan vielä jouda.

Mikäli makuuhuoneessa riittää tilaa voisi ongelmaan tuoda ratkaisun  omilla jaloillaan seisovat vaatetelineet. Suosion myötä niiden tarjonta on varsin hyvää valmiinakin, mutta persoonallisimmat ratkaisut löytyvät tekemällä itse.

Alla muutama valmis Ikean malli, josta suosikkini on tämä hyvin kevyennäköinen ja yksinkertainen, alle kympin maksava malli. Livenä en ole telinettä tarkastellut, joten en osaa sanoa onko keveys yhtä kuin huteruus.  Telinettä on kuvassa persoonallistettu kietomalla jonkinlaista  nahkanauhaa(?) tangon ympärille.Ikean Turbo on tukevampi, mutta samalla makuuni liiankin tuhdin oloinen johtuen jalan haarautumisesta leveälle alueelle.
Annaleenas Hem blogista tuttu Annaleena myy suunnittelemiansa kattoon kiinnitettäviä yksinkertaisia malleja.
Kauniimpia mielestäni ovat kuitenkin itse tehdyt mallit, joiden kuvia löytää netistä pilvin pimein. Alla simppeleistäkin simppelein kupariputkesta tehty teline, jossa putken sisällä kulkee naru tai ohut vaijeri.


kuva

Vanhoista putkista kootut mallit taipuvat moneen ja ovat tehtävissä juuri oman kokoisiksi ja näköisiksi. Tässä seinään kiinnitettävä malli Ikean korilla. Hyvä idea eteiseenkin.


kuva

Tämä teline on saanut kylkeensä myös pienen pöydän. Kannattaa klikata myös kuvalinkit, niiden takaa paljastuu kivoja sivuja.


kuva
kuva

kuvat

Yksinkertainen ja lähes ilmainen malli syntyy oksasta ja maalista.


kuva

Täytyypä metsästellä kirppareilta vanhoja purseliittimiä ja -kulmia, josko saisi itselleenkin väsättyä jonkinmoisen telineen, mieluiten kuparisena, kiitos!
Tykkäättekö?

kuva
Leppoisaa viikonloppua!

-tuija-

15 kommenttia:

 1. Katosta roikkuvat telineet ovat ehdottomasti näistä eniten omaa silmää miellyttäviä. Meille tosin haluaisin HAY:n Loopin, sopivan pieni ja tarvittaessa siirrettävissä huoneesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hayn Loop on kiva ja käytännöllinen. Jotenkin sen runsas näkyvyys on alkanut häiritä itseäni liikaa ja päätin tarjota muita vaihtoehtoja :)

   Poista
 2. Olitpa löytänyt paljon vaihtoehtoja! Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hei, sullahan on uusi profiilikuva :))

   Poista
  2. Jees, ajattelin, että olisi kiva, että se olisi tältä vuosikymmeneltä... ;)

   Poista
 3. Tykätään, myös sanasta purseliitin :D. Mahtaako tuossa ekassa kuvassa olla ympärillä ihan vain samaa pakkausteippiä kuin kuvan ylälaidassa? Nahkanaru olisi kyllä hieno koriste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattaa muuten ollakin teippiä! Olit mielessäni, kun kirjoitin sanan purseliitin ;)

   Poista
 4. Ihana blogi! aivan siis!
  Mulla ensimmäinen teline ja aaaivan täynnä kamaa :)

  liityin lukijaksi!

  raakels.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos raakels:) ja tervetuloa! Selvästi sulla on nyt kaksi vaihtoehtoa. Joko karsia vaatteita tai ostaa lisää vaatetelineitä;D

   Poista
 5. Mulla arkivaatteiden säilytys toimii näin: seinässä koukku, koukussa kiva henkari, henkarin vaakapuussa niin monta s-koukkua kuin on tarve.. joskus jos on rypistyvä vaate, niin saatan jopa laittaa vaakapuulle roikkumaan toisen henkarin.. ;-) Helppo siirtää, ja oikeasti kätevä ahtaaseen tilaan.. Mutta siististä en tiedä. Lähinnä tämä on tällainen 'yön ajaksi vaatteet muualle kuin lattialle' -ratkaisu :-D Hayn Loop olisi meilläkin, jos vaan mahtuisi :-( -Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, toi koukkuhan on kuin nainen. Hallitsee kymmenen hommaa samalla kertaa!

   Poista
 6. Paljon kivoja vaihtoehtoja! Meille mieluiten ottaisin nyt katosta, tai portaasta, roikkuvan mutta saa nähdä mitä tulee lopulta toteutettua kunhan on seinät ja portaat tarvitussa kohdassa pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katosta roikkuvat ovat kyllä eleettömiä ja jättävät lattian kivasti vapaaksi. Ei sellaisen tekeminenkään varmasti ihan amerikan ihme olisi! Tässä ilmenee taas tää mun "how hard can it be- asenne". Luulen aina osaavani kaiken ;)

   Poista
 7. Tuo oksaversio - mieletön! Täytyy heti alkaa kyselee (=lämmittelee) mieheltä miten tuohon pahvikattoon saa jotain kiinni...
  Ja joo... Musta tuli uus lukija, joten kahlaan kaikki läpi... :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!