keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tuunattu kiinankaappi (diy)

Makuuhuoneen tapetinvaihtosuunnitelmat ovat alkutekijöissään ja antiikkikaappikin odottaa vielä jonkun ladon perukoilla löytäjäänsä, mutta se ei estänyt hiukan jo aloittamasta! Makuuhuoneessa aiemmin majaa pitävä ja  itse tuunattu kiinankaappi laahattiin alakertaan kodarin ja pesuhuoneen läheisyyteen ja täytettiin pyyhkeillä.


Kaapi on kokenut monta muodonmuutosta meillä ollessaan. Alunperin se on ollut 50-luvun liinavaatekaappi, mutta yli kymmenen vuotta sitten, ne eivät näyttäneet vielä hyvältä sellaisenaan, ainostaan vanhalta. Joten tuunasin sen siihen aikaan muodikkaaksi punaiseksi kiinankaapiksi, jonka sittemmin maalasin vielä valkoiseksi. Nykyään se menisi kyllä alkuperäisasussaankin, mutta niin maailma muuttuu.Metalliosat leikkautin messingistä ja ystäväni teki minulle tuon lukituspuikon. Messinkiä ei lakattu, vaan sen on annettu patinoitua rauhassa.
Alunperin kaappi on ollut siis tälläinen. Ovet olivat kyllä huonommassa kunnossa, mutta olisi niistä pienellä siistimisellä hyvät saanut. Meillä oli näitä aikoinaan muutama lapsuudenkodissanikin. Muistan kun äitini myi ne pois ja sai 50mk kappaleelta. Niin että maksaisitko kympin nykyään?  :)
Nyt meillä on siis sen antiikkikaapin kokoinen tyhjä tila makkarissa, huoh! Ojasta allikkoon! 

-tuija-

18 kommenttia:

 1. Joo-o, näin se maailma muuttuu ja kaappi sen mukana. Ehkä hyvä niin, pitäähän ihmisellä jotain puuhaa olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt voisi poistella maalia tuosta kaapista ja entisöidä ennalleen, mutta koska sillä ei nyt ihan kulttuurihistoriallista arvoa ole, niin taidan jättää seuraaville :)

   Poista
 2. Ihana kaappi ja varsinkin tuo lukituspuikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Halusin panostaa tuohon, enkä esim. maalannut ympyrää vain kultamaalilla.

   Poista
  2. Blogissani on sulle haaste, jonka oletkin jo näköjään saanut myös White&Freshin Irinalta :D

   Poista
  3. Katja lisään sinut linkiksi tuohon postaukseeni "Minä". Ehdin tehdä tuon ennen kuin luin sinultakin haasteen saamisesta :)

   Poista
 3. Loppujen lopuksi aika pienellä saa aivan täysin eri tyylisen kaapin, ihana :). Mulla lepää häkkivarastossa samantyylinen kaappi, edellinen asukas oli jättänyt asuntoon ja mä säästin kaapin tulevaisuutta varten. Oletko jo tänne aiemmin postannut kuvaa antiikkikaapista jota etsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tässä postauksessa kaapista, mutta ei tuokaan kaappi ole ihan sellainen mitä etsin. haen siis rokokoo tai uusrenessanssikaappia peiliovin valkoiseksi maalattuna.

   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/01/metsaan-meni.html

   Poista
 4. Hieno kaappi, jonka kruunaa tuo lukitus :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on tuollainen alkuperäinen ja ajatuksissa oli tuunata se valkoiseksi. Onneksi maltoin, sillä nykyään se tosiaan menee alkuperäisasussaan paremmin kuin hyvin. Ennen en voinut sietää väriä ja nyt se on ihana. Miten sitä osaisikin ennustaa tulevaisuuteen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin ne trendit muuttuu. Silloin kun kaapin tuunasin, 50-lukuiset esineet olivat kauheinta maailmassa ;)

   Poista
 6. Blogissani on sulle haaste :)

  http://www.whiteandfresh.fi/2013/01/hieman-haasteita-ja-vastauksia.html

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas postauksista! Erityiskiitos taannoisesta valaistusinfosta, siihen tulee varmasti palattua vielä monta kertaa.

  Kaappi on tosi hieno. Tuli 50mk:sta mieleeni oma ihkaensimmäinen kalustehankintani muuttaessani lapsuudenkodistani: Pormestari -kalusto seurakunnan kirpputorilta hintaan 50mk. Nyt olen miettinyt, josko verhoiluttaisi ne uusiksi jollain persoonallisemmalla (kissankestävällä) materiaalilla. Ideoita, ehdotuksia? :)

  Mun tämänpäivän löytö työpaikaltani: kasa Mini Kiltoja tuupattuna nurkkaan ilmeisesti odottamaan hävitystä. Siis POISTOON!? Tuskin maltan odottaa aamua, että saan kiinni jonkun huoltomiehen joka tietää onko joku työntämässä tuollaisen aarrekasan menemään, vain kulahtaneiden verhoilujen ja korkean iän takia. Aion olla tosi nopea jos tarve vaatii. :) Huh! -LauraW

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, mä oisin varmasti nukkumassa sen Mini Kilta kasan vieressä, ettei vaan menisi ohi :)

   Sitten tuosta pormestarikaluston verhoilusta, mitä isompi tekstuuri ja "löysempi " sidos, sitä varmemmin kissa siihen kyntensä upottaa. Kun kangas on sileä, tiukkaan kudottu ja näistä johtuen vähän kovakin pinnaltaan, jättää kissat kankaan yleensä rauhaan. Muista myös tarjota kissalle niitä luvallisia paikkoja raapimisen. Meillä raapivat noita seinälevyjä ja jättävät yleensä kaiken muun rauhaan. Jos kuitenkin johonkin muualle yrittävät, on se juurikin nuo Askon kopio Killat pyöreän ruokapöydän ympärillä saavat osansa. Niissä kangas on sellainen aavistuksen "bucklee" eli silmukkapintainen ja siihen olisi niin kiva koittaa kynsiä kun kynsi jää hyvin kiinni. Mikrokuitukankaan eli Alcantaran ja sen kopiot eivät yleensä kiinnosta kissoja, mutta ne on jotenkin niin kamalia ( anteeksi ) ja so last season!

   Poista
  2. Ei pelkoa että Alcantaraan päädyttäisi täälläkään osoitteessa juurikin samoista syistä, oli sitten kissaystävällisiä tai ei! :) Aikanaan yksin asustellessani mietin pormestareille jopa nahkaa, muttei sekään taida olla nyt kissatrion kannalta ihanteellisin. Onneksi tällä verhoiluasialla ei ole kiirus!

   Ja mitä Mini Kiltoihin tulee, jotain samankaltaista yöpymisratkaisua oli munkin mielessä... En vaan voi tajuta miten joskus noita kalusteita heitetään työpaikoilla pois, oikeasti kaatopaikalle! Yritän pelastaa ne, jos se vaan ikinämitenkään onnistuu!! Öitä! -LW

   Poista
  3. Kerro sitten miten kävi:) Öitä!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!