perjantai 11. tammikuuta 2013

Tapetin vaihtoon?

Geometristen kuvioiden ja 50-luvun suosio sisustuksessa jatkuu tänäkin keväänä ja siihen markkinarakoon on iskenyt myös Boråstapeter.
Boråstapeterin ja ruotsalaisen Ljungbergs Textilin yhteistyönä on syntynyt Wallpapers by Scandinavian Designers tapetti-mallisto, joka esittelee klassista skandinaavista muotoiluperintöä uudella tavalla.1950-luvun suurien muotoilijoiden Arne Jacobsenin, Sven Markeliuksen, Karl Axel Pehrsonin ja Stig Lindbergin klassikkojen asemaan nousseet tekstiilikuosit esittäytyvät nyt tapetilla. Mallisto edustaa puhdasta ja yksinkertaista tyyliä 50-luvulta. Muotokieli liikkuu geometrisistä kuvioista pehmeisiin ja leikkisiinkin muotoihin.


Tässä alla oma suosikkini. Hillitty harmaa väri, antaa muotikielelle tilaa ja näin ollen kokonaisuus on kuviostaan huolimatta hillitty. Kaunis puunsävy lämmittää kokonaisvaikutelmaa.
Myös tämä Arne Jacobsenin  kuosi ihastuttaa.
Tapettikokoelmaa myyvät Värisilmät ja rullahinnat ovat n.67€. Tapetit ovat kuitutapetteja joten tapetointi tapahtuu levittämällä liima suoraan seinään ja nostamalla vuota rullasta seinälle. Vuotia ei siis näin ollen tarvitse leikata etukäteen.


Löytyikö oma suosikki?

-tuija-

12 kommenttia:

 1. Oi, mäkin ihastuin täysillä tohon harmaa valkoseen geometriseen tapettiin. Kun remppasimme talon niin maalasimme kaikki seinät valkoseks ja edelleenkin pidän siitä että ne on valkoset, mutta pojan huoneeseen tekis mieli laittaa jotain kivaa tapettia ja tämä on kyllä todella varteenotettava vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenhuoneeseen saa kyllä heti vähän pehmeyttä, kun laittaa tapettia. Ja tuolla värityksellä lelut saavat loistaa värikkäänäkin ilman kakofoniaa :)

   Poista
 2. Tykkäsin tuosta Jacobsenin kuviosta ja alimmimmasta eniten. Voisin alinta harkita keittiön päätyseinään suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alimmainen sopisi ompputeemankin puolesta keittiöön.

   Poista
 3. Mielettömän hienoja! Pidän tosi paljon noista tuon ajan tapeteista. Mulla on sama lemppari kuin sinulla, tuo harmaa-valkoinen. Ensin vähän sekava, mutta lopulta aika hillitty :) Tuota tai jotain vastaavaa kuviota näkisin mielelläni meilläkin. Ehkä joskus sitten kun keskikerrosta rempataan, nyt ei ole oikein tapetoitavaa pintaa. Tuo hintakaan ei ole erityisen kallis vaikka vähän erikoisempia onkin.

  Olen tapetoinut jo vuosia sitten näillä liimattavilla tapeteilla aikaisempia asuntoja, enää en helpolla liisterin kanssa ala leikkimään :) Viikonloppuja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän mä katon tota harmaata, sitä enemmän siihen ihastun. Nowot on kyllä ihan omaa luokkaansa tapetoida. Kovin helpolla en enään puhdasta paperitapettia lähtisi seinään laittamaan.
   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 4. Tykkäsin ensimmäisestä vaaleasta.. vähän tylsä, mut silti ihan kiva! Ja sitten tuo harmaa-valkoinen on myös ihana! Harmi vaan että vuokrakämppään ei tuollaisia tapetteja valita! Nimimerkki 'just viime viikolla tapetit kämppäänsä valinnut' :D. Ei muuten näkynyt näitä tapetteja vielä viime viikolla ainakaan Väriraumassa...? -Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei taida vuokrakämpän budjettiin sopia, vaikkei huiman kalliita olekkaan. Ja ei toi ylimmäinenkään oo tylsä, kokonaisuus ratkaisee. Siinä on kivasti stailattu kuva!

   Poista
 5. Kävin VäriPorisssa pitelemässä samaisia ja fiilistelemässä musta-harmaa-valkoista kolmiokuviota, josta myös puna-kelta-versiokin löytyy, yhteen kohteeseen pikkuveljelle ja isosiskolle - jotenkin niin ajattomia ja raikkaita! Mutta katsotaan viekö Ferm Livingin murretut sävyt voiton tässä tapauksessa...
  terkuin, Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ferm livingilläkin on kivoja tapetteja,mutta jostain on huonoja kokemuksia. Esim. mustassa Bird in the Branches tapetissa vuotien sivut(reunat) olivat valkoiset, jolloin tapetoidessa vuodat erottuivat selvästi. Reunoja piti sitten väritellä mustalla puuvärillä piiloon asennuksen jälkeen.

   Poista
  2. Okei, hyvä tietää tuokin, kiitos! ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!