tiistai 1. tammikuuta 2013

Remonttia vol. 3

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Katsaus viime vuoden remontteihin jatkuu vielä parilla postauksella, toivottavasti kiinnostusta riittää. Näissä remonttijutuissa joudun käyttämään kahden kuvatilin kuvia ja jostain syystä kaikki  kuvat eivät näy ipadin tai iphonen mobiiliversiolla, joten jos käytät jompaa kumpaa blogin lukemiseen, tee se internetversiona.

Talon alkuperäisen osan kylkeen -58 rakennettuun laajennusosaan sijoittuvat kirjasto/tv/pianohuone, työhuoneeni, makuuhuone sekä pukeutumishuone meikkauspisteineen. Laajennus asettuu pari porrasta alemmaksi kuin vanha osa. Tässä siis näkymä tilaan, joka nykyään toimii "kirjastona" ja perällä ovi työhuoneeseeni.


 Vanhaa puolta rempattaessa asuimme  laajennuspuolella näin mahtavissa oloissa. Levytetyt, mutta viimeistelemättömät seinät ja lattialla vanerilevyt. Käytännössä asuimme alla näkyvissä kahdessa huoneessa. Tiloissa oli ruokailu, olohuone ja keittiö (tarkoittaa jääkaappia ja mikroa, ei vettä) ja neljä sänkyä vieri vieressä. Toinen huoneista on nykyään meidän makuuhuone ja aukosta näkyvä tila, pukeutumishuone.Heikoimmilla hermoilla varustettu, olisi ehkä tässä vaiheessa luovuttanut. Ei voi kun ihmetellä noita meidän poikia, jotka mukisematta jaksoivat asua näin kuukausia valittamatta. Itse lähdin useina aamuina täältä töihin pimeässä ja vasta valossa huomasin paidan olevan nurin päin ;) Myöhemmin saimme pojille huoneet valmiiksi ja heidät parempiin tiloihin, mutta itse nukuimme vielä pitkään  kaaoksen keskellä.Kuvassa lankut, jotka nostettiin ylös vanhalta puolelta. Jokainen lankku oli naulattu kiinni pontistaan isoilla rautanauloilla, ne jouduttiin vielä poistamaan lankuista yksi kerrallaan ennenkuin niitä saattoi käyttää uudelleen.Tässä samat tilat valmiina ja nykyisessä käytössään. Makuuhuone ja siitä avautuva pukeutumishuone meikkipisteineen.
Tässä laajennusosan ensimmäinen huone, joka on siis "kirjastona". Tilassa on myös tv ja piano. Ovi johtaa työhuoneeseeni.


Työhuone näytti aluksi tältä, mutta kyllästyin tuohon taulukollaasiin pian, siitä syystä että paperipinot ja työt ovat aina levällään ja sekaisin. Yhdessä ne tekevät tilasta levottoman.Ja nyt näyttää tältä. Kuva on täysin lavastettu. Lisää kaaos papereita ja malleja, niin saat todellisuuden hahmottumaan  ja silloin ymmärtänet taulupointin ;)


Laitan tähän loppuun vielä yhden kuvan, kun tuli tuosta ikkunasta mieleen, että yhdessä vaiheessa jouduimme käyttämään tuota ikkunaa kulkureittinä ulos ja sisään kolme päivää, kun vanhan osan tammiparketti oli öljytty ja sen piti antaa kuivua. 
Nyt näitä kuvia katsoessa, en voi ymmärtää ettei silloin järki lähtenyt. Tai ehkä se lähtikin :D

-tuija-

4 kommenttia:

  1. Tuo teidän talo on niin upea! Ulkoa ja sisältä. Ihanaa kun talolla on mielenkiintoinen historia. Kyllä teillä on siellä tekemistä riittänyt, mutta se kannatti. Unelmatalo ♥

    VastaaPoista
  2. Petra, kiitos. Talo on kyllä unelmiemme täyttymys :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!