maanantai 28. tammikuuta 2013

Pariisissa

Maanantaita! Yritän välttää yleensä postauksia, missä esitellään monissa blogeissa pyörineitä kuvia, mutta nyt pakottava tarve  kahdesta syystä. Toinen on se, että koko viikonloppu meni töiden parissa ja aikaa bloggaamiseen tasan nolla ja toinen on se, että tämä asunto on yksinkertaisesti taivas maan päällä. Se on pakko esitellä, mutta myös säilöä itselle talteen.
300m2  koti Pariisissa kuuluu arkkitehti ja designtoimisto  Gilles & Boissier omistajille  Patrick Gilles & Dorothée Boissierille.Korkeat katot,  klassiset paneloinnit ja listoitukset sekä kalanruotoparketti yhdistettynä moderniin taiteeseen, kalusteisiin, väritykseen sekä elämäntyyliin, luovat asuntoon upean dynamiikan.Isot rokokoopeilit, vastakkain aseteltuina luovat loputtoman tilan jatkumon. Taiteella on keskeinen rooli kodissa.


Mustan ja valkoisen lisäksi olohuoneestä löytyy harmaan sävyjä pehmentämään kontrastia ja lisäämään kotoisuutta.
Täydellisestä kodista löytyy tietysti myös täydellinen Steven Kleinin hevostaulu!


Useimmat kalusteet ovat pariskunnan itsensä juuri tähän kotiin suunnittelemat.

Makuuhuoneen ilme seuraa muun kodin tyyliä. Pehmeä syväheftattu uusrokokoosohva luo makuuhuoneeseen ripauksen pehmeyttä.

Keittiössä on rohkeasti yhdistetty kolmea eri puulajia. Kiinnittäkää huomiota hyllyyn, joka ikään kuin tukee yläkaappeja. Välitilan ja pöydänkannen marmori tuo klassisen lisän moderniin muotokieleen.
Sama tyyli ja marmori jatkaa myös pesutiloissa.kuvat Birgitta Wolfgang Drejer
  

Ei lisättävää!!

Mitäs pidät?

-tuija-

10 kommenttia:

 1. En ollutkaan aiemmin törmännyt tähän asuntoon ja kiva että esittelit sen meille. Tämä oli IHANA! Tuosta hevostaulusta sainkin idean. Nyt vaan mietin, että miten sen saisi toteutettua. Hmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat olleet esillä pääasiassa ulkomaisissa blogeissa, joten siitä syystä voi olla mennyt ohitse. Mutta mitä, mitä...mikä idea hevostauluun, kuolen uteliaisuuteen??? Mä rakastan hevostauluja, enkä edes tiedä miksi!

   Poista
 2. Ei lisättävää niin ku totesit :-)
  Kaikki palikat kohdallaan.
  Aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
 3. Olipa upea! Haluaisin nähdä tämän kodin valot päällä, tuo upea hevostaulu on varmasti upea iltavalaistuksessakin. Ihanat parketit ja ihana "ruoko"matto.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maton tekstuuri on kyllä todella isoa. Onkohan jotain banaanikuitua? Hieno se kyllä on :)

   Poista
 4. Oho. Vau. Päällimmäisenä jäi mieleen, miten taidokkaasti tuo on tehty. Tyyli säilyy hienosti läpi asunnon vaikkei huoneet samanlaisia olekaan. Jotenkin jäi sellainen epätodellinen olo, tuonne jos pääsisi oikeasti olisi varmaan ihan hiljaa vaan ja hämmästelisi :)

  Hevostaulu jäi kiinnostamaan myös, en mikään hevosihminen kuitenkaan ole vaan tuo toteutuksen osalta, voisikohan sitä hieman varioida joskus johonkin, vaikka jollain muualla eläimellä... jätän hautumaan idean :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kehittänyt tietämättäni fiksaation hevostauluihin, sekä maalattuihin, että valokuviin. En minäkään koe olevani mitenkään erityisesti hevosihminen sen enempää kuin koiraihminenkään, vaiika molemmista tykkäänkin. Jostain syystä nuo hevostaulut vaan tuntuvat räjäyttävän potin? Jään todellakin odottelemaan toteutustasi :)

   Poista
 5. Juu hieno on, mutta henkilökohtaisesti pidän huomattavasti enemmän tuosta teidän talostanne.
  Löysin blogisi vasta pari päivää sitten ja olen selannut sen alusta loppuun löytäen mitä ihanampia yksityiskohtia.
  Minulla olisi yksi kysymyskin: mistä ovat peräisin nuo valkoiset yksinkertaiset kattovalaisimet (plafondit?), joita teillä on useassa paikassa.(Anna)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas ja Anna saa suosikkikommentoijan tittelin heti! No totta puhuen, kiitos kauniista sanoistasi!
   Valaisimet ovat Jasmina valaisimet, joita myy esim. Innojok. Jasmiinaa saa useassa eri koossa, alkaen 35 cm ja isoin on halkaisijaltaan 108cm. Polttimot kuuluvat valaisimen hintaan ja ovat valoteholtaan hyvät ja Kelvin arvoltaan 3000K, joten valo on valkoisempaa kuin normaali hehkulamppusävy 2700K. Hintaa pienimmällä on noin 80-90e. Hyvä hinta/laatu suhde. Käytän näitä usein yleisvalaistukseen. http://www.innojok.fi/yleisvalaisin/valaisin.php?valaisin=170

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!