keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Metsään meni!

Tiedättekö sen tunteen, kun joku on ihan kiva, mutta ei tunnu omalta?!
Minulla on  sellainen tunne!
Olen yleensä ollut hyvin varma omasta tyylistäni ja vikahankintoja ei ole tullut tehtyä. Kaikki vanhan kodin huonekalutkin sujahtivat tänne uuteen kotiin vaivatta paikoilleen.
 Silti täällä on yksi tila, joka vaivaa jatkuvasti mieltäni ja vaikka siitä tykkäänkin, tiedän että tykkäisin enemmän, mikäli korjaisin pari asiaa.

Tässä postauksessa kerroinkin jo ikiaikaisesta ihastuksestani Cole&Sonin mustavalkoiseen Woods tapettiin. Kerroin myös ne tyhmät syyt, minkä vuoksi jätin sitä täällä uudessa kodissa käyttämättä. Tänä vuonna aioin korjata sen virheen ja samalla poistaa sen yhden mieltäni  vaivaavan asian. Nimittäin makuuhuoneemme tapetin.Ajatus makuuhuoneen raitatapetin käytöstä tuli siitä, kun valitsin nuoremman poikamme huoneeseen mustavalkoraitatapetin ja sen graafinen ilme onkin mieleeni ja siitä tykkään. Kuvan näet täältä.  Samalla tilasin vastaavaa raitatapettia harmaavalkoisena makuuhuoneeseemme. Harmaavalkoisena tapetin ilme on kuitenkin paljon klassisempi eikä yhtään niin graafinen kuin mustavalkoisen. Toki tiedostin tämän jo tapetin tilatessani ja ajatus olikin, että huoneesta tulisi pehmeämpi ja astetta ylellisemmän oloinen, kuin muu talo. Mutta kun makuuhuoneessa on paljon klassisia kalusteita ja modernit yksityiskohdat puuttuvat, niin lopputulos on makuuni liian pehmeä ja naisellinenkin. Toki iso musta sängynpääty lisää maskuliinisuutta, mutta lopputulos on siitä huolimatta makuuni liian särmätön. Lisäksi olen metsästänyt  peiliovellista rokokookaappia makkariimme jo tovin ja tiedän jo etukäteen, että se vaatii ympärilleen vähän rokkia toimiakseen niin kuin sen haluan toimivan. Joten summa summarum, harmaavalkoinen tapetti goodbye, welcome mustavalkoinen Woods!
Tässä vähän sen tyylinen kaappi, mitä metsästän, mutta arbalete-kaaren haluan olevan sileä, varhaisrokokoomainen, en noin kruusattu. Valkoinen värihän ei oikeasti rokokoohon vielä kuulu ja tämäkin alla oleva kaappi on uusi, ei aito antiikkikaluste. Haluan kuitenkin aidon kaapin, mutta valkoisena, joten täytyy etsiä jo jonkun muun valmiiksi maalaamaa. Luulen että oma kynnykseni olisi liian korkea aidon  kaapin valkoiseksi maalaamiseen.Koko huonetta en luonnollisesti ole tapetoimassa ympäriinsä, vaan oven vastapäinen seinä tapetilla ja muut maalataan arvatenkin valkoiseksi tai harmaaksi, we'll see. Kaappi taas tulisi liinavaatekaapiksi valkoisen kiinankaapin tilalle.

Joten, kun blogeissa kirjoitellaan näin vuoden alussa todennäköisiä sisustushankintoja, niin olkoon se minulla tuo Woods tapetti ja peiliovellinen valkoiseksi maalattu rokokookaappi. Löytyykö joltain?
Ilmoittautuuko muita Woods-faneja?

-tuija-

25 kommenttia:

 1. Woods-fani ilmoittautuu. En ottanut sitä meille juuri tuosta sun toisesta syystä. :) Ja kyllä, se on ihan tyhmä syy!!

  Makkarin tapetiksi kelpuutin tuosta samasta hommasta huolimatta Cow Parsleyn, mutta ei siinä kivoimmassa harmaassa sävyssä, vaan rusehtavassa, että sopisi suht uusiin tekstiileihin. No, arvaa kyllästyttääkö ne tekstiilitkin nyt jo...

  Että joo-o, tiedän kyllä tunteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, meillä oli harmaata cow parsleytä edellisessä kodissa ja tykkään myös siitä. Toi on niin totta että ÄLÄ ikinä tyydy vaan ota se mitä oikeasti haluat! Koskaan se toiseksi paras ei muutu parhaaksi, vaikka kuinka niin uskottelisi itselleen! Ei koskaan, huoh!

   Poista
 2. Mä ihastelin myös tuota samaa tapettia, kun remontoitiin uutta asuntoa, mutta päädyin sitten maaliin. Jään innolla odottamaan minkälainen lopputulos tuolla tapetilla tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, woods on mahtava! Ihan heti alkuvuodesta ei vaihtamaan ehditä, mutta postaan kyllä kuvia kunhan niin pitkälle päästään :)

   Poista
 3. Woods on kiva, mutta pääsin eroon sen omaksi haluamisesta aikoinaan sitä myydessäni :) Sitä sai katsella päivät pitkät ja myydä rullan jos toisenkin :) Mutta ihanahan se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä keino sammuttaa halu johonkin :)

   Poista
 4. Täällä Woods-fani! :) Mistä olet ajatellut hankkia tapetin? Suomesta vai ulkomailta? Meille on sitä myös tulossa uuteen kotiin ja olen koettanut kartoittaa edullisinta ostopaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woodsin kohdalla tilanne viimeksi kun katsoin oli se, että Suomessa hinta oli keskimäärin 95€ rulla ja ulkomailla muistaakseni halvimmillaan 67£ rulla eli noin 82€. Päälle tulevat tietysti postikulut. Sitten kun tulee ajankohtaiseksi niin todennäköisesti koitan hakea netistä alimman hinnan ja tilaan sieltä. Nyt voisikin kaikki, joilla on ensikädentietoa tästä, jakaa vinkit täällä :)

   Poista
 5. Woods on mun rakkaus. Sitä oli edellisessä kodissa eteisessä, ja nyt uudessa kodissa olohuone/ruokahuoneessa. Mäkin ensin mietin, että iik, onko se nyt liian trendi ja niiiiin nähty. Mutta sitten päätin, että teen siitä pokalla "mun jutun". Eli jokaisessa kodissa tästä eteenpäin tulee olemaan woodsia jossain :D. Ja aina voi selitellä, ett se puuaihe vähän niinkuin liippaa mun ja miehen opiskelualaa/uraa. Ja sopii esim. tämän nykyisen talon aikakauteen, koska talo ja tapetti ovat samalta vuosikymmeneltä.

  Ostin omani Seinäruusu-nimisestä webbikaupasta, sujuva ja nopea palvelu, ja alekoodilla sain. Meinasin ensin tukea paikallista sisustusyrittäjää, mutta se hinnoittelu on vaan niin käsittämätöntä (plus joku ihme tilausmaksu 35 e päälle, joopajoo). Harkitsin ulkomailtakin tilaamista, mutta ajattelin, että suomalaisen firman kanssa reklamointi tms. helpompaa. Edellisen kämpän rempassa kun oli yksissä laatutapeissa valmistusvirhettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin pitäisikin ajatella. Eikä sitä tarvitse edes kenellekkään selitellä, tekee niin kuin sydän sanoo, itsehän siellä kodissaan asuu ;)
   Seinäruusu onkin tuttu liike, siellä taitaa maksaa juuri tuon 95€ rulla. Olen niin tottunut tilaamaan ulkomailta, koska niin valitettavaa kun se onkin, niin silloin säästää usein hurjiakin summia. Tosin nyt woodsin suhteen taitaa hinnanero tulla loppupeleissä aika pieneksi, riippuen toimitusmaksuista.

   Pienet yrittäjät joiden tilausvolyymi on pieni, joutuvat itse maksamaan tuon 35e toimitusmaksuja ja silloin heidän se pitää myös asiakkailta velottaa, niin harmittavaa kun se onkin. Suurien toimijoiden tilausvolyymit taas ovat niin suuret, ettei heille itselle koidu noita toimitusmenoja samalla tavalla. Totta kuitenkin on, ettei sitä itsekkään halua joutua ylimääräisiä kuluja maksamaan :(

   Poista
 6. MV löytyy tuolta nyt tarjouksessa 61.20€ rulla (toimitus Suomeen noin 22€) - tosin tätä ei oo merkattu International Delivery'llä, eli pitäis varmaan varmistaa/ruinata... Oon tilannu ite näiltä sillonku asuin "naapurissa".

  http://www.heals.co.uk/wallpaper/cole-and-son-woods-wallpaper-by-michael-clarkson/invt/wallpaper_woods

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena löysin viimeksi itsekkin jostain (paikkaa en muista) halvempaan hintaan, mutta juuri tuota toimitusta ei luvattu Suomeen. OOt siis tilannu tuolta Irkkuihin, muttet Suomeen?

   Poista
  2. Oon tilannu Irkkuihin tuolta, en oo kerenny vielä Suomessa ollessani tilaamaan. Ihan hyvä firma, mun mielestäni.

   Poista
  3. Unfortunately we do not deliver to BFPO or addresses outside of the UK at the moment.
   Kävin sivuilla ja toi on juurikin se pulju, joka myi viimeksikin alehintaan, mutta ei suostu lähettämään tänne :((

   Poista
  4. Idea kakkonen, juontaen lähinnä siitä että en löydä sellaista tapettia kun haluan (ja kukkaro ei repeä hintaan, noin 130€ rulla), joten maalaan. Nää postittaa Suomeen, kuluineen kaikkineen alle yhden rullan hinnalla maalaat vaikka koko talon koivumettäks. Ei toki täysin sama kuin tapetti, mutta.

   http://www.cuttingedgestencils.com/allover-stencil-birch-forest.html
   http://blog.cuttingedgestencils.com/bedroom-decorating-birch-forest-stencil-transformation.html

   Poista
  5. Leena!! Woods on SE juttu, se on vaan nyt köyhdyttävä, ei auta ;)
   Muuten oli kyllä kivat sivut!

   Poista
 7. Mustavalkoinen Woods on meillä eteisessä, näkymänä suoraan ulko-ovelta sisään tultaessa. Tapetin paikka oli tiedossa ennen kuin kotiamme oli rakennettukaan. Olen ollut tapetista ikionnellinen ja jaksan sitä alituisesti ihailla. Tilasin sen Englannista. Tapetti sopii varmasti makuuhuoneeseenne. Itse laittaisin sen sinun makuuhuoneessasi todennäköisesti sille seinälle, jossa sängyn päätykin on.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko mistä tilasit? Siis nettikaupan nimi ja hintakin kiinnostaa, jos vain muistat.
   Meillä tapetti tulee sängyn vastapäätä olevalle seinälle, koska haluan sen näkyvän kirjastoon. Vaihtoehtoisesti laitan sitä kahdelle seinälle, niin kuin nytkin tapetti on ja päädyt maalille.

   Poista
 8. käväisin etsimässä sähköpostivahvistuksesta tarkemmat tiedot tilauksestani, jonka tein viime maaliskuun alussa:

  Amazon / shipped from Chapel Interiors Ltd (vilkaisin nykytilannetta, aivan kuin tuo yritys ei enää myisi Woodsia Amazonissa)

  Item Subtotal: £108.90 (=kaksi rullaa)
  Shipping & Handling: £45.00 (tyyris osuus, kotiovelle saakka toimitettu, jäi kuitenkin halvemmaksi kuin esim. Seinäruususta tilattuna)

  Kaksi seinää voisi näyttää ihanalta :) Omaan eteiseenkin tekisi mieli lisätä tuota joka seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kun näit vaivaa. Woodsin vuorokohdistus on 72cm, jolloin se tarkoittaisi että 2,5m huonekorkeuteen rullasta ei tule kuin kolme vuotaa. Mulla on kuitenkin sellainen mielikuva, että viimeksi (vuosia sitten), kun woodsilla tapetoimme, siitä olisi saanut kuitenkin aina neljä vuotaa per rulla. Laskin silloinkin menekin kolmen vuotaa/rll menekillä ja koska tuli neljä, jäi tapettia yli niin paljon, että saimme tapetoitua kuistin yhden seinän vielä.
   Muistatko miten teillä?

   Poista
 9. Woods on kyllä tosi kaunis tapetti! Ihastelin sitä erään kaverini keittiön seinässä. Sen eteen kun oli vielä asetettu puuvillan oksia maljakkoon, se oli kaunis yhdistelmä se. ( täältä voi kurkata seinää jos haluaa: http://coolnbored-peeta.blogspot.fi/2012/01/20-luvun-tyttokestit.html )

  Ei vitsi, näin helppoa se on. Aloin taas melkein itsekin himoitsemaan tuota tapettia! :D

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Täältä löytyy woods-tapettia!:)
  Ihana tapetti on!:)

  VastaaPoista
 11. https://www.dropbox.com/s/6lgwl96k7ovatyu/2013-02-28%2010.11.32.jpg

  Toki tuo on uusi, ja lasiovilla, ei peiliovilla, sisälläkin on hyllyt... eli ei sitä mitä haet, mutta jännä miten asiayhteydet/esineet tuovat ihmiset mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, joo vanhaa haen ensisijaisesti. Yksi vähän sinne päin on huutiksessa, suht mukavaan hintaankin, ainakin vielä. Katsotaan mihin nousee ennen sulkeutumista.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!