tiistai 11. joulukuuta 2012

Tähtipölyä seiniin

 Erilaiset efekstiseinät ovat olleet pinnalla jo vuosia ja päätellen asuntomessujen tehosteseinien määrästä, ei suunta ainakaan ole laskeva. Kaikki oletettavasti jo tuntevat tai ainakin ovat kuulleet Tikkurilan Taika Helmiäislasyyreista, mutta oletteko jo tutustuneet sarjan uuteen tulokkaaseen Taika Stardustiin?

Taika Stardust on hopea- tai kultakimalteita sisältävä vesiohenteinen, läpinäkyvä kimallelasyyri seinä- ja kattopinnoille. Sitä käytetään maalipinnan päällä tuomaan pinnalle metallin säihkettä. Eli jos sinulla on jo seinässä maalisävy johon olet tyytyväinen, mutta haluaisit siihen kenties jotain uutta, esimerkikisi pientä kimalletta, sopii tämä tuote siihen.Taika Stardustia ei sävytetä - siitä löytyy valmiina kaksi vakiosävyä, kulta ja hopea. Itse aine on väritöntä, mutta kirkkaan lasyyrin joukkoon on lisätty joko hopea tai kultakimalletta. Alla olevan seinän maalisävy ei siis muutu mihinkään, pintaa tulee vain kimalteet. Alla olevan tai käytettävän sisustusmaalin väri vaikuttaa siis ratkaisevasti lopputulokseen. Itse lasyyri on kiiltoasteeltaan  täyshimmeä.

Märkänä itse aine on maitomaisen väristä, kuten kaikki vesiohenteiset lakat, mutta kuivuttuaan se muuttuu kirkkaaksi.
Hopea- ja kultakimalteiden efekti on hienostunut ja hienovarainen ja vaatii erottuakseen riittävän valaistuksen. Jotta Taika Stardustin herkkä kauneus tulisi esiin, tarvitaan sivuvalo, luonnonvalo tai hyvä kohdevalaistus. Parhaan tuloksen saa mielestäni suhteellisen tumman seinämaalin päälle.

stardust gold


 Tuote levitetään ristiin rastiin telalla tai siveltimellä tasaisesti koko käsiteltävälle pinnalle. Koska tuote sisältää kimalletta pieninä hiukkasina, ei sitä kannata yrittää levittää vaahtomuovisilla siveltimillä tai vaahtomuovitelalla. Pinta voidaan käsitellä uudelleen noin vuorokauden kuluttua, jos halutaan lisää säihkettä. Pinta on käyttöönottokuiva noin kahden vuorokauden kuivumisen jälkeen. 


Tämä on suhteellisen helppo tapa uudistaa seinäpintaa ja saada tilaan hieman luksuksen tuntua ja sitä kuuluisaa bling blingiä :)

Oliko tuttu tuote?

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Eipä ollut vielä tuttu tuote! Kiitos vinkistä, minulla onkin jo idea seinästä johon voisin tuota kokeilla! Kimalletta voisi ehkä myös laittaa vain osaan seinästä?

  VastaaPoista
 2. moilan, voi laittaa myös vain osaan seinästä. Rajauksen teko täytyy silloin tehdä vaikka teipillä, mutta koska tekniikka levityksessä on ristiinrastiin-tekniikka, koita saada myös rajakohdasta levittetyksi niin eikä suorilla vedoilla.

  Sabloonaa käytettäessä, levitykseen pieni sivellin tai tela, ei edelleenkään niitä vaahtomuovitöpöttimiä, muuten jää hileet kiinni töppärin vaahtomuoviin eikä seinään :)

  VastaaPoista
 3. Jestas miten hyvä blogi. Miten tänne ei ole vielä eksynyt tämän enempää lukijoita. Jään lukijaksi, että löydän tänne myöhemminkin =)

  VastaaPoista
 4. GardenianKati, jestas miten hieno kommentti ;) jaa-a sanos muuta noista lukijoista, jotain pitäisi osata tehdä ilmeisesti toisin, mutta kun en keksi mitä ;)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!