lauantai 29. joulukuuta 2012

Remonttikaaosta

Tarina talosta jatkuu. Jos eilinen postaus jäi väliin, pääset lukemaan sen tästä.

Olimme saaneet tiedon ostotarjouksemme hyväksymisestä jo hyvissä ajoin keväällä, mutta kaupungin kanssa kauppaa tehdessä ovat tiet kiemuraisemmat ja matka kivisempi kuin yksityishenkilöiden välisissä kaupoissa. Jouduimme odottamaan eri tahojen hyväksymisiä ja valitusaikoja monta kuukautta, ennen kuin viimein kauppakirjat allekirjoitettiin kesäkuun puolessa välissä 2011.
Voitte varmasti kuvitella miten innolla kävimme käsiksi remonttiin kun se vihdoin oli mahdollista.
Onneksi keväällä odotellessa oli aikaa suunnitella, tilata ja aikatauluttaa valmiiksi kesän työt ja tulevat remontit, joten meillä oli heti työmiehet valmiina töihin.

Ihan ensimmäiseksi poistettiin sellaiset seinät, jotka estivät valon kulun läpi talon. Aiemmin sisään astuttaessa, tuulikaapista katsottuna, oli vastassa seinä.Tässä kuvassa seinä on purettu, samoin keittiö oli omassa kopissaan ja sen seinät purimme pois myös.
Alla olevassa kuvassa seinät ovat puretut ja tuhansia kiloja purkujätettä raahattu jätelavalle. Laskimme, että koko remontin aikana meillä tuli seitsemän kukkurallaan olevaa jätelavaa täyteen purku- ja rakennusjätettä. Jos yhden lavan hinta oli keskimäärin 600€, voi nopeasti laskea, miten paljon rahaa palaa jo jätteisiin.

Vanhojen seinien eristeenä on kutterinpurua ja voi sitä pölyn ja puruun määrää, mikä yhdestäkin seinästä niskoille sataa, kun seinää purkaa. Lapioimme purua lumilapiolla jätesäkkeihin useita päiviä!
Yhden seinän sisältä löysimme vanhaan sanomalehteen käärityn rommipullon (tyhjän).Osa seinistä oli kantavia, joten rakennesuunnittelijan laskelmien mukaan tulivat ensin väliaikaiset tuennat ja sitten lopulliset palkit, joita jäi tilaan lopulta kolme. Lisäksi vaadittiin kattoon vaakaan jääviä liimapuupalkkituentoja.Laitan työvaihekuvia tämän tilan osalta, mutta en kerro niistä pitkän kaavan mukaan. Jos haluat lukea tarkat materiaalit ja työvaiheet, ne löytyvät täältätäältätäältä ja täältä.

Seuraavaksi aukaistiin kaikki lattiat,  suoristettiin juoksut, lisättiin purua, harvalaudoitettiin, levytettiin, putkitettiin, valettiin, vaneroitiin ja asennettiin tammimosaiikkiparketti.

Ja purettiin sisäkaton alaslaskuja, levytettiin seiniä, nauhoitettiin, kitattiin, maalattiin ja taas maalattiin.

Niin ja vahvistettiin takkaa varten lattiaa, asennettiin takka ja hormi.sekä rakennettiin kokonaan uusi seinä, jotta saimme eteiselle paikan ja tv-huoneen erikseen oleskelutilasta. Kuvat ovat otettu kännykkäkameralla, joten kuvanlaatu on surkea.

suunniteltiin ja asennettiin keittiöMarraskuun lopussa 2011, 5kk aloittamisesta, näytti tältä. Teimme ihan hulluna hommia ja saimme vanhan osan melko hyvään kuntoon jouluun mennessä. Laajennusosan kanssa jatkettiin sitten toinen 5kk.


Ja tässä kesällä 2012 otettuja kuvia, samasta tilasta.

Jaksoiko kukaan tänne asti?
Jos jaksoi, niin jatkoa seuraa muista tiloista seuraavaksi.

-tuija-

26 kommenttia:

 1. Täällä ollaan! ;)

  Olette kyllä tehneet niin hienoa ja perusteellista työtä, ettei voi kuin ihailla!

  - Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso työ on kyllä ollut, mutta onneksi aika kultaa muistot melko pian. Ja kun lopputulos oli kirkkaana mielessä, auttoi se jaksamaan.

   Poista
 2. On siinä ollu hommaa! Vanhan korjaamisessa on kyllä tuplatyö, mutta on teidän talo kyllä niin UPEA kaikin puolin ja ennen kaikkea niin hienolla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soile, on totta tuo vanhan korjaamisen tuplatyö. Kun ensimmäiset kuukaudet menee purkamiseen ja kaaos vain kasvaa, tuntuu ajatus valmiista joskus kovin kaukaiselta. Ja kun viimein saa aloittaa rakentamista ja pintojen laittamista, tuntuu jo ihan valmiilta :) Ja paikka on kyllä mahtava!!

   Poista
 3. Lopputulos on kyllä älyttömän upea, mutta voi tota työn määrää.. Eipä voi edelleenkään kuin ihmetellä, miten joillain ihmisillä tuntuu olevan loputtomasti aikaa ja jaksamista, kaiken muun ohella siis.

  Ite toivon triplasti tunteja vuorokauteen, eikä työn alla ole kuin yhen sohvan uudelleenverhoilu. Mahdottomalta tuntuu ajatus sen valmistumisesta, vaikka ei muita hommia olekaan ku 12 tuntia viikossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä paristoja tainnut näihin geeneihin tulla muutama ylimääräinen, mutta ne toimivat vain kahdessa asennossa, joko täysteholla tai sitten ovat pois päältä kokonaan. Joskus toivoisin portaatonta säätöä itselleni, tuon on/off- asennon tilalle :) Nyt on päällä off ja MITÄÄN ei tapahdu!

   Mikäs sohvaverhoilu sulla? Heti alkoi kiinnostamaan? Laita kuvia sähköpostiin, kun saat valmiiksi!

   Poista
  2. Ihan itelleni teen. Löysin tossa pari päivää sitten sohvaparan kirpparin huonekalukellarista 15€ ja hintaansa nähden ihan loisto kapistus :) Väri vaan ei oikein istu muuhun sisutukseen, jotenka uutta päällistä siihen.. Josko tuo joskus valmistuu niin laittelen kuvatuksia.

   Poista
 4. Todella upea talo teillä niin sisältä kuin ulkoakin! Ja tuo kalanruotoparketti....voih, se on niin upea! Itsekkin haaveilin moisesta, mutta tulin kuitenkin siihen lopputulemaan, ettei käy meidän taloomme. Meillä on työn alla 250 neliön talomme kokonaisvaltainen remontti ja hommaa riittää. On kaadettu seiniä, rakennettu uusia, puhkaistu ulkoseinään oviaukkoja, purkamista, levytystä, paklausta ja maalausta aina kyllästymiseen asti. Kyllä tämä remontointi kuluttaa voimavaroja kun pääosin omin voimin tekee. Mutta niin kuin yllä sanoit: "kun lopputulos on kirkkaana mielessä niin se auttaa jaksamaan". -Sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, unohdin taas painaa tätä vastaa-nappia kommenttisi alta, joten vastauksesi on tuolla alempana! Mä en kyllä ikinä opi tuohon oikeaan nappiin, sorry :)

   Poista
 5. Samat sanat kuin edellisiltä; virtuaalinen hatunnosto valtaisasta työrupeamasta joka on saanut upean lopputuloksen!! Viimeisimmissä kuvissa värimaailmat on juuri niitä joista itsekin pidän; mustaa ja valkoista, puuta ja sopivasti väripilkkuja, omaa käden jälkeä. Oma haasteeni on kyllä ajankohtaisesti valaistuksen uudistaminen. Kun olohuoneessa halutaan säilyttää olemassa olevia tummia sävyjä välttämällä kuitenkin pimeys ja synkkyys näinä pimeinäkin aikoina, hmm... Katselin mm. Kelly Hoppenin kuvia (joita löytyi sinunkin blogistasi elokuulta), joissa on jopa musta lattia saatu toimimaan mustien huonekalujen kanssa aivan loistavasti. Ihailtavaa. Käytettävissä oleva luonnonvalo on toki yksi oleellinen elementti, mutta aika paljon on pelattavissa muullakin valaistuksella, materiaalivalinnoillakin.

  Ihan pakko taas lisätä yksi kissakommentti! :) Nyt vasta bongasin teidän itämaiset ja siamilaiset ihanuudet! Meidän musta itämainen nuoriherra Leevi pääsi tunnuskuvaksenikin. Erikseen siis kiitos noista kissa-aiheisista postauksista, on tosi kiinnostava lukea millaisia ratkaisuja mm. raapimis- ja vessa-asioihin olette keksineet. Samankaltaisia ratkaisuja on täälläkin, harmaa boucleematto käytössä raapimapintoihin. Päällystimme esim yhden levyn samaisella matolla ja teimme siitä sohvan käsinojan levyisen raapimalevyn leveän käsinojan päälle kun se näyttää olevan otusten yksi lempilöhöilypaikoista ja mielellään sitä ohimennen raapivatkin. Sisälle laitettiin houkuttimeksi vähän kissanminttua, joten... :)

  Minkälaisia oleilu- tai nukkumapaikkoja teidän kissoilta löytyy tai oletteko niitä erikseen sisustuksessa huomioineet? Entäs onko muita hyviä ideoita kissankestävään sisutukseen? :)

  LauraW

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, en koe että, musta tai tummat värit ovat ongelma sisustuksessa, mikäli valaistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Paljon eri valonlähteitä ja tarpeeksi tehoja, niin kyllä pärjää. Polttimoiden Kelvin arvojakin kannattaa kytätä ja jättää keltaisimmat 2700K (hehkulamppu valo) vain tunnelmavaloihin. Siivoukseen sekä tehokkaaseen yleisvalaistukseen 3000K on valkoisempi ja parempi, muttei kuitenkaan vielä saavuta päivänvalolamppujen vitivalkoista ja helposti kovaakin valoa.

   Oi, rapsutus kissoillenne varsinkin Leeville :)Meillä kaikki neljä kissaa nukkuu lähes aina samassa kasassa meidän sängyllä, miehen jalkopäässä. Jos takassa on tuli, makaavat ne silloin takan edessä. meillä kissat eivät raavi oikeastaan muuta kuin noita seinään laitettuja levyjä ja joskus mattoja, huonekalut saavat pääsääntöisesti olla rauhassa.(kop kop)
   Täytyy jossakin vaiheessa koittaa tehdä taas kissa-aiheinen postaus. Katsoitko aiemmin jo tämän postauksen vai sen toisen, missä laatikot olivat diy mallia?

   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/10/kissanpissalaatikot-piiloon.html

   Poista
 6. Meillä on tuo sama 250m2 joten I so feel you!! Meilläkin on vielä kesken saunaosasto, kodari ja aina puuttuu listoja ja maalausta. Lisäksi ulkoseinien rappaus tai maalaus sekä kaikkien vanhojen ikkunoiden kunnostus vielä edessä. Toisaalta remontti on kyllä kivaakin, kun tietää saavansa uutta. Jaksamisia teille sinne rempan jalkoihin.

  VastaaPoista
 7. Piti muuten jo aikaisemmin kysyä mitä tapahtui kuvissa näkyvälle vanhalle ruokapöydällenne? ;)
  Oletteko itse tehneet sen vai onko se kirppis- ym löytö?
  On meinaa hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha pöytä on edelleen tallessa, mutta paikkaa ei sille tällä hetkellä ole. Pöytä on teetetty joskus 90-luvulla, nyttemmin siihen on vaihdettu isompi kansi ja maalattu se mustaksi. Uusi kansi on myös mdf:ää, joten ei niin kiva, kun se olisi massiivipuuta.

   Poista
 8. Minkä firman keittiökalusteet teillä on? Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LauraK, kalusteet ovat Kvikin korkeakiiltoiset Mano kaapistot.

   Poista
 9. Oletko ollut tyytyväinen valintaasi? Miellyttävät kovasti silmääni ja Kvikin kalusteita olen katsellutin sillä silmällä. Olen kuullut, että ovat aika edullisia, pitääköhän tämä paikkaansa? Tai, että mihin verrattuna ovat edullisia? Tai jos vertaa esim. Ikean keittiöihin, niin ovatko paljo kalliimpia? Meillä on talon rakentaminen suunnitteilla ja pian pitäisi tehdä isoja päätöksiä, välillä jo hirvittää mitä kaikkea pitääkin osata päättää :/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut! Meille tehtiin edelliseen asuntoon keittiöremontti nelisen vuotta sitten ja silloinkin valitsimme Kvikin kaapistot, mustat vaakaviilutetut Mano Serat alakaapeiksi ja valkoiset Manot yläkaapeiksi. Kvik on kalliimpi kuin Ikea, mutta edullisempi kuin esim. Puustelli. Lopulliseen hintaan vaikuttaa enemmän kuin kaappirungot, niin se mitä valitsee kaappien sisään. Mekanismit helpottavat elämää, mutta ovat melko hinnakkaat, samoin kunnolliset kodinkoneet ja tasomateriaalit, altaat, hanat ym. Meillä koneet ovat Siemensin ( Induktioliesitaso, astianpesukone, uuni, mikro ja kahvikone) viinikaappi/ jää/pakastinkaappi on AEG:n ja tasoonupotettu liesituuletin elican. Taso on mustaa kiveä. Näet keittiöpostaukseni kokonaisuudessaan näistä linkeistä:

   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/06/keittiosuunnittelua-vol1.html?m=1


   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/06/keittiosuunnittelua-vol-2.html?m=1

   Poista
 10. Kiitos näistä tiedoista :) Ajattelinkin, että Kvik sijoittuisi siihen välimaastoon hinnaltaan, ja se kuulostaa ihan hyvältä. Luen postauksen oikein huolella, siitä on varmasti apua keittiön suunnnitteluun :)

  VastaaPoista
 11. Vau! Tuo kalanruotoparketti näyttää todella upealta. Todella persoonallinen. Rakennamme taloa ja olen kanssa suunnitellut sellaista. Voitko antaa vähän lisä infoa siitä? Mistä ostitte sen? Asensitteko ja käsittelittekö sen itse? Oliko vaikeaa?

  VastaaPoista
 12. Parketti on massiivisauvaparkettia, joka liimataan ja naulataan sauva kerrallaan kiinni alustaansa. Asennuksen jälkeen lattia paklataan, hoitaan, värjätään ja pintakäsitellään. Meillä pintakäsittelynä on punatammen värinen öljyvaha. Työ on ammattimiesten työtä, itse sitä ei saa laitettua, toisin kuin valmisparketteja. Tekijöitäkään ei ole joka oksalla, meidän parketin toimitti ja asensi turkulaisen Parkettiset yrityksen Petri Iso-Ilomäki. http://www.parkettiset.fi/
  asennuksineen lattialle tuli hintaa noin 145€/m2. Lisäksi lattia vaatii allensa erillisiä aluskerroksia, mitkä lisäävät kustannuksia. Kallis, mutta niin kaunis ja ikuinen lattia. Kysy lisää jos vielä jotain haluat tietää :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos näistä tiedoista. :) Olisi vielä kiinnostanut tietää, että minkä kokoinen aina yksi pala on? Olen huomannut, että näitä on monen kokoisia ja kuvasta on hieman vaikea arvioida. Toivon todella, että saisin meillekin näin ihanan lattian.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden pontatun sauvan koko on pituus 45cm, leveys 7cm ja paksuus 16mm.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!