sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Remonttikaaos vol.2

Remonttikertaus jatkuu. Remontin aloitus löytyy täältä  ja osa kaksi täältä.

Keittiön ja ison oleskelutilan vieressä oleva huone toimi alkujaan vanhemman pojan huoneena. Ensimmäisessä kuvassa näkyy selvästi tilan avoimuus ennen uuden seinän rakentamista. Seinän tultua paikoilleen  jää huone avautuvaksi tv-huonesta. Kuvissa näkyy vanha lankkulattia, joka oli onneksi jätetty uusien muovimattojen ja linoleum- kerrosten alle. Lankkujen pintaa oli höylätty sileämmäksi, jotta uudet kerrokset olisivat suorat.

EDIT!! Huomaan, ettei ipadilla tai iphonella osa kuvista näy, mikäli käytät mobiiliversiota. Käyttämällä internetversiota, kuvat näkyvät normaalisti.


 Eka kuva taloon tulo hetkellä ja toinen sen jälkeen, kun vanhaa lankkulattia on jo nostettu lankku kerrallaan ylös. Kuvaajalla on ollut pää pyörällä pahasti, sen verran vinoja kuvia löytyi :)

Tässä kuvassa alkaa huone olla mallillaan, listoituksia uupuu vielä.



Ja sitten valmis. Lattialankut uudelleenasennettuna paikoilleen ja maalattuina. Seinät ja katot levytettyinä ja  maalattuina.


Huone ei kauaa ollut pojan huoneen, kun hän jo muutti omilleen ja huoneen käyttötarkoitus muuttui vierashuoneeksi. Onneksi ei sentään remontoida tarvinnut ;)
Kuva on otettu samasta kohtaa kun postauksen ensimmäinen nuolikuva. Rakennettu seinä näkyy tässä alakuvassa.




Nuoremman pojan huone koki saman kohtalon. Lattiaa oli avattu jonkun toimesta jo aiemmin, koska purujen päälle oli laitettu eristeeksi villaa. Villat otettiin pois ja eristeeksi tilalle lisää purua.


Ovi oli (ja on edelleen) kaksivärinen. viisikymmentä ja kuusikymmentäluvulla oli tapana levyttää vanhojen peiliovien koristeelliset peilit piiloon suoralla vanerilla tai kovalevyllä. Näin "modernisoitiin" vanhanaikaiset ovet uusiksi. Irroitimme levyt, mutta viimeistely on vielä kesken.


Lähes valmiina. Kamoja kannetaan sisään.



Valmis ja toivottavasti huone pysyykin tässä käytössä tovin!!



Keltaiset pukukaapit ovat talon alakerran vanhan sosiaalitilan pukukaappeja ja taas käytössä. Seinältä puuttuvat vielä hyllyt.




Niinkuin jo kerroinkin, tv-huone  erotettiin omaksi tilaksi pois oleskelu ja keittiöalueesta rakentamalla uusi seinä. Seinän paikka osuu oikealla olevien ikkunoiden kohdalle siten, että kaksi ikkunaa jää tv-huoneeseen ja yksi eteisen puolelle




Tv-huone valmiina. Tv on rakennettua seinää vasten.





ja eteisen puoli




Sellasita tarinointia tänään. On aika kiva itsekkin nähdä näin koottuna yhteen tuo työn määrä, mitä on tullut tehtyä. Ja tässä oli vasta vanhan osan yläkerta. Tulossa on vielä laajennusosa ja alakerta :)

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Nämä vaihe vaiheelta etenevät tosistoorit talon kehityskaaresta ovat ERITTÄIN ANTOISAA luettavaa! Onneksi olette dokumentoineet vaiheet huolella :) Kiitos, kun jaksat panostaa blogiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VeeraS, kiitos sinulle, kun jaksat kertoa sen!! Silloin panostus on sen arvoista :)

   Poista
 2. saako kysyä ,että mistä on tuo upea seinäkello ?? voiko tuollaista tilata ?? suurin kaupungi on lähellämme Oulu..liekö löytyis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, nyt en ole varma tarkoitatko noita kolmea kelloa pojan huoneessa, ne ovat Ikeasta, mutta jos tarkoitat kelloa tv: huoneessa, se on Karlssonin flip kello ja sitä saa myös tilattua netistä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!