keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Knitted

Ystävät, tuttavat, kaverit, perheenjäsenet lopettakaa lukeminen tähän! Ei, ei ole kyse joululahjoista vaan siitä, että aioin sanoa nyt jotain, jonka johdosta te kuolette nauruun. Siis hus, poistukaa!!

Kaikki minut tuntevat tietävät, että maalaan, laatoitan, tapetoin, entisöin huonekaluja, maalaan tauluja, verhoilen kalusteita, you name it, mutta mitä en tee - enkä osaa- on kaikki mikä liittyy joko virkkuukoukkuun tai sukkapuikkoihin. Kudontaohjeet ovat minulle hepreaa ja sukkapuikoilla söisin taatusti paremmin nuudeleita, kuin kutoisin.  (jota sitäkään en tee hyvin)
♥


Siitä huolimatta, uhmaten kaikkia käsityöjumalia, nämä pahuksen kuvat eivät jätä rauhaan. Aina kun katson näitä kuvia, tulee minulle vastustamaton halu kokeilla näiden tyynyjen ja torkkupeittojen  kutomista.tricOtyarn & sheepskin

Nyt kaikki käsitöitä harrastavat, käsi sydämmelle. Voiko kolmevuotiaan taidoilla oppia tekemään edes jonkun näistä? Ja nyt muistakaa, etten todella aliarvioi kykyjäni. Ala-asteella muiden kutoessa pipoa,  sain opettajalta luvan tehdä lopuksi napilla suljettavan pussukan, kun en koskaan saanut kudottua niin pitkää palaa, että se olisi ylettynyt pään ympäri. Siinä kaitaleessa erottuu kolmen sentin raita, jonka opettaja on kutonut ja se raita on kuin huutomerkki keskellä koiran oksennusta. Että sellaset taidot!


Tuo palmikkotyynykin on kaunis, mutta siitä nyt en edes haaveile :)Méchant Design: Méchant SapinMulla on nyt sellainen " how hard can it be"- asenne ja aion koittaa jossain välissä. Jos tuotoksista ei kuulu mitään, ette kysele perään, ok?

21 kommenttia:

 1. Minä luulin inhoavani neulomista. Kunnes minullekin tuli tarve aloittaa pehmeän ja harmaan viltin tekeminen. Ja onnistuin! Edellisen kerran olin pitänyt puikkoja käsissä yli 10 vuotta sitten.. Blogista löytyy listaus "Hand made". Että onnea projektiin! Ota paksu lanka, paksut puikot ja katso että lanka ei ole akryylia. Minä tein sen mokan ja viltti nukkaantuu kovaa vauhtia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryyliä en käytä vaatteissakaan joten ihan hyvä vinkki, en tiedä olisinko osannut edes ajatella langan suhteen. Käyn kurkkimassa blogissasi. Kiitos ohjeestasi.

   Poista
 2. Mä olisin suositellut myös alkuun mahdollisimman paksua lankaa ja paksuja puikkoja. Valmista tulee nopeasti, mikä motivoi jatkamaan vaikka olisit vähän hitaampi aluksi. Tuo sotkuisen näköinen pörrölanka voisi olla myös aika armollinen. ja J:n sanoin, osta hyvä lanka. Suosittelen Dropsin lankoja. Niiden sivuilla on myös hyviä ilmaisia ohjeita.

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn katsomassa. Mulle selvisi vasta muutama viikko sitten, että täällä on edes lankakauppa. Tai on kait se pidempäänkin jo ollut, mutta ei ole ollut tarvetta :)
   Pitääkin kysyä noita lankoja.

   Poista
 3. Go Tuija!
  Paksua lankaa ja suht isot puikot vaan, kyllä siitä hyvä tulee. Pörröefektilangat antaa paljon anteeksi valmiissa pinnassa, mutta niitten neulominen voi välillä olla vähän *piip*-maista. Varsinkin, jos efektiä on paljon ja täytyy laskea silmukoita tahi kierroksia..

  Oikea mielentila auttaa paljon tällasissa projekteissa, joissa itse on jo tuominnut lopputuloksen. Paras tila itellä on ainakin se "en pysty vai? aijaa, katotaanko?" -mentaliteetti. Toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskea silmukoita ja kierroksia hah haa. Heti rupea ahdistamaan, mutta ei kun joo, kyllä mä tästä (kin) selviän.

   Poista
 4. Aina kannattaa koittaa, ei se nyt niiiin vaikeaa ole! Ja jos ei onskaa, osta kirpparilta joku ihana palmikkoneule ja surauta se tyynynpäällinen siitä ;)

  t. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja, tota mäkin ajattekin, että leikkaisi jostain vanhasta palmikkoneuleesta ja ompelisi.

   Poista
 5. I feel you!

  Itse en ole alkuunkaan käsityöihminen tai sellainen, joka saisi taiottua langasta mitään muuta kuin joulupaketteihin narut!
  Mutta minullakin on haaveena kutoa ihana isosilmukkainen neule tai päiväpeitto jokin kaunis päivä - uskon, että mummon opissa saatan pystyäkin siihen ;)

  Miksipä et sinäkin siis! Onneksi netti on pullollaan lähes kädestä pitäen neuvottuja ohjeita ja vertaistukea saat blogisi kautta.
  Olisikin hauska seurata täällä, miten projektisi etenee! :)

  Ps. täältä voit lukea siitä, kun teimme itse kynttilöitä tähän joulusesonkiin: http://maanantaista.blogspot.fi/2012/12/diy-kynttilat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varmasti olisi hauskaa ja paino sanalla hauskaa :D

   Enköhän mä siihen kykene ja jos en, niin värvään sitten jonkun taitavamman. Piipahdankin katsomassa noita sun kynttilöitä :)

   Poista
 6. Moikka! Tätä lukijaa kiinostaisi tietää, miten sä koristelet joulukuusen. Onko samat koristeet vuosi vuoden jälkeen vai tuleeko joka vuosi jotai uutta?

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joulukuuseen mulla on ollut vähän kahtiajakautuneet mielipiteet. Viime vuosina lasten ollessa jo isoja, on tuntunut vähän pakolta tuon kuusen laitto sisälle ylipäätään. Tekokuusivaihekin on joskus kokeiltu, mutta se ei ole mun juttu. Jos laitetaan, niin sittem aito, vaikka neulasia varisee ja kissat lätkivät palloja ympäri huushollia :)
   Viime vuonna emme olleet Suomessa joulua ja sen tähden tämä on virallisesti ensimmäinen joulu tässä kodissa ja sitä haluisiin nyt vähän juhlistaa. Joten kaipa meille se kuusi taas tulee. Koristeet ovat pääosin samoja, mitä ne ovat olleet viimeiset kymmenen vuotta. Hopeisia ja valkoisia palloja ja kristalleja. Lasipalloista tykkäisin enemmän kuin noista muovisista, mutta taas nuo kissat rajoittavat. Jotain omatekemää olisi vähän mielessä lisäillä tänä vuonna kuuseen. Kerron sitten mitä, kun saan ne tehtyä :)

   Poista
 7. Kyllä meidän kelpaa nykyaikana, YouTubestakin löytyy ihan video-ohjeita esimerkiksi villasukkien kutomiseen! Ei oikein voi epäonnistua enää. Joten uskoisin, että kun käsistäsi olet kuitenkin näppärä, hoituu tuollaiset helposti jos vain saat hyvät ohjeet.

  Minä osaisin korkeintaan tehdä sellaista suoraa nauhaa, mitä sillä sitten tekisi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta. YouTubesta täytyykin katsoa ohjeita. En edes tiedä montako silmukkaa täytyy luoda tyynyä varten. Hah hah, mä luulen, että me ollaan kuule Petteri ihan samantasoisia kutojia. Voi tulla pelkkää nauhaa täälläkin. Laitetaan ne sitten kuuseen :)

   Poista
 8. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Koska osaat tehdä monia muitakin asioita ja hienomotoriikkasi on kehittynyt varmasti ala-asteesta :) Ja toinen juttu, harjoittelemalla kehittyy :) Olen tuleva tekstiilikäsityönopettaja ja olen nähnyt monet villasukat/lapaset,joista ensimmäinen on vähän sinne päin ja toinen onkin sitte jo lähes tulkoon täydellinen :) Ja niinku kaikki muutkin jo sanoneet, paksumpi lanka+puikot, netissä hyviä ohjeita (käspaikka tai itse asiassa nykyään punomo, yms.) Ja aluksi tarpeeksi yksinkertainen malli. Eikä ehkä liian suurta työtä, ettei meni heti into :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LauraK, nro 10 pyöröpuikot ostin jo. Lankaa en vielä löytänyt, mutta se on menoa nyt. Ja ajattelin aloittaa tyynynpäälisestä, vaikka torkkupeittokin houkuttaisi ;)

   Poista
 9. Hahah! Oot kyllä superhauska! Itse tein juuri 10 pyöröpuikoilla pienen torkkupeiton ainaoikein-tekniikalla ja uskoisin että meidän varhaisteini (9 vee) onnistuisi myös (jos kiinnostaisi - hän virkkaa vaan matoja...) ! Isoilla puikoilla ei oikeinvoi epäonnistua ja pudonneet silmukat ovat "muotia". Mun blogista löytyy huonolaatuisia kuvia ko. peitosta jos kiinnostaa; jollijompperi.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, mua ottaa pattiin tää mun osaamattomuuteni ja ennakkoluuloni kaikkea kudontaa tai neulontaa kohtaan. Ja sitten ottaa pattiin myös tuollaiset neulontagurut, jotka kutoo vaikka maailman ympäri ylettyvän kaulahuivin vartissa, nih!! ;DDD


   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!