tiistai 18. joulukuuta 2012

Kierrätyskeskuslöytö

Heissan! Aamupäivä on mennyt kaupungilla asiakkaan kalustehankitojen parissa ja poikesin samalla ohi ajaessani  paikalliseen kierrätyskeskukseen, mistä on ennemminkin tehty löytöjä ilmaiseksi tai pikkurahalla. Tänään siellä odotti ilmaiseksi ottajaansa Olli Mannermaan vuonna -55 suunnittelema Kilta tuoli. Tuoli suunniteltiin alunperin työtuoliksi ja se voitti kultaa Suomen suurmessuilla heti valmistuttuaan.


kissa on oma :))


Kilta on monesta design-museosta tuttu klassikko, joksi se on noussut ajattoman muotoilunsa ja hyvän istuinmukavuutensa ansiosta. Martela (aiemmin Tehokaluste) on valmistanut sitä alusta lähtien ja tuolia saa myös käsinojattomana Mini Kilta versiona.  Tuolia on saatavilla joko laippa- tai nelipistejalalla.
Kilta ja Mini Kilta


Tämä löytö ratkaisi samalla työtuoli-ongelman. Pääsen viimein eroon tästä nahkaisesta hirvityksestä.
Toki se tietää projektia joulunpyhiksi, mutta en viihdykkään tekemättä mitään! Ajattelin verhoille sen valkoiseksi (joka tietää uudelleen verhoilua aika pian, tai pyyhettä persuksen alle aina käytettäessä)Kiinnostaako postaus Kilta tuolin verhoilusta sitten myöhemmin? Verhoilijalla tuolin uudelleen verhoilu maksaa noin 250€ + kangas, jota menee 1,6m.

-tuija-

28 kommenttia:

 1. Tällaiset ovat aina ihan mielettömiä löytöjä. Tällaisen ottaisin itsekin mielelläni työtuoliksi. Oman onnenhetkeni koin kesällä kun löysin hyväkuntoisen Bertoian tuolin viidellä eurolla. Yhä hymyilyttää sitä katsoessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bertoia vitosella!!! Mä kuolin just kateuteen :D

   Poista
 2. Oi mikä löytö tuo tuoli!

  Mie olin aiemmin vakiolukija joka paikassa ja vakiokommentoija...nyt elämänmuutoksen myötä ei oo ennää aikaa lukea blogeja :/ mikä harmittaa minua tosi tosi paljon :/ ohan tämä blogienlukeminen minun yks ISO harrastus <3 <3 <3 tai jos on aikaa niin yrittää ahmia kaikkien seuraamien (yli200) blogien monen päivän postaukset, eikä aikaa jää kommentointiin..itsekäs taijan olla vaikka tiän minkä ison työn blogistit tekkee :/ ehkä tämä tilanne muuttuu mulla vielä joku päivä että voin "harrastaa" tätä niinku ennenki <3
  ..Täällä mie kuitekki oon lukemassa mutta paaaaljon harvemmin ku ennen..ja vaikken ehikkään ennää ku ehkä kerran viikossa, kerran kahessa viikossa blogien pariin, emmie lähe mihinkään teän ihanien blogien luota <3

  Ihanaa Joulun ootusta ja Joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No 200 blogissa on kyllä lukemista :) tuut silloin kun ehdit, lupaan olla laskematta poissaoloja :D

   Poista
  2. :D
   Juu, emmie mihinkään lähe omasta harrastuksesta :)

   Poista
 3. Hei, olen blogiasi seurannut muutaman kuukauden ja pidän blogistasi. Parasta ovat juuri diy-jutut ja hyvät ohjeet. Seuraavana projektina olisikin toteuttaa sängynpääty ohjeidesi mukaan :)

  Hyvää Joulua

  VastaaPoista
 4. Onnea päätyprojektiin. Kysy tarvittaessa neuvoja :)

  VastaaPoista
 5. Juu, laita vaan kauheesti paljon kuvia kun verhoilet uudelleen!!! Itse vaihdoin kankaan Kilta-kopioihin (saattavat olla aidotkin, oli leimat jne, mutta nuo käsinojaosiot olivat hieman erilaiset), ja olis ihan kiva nähdä sun työvaiheet = kuinka vauhdilla menin persus edellä puuhun.

  VastaaPoista
 6. Leena, Asko on valmistanut samanlaisia, mutta juurikin erillaisella käsinojalla. Meillä niitä Askon versioita on neljä pöreän ruokapöydän ympärillä. Ne verhoillaan erilailla kun tämä martelan Kilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin laittaa sulle linkin kun jossain vaiheessa saan kuvat takas nettiin.

   Poista
  2. Tuossa tuo

   http://alma-tomu.blogspot.fi/2013/01/kilta-kopioiden-uudelleenpaallystys.html

   Poista
 7. Olipas mieletön löytö! Kyllähän tuo verhoilla pitää ja kannattaa. On sillä työllä tosin hintaakin, mutta mikä käsityö ei maksaisi? Muotoilu on kyllä todella ajaton tässä tuolissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaa tulee, mutta onneksi säästän työhinnan verhoilemalla itse. Voi satsata kankaaseen. Kuvaan ja laitan ohjeet sitten.

   Poista
 8. Hei Tuija,

  Me olemme verhoiluttaneet luonnonvalkoisella nahalla ruokapöydän tuoleiksi noita Kiltoja. Kohta olisi tarve vielä parille uudelle, verhoilun kanssa hinta kipuaa melko korkeaksi, mutta halvemmaksi jos ostaisi uuden Martelalta. Tuolimme ovat kauniit ja saavat aina paljon kehuja sekä ulkonäöstään että istuinmukavuudestaan. Pöydän ääressä istuessa viihdytäänkin usein koko ilta. Ehdottomasti kuvia lopputulemasta!

  Mrs A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuinmukavuus noissa on kyllä omaa luokkaansa. Kuten jo tuossa ylhäällä Leenalle kerroinkin, meillä on noita Askon "muka KIltoja" samalta ajalta keittiön aamiaistilassa. Nekin ovat hyvät. Laitan kuvia koko tekovaiheesta, kunhan ehdin verhoilun tehdä.

   Poista
 9. Mahtava löytö! Ja kiva kun aina kerrot, mitä tuunailut maksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa maksuun tulee vain kangas, koska työn teen itse. Tuo hinta olisi tuo mainitsemani, mikäli joutuisi viemään verhoiltavaksi muualle.

   Poista
 10. Siis mä oon niin kade! Miksen mä tee tommosia löytöjä! :) Missä tämä kierrätyskeskus sijaitsee? - Jenny V.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenny tää oli Uudestakaupungista, mutta yleisesti ottaen pienten kaupunkien kiertätyskeskukset on parempia löytöjen tekemiseen kuin suurten. Sama pätee kirppareihin. Ja suhteellisen usein pitäisi käydä.

   Poista
 11. Hei Tuija!

  Verhoilin juuri elämäni ensimmäisen Kilta-tuolin. Aloittaessani en ollut varma työn onnistumisesta, minkä vuoksi tein tuolin harjoittelumielessä melko halvan oloisesta kankaasta, jonka laadustakaan en ole niin varma. Työ onnistui kuitenkin yli odotusten (kun sain hieman apua artesaanilta...) ja päätin verhoilla vielä toisenkin tuolin samaan menoon. Kysynkin, onko sinulla jotain hyvää vinkkiä siitä, millainen kangas verhoiluun kannattaa valita että se varmasti kestää aikaa ja käyttöä?

  T: Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kun valitsee kankaan joka on tarkoitettu nimenomaan verhoilukankaaksi, saat kestävän verhoilun. Alunperin näissä on käytetty yksivärisiä villakankaita ja aioin itse laittaa samanlaista valkoisena. Villassa on rasvaa, jonka takia se ei ole niin altis likaantumaan. Martindaleja ei näissä kotikäyttöön tarkoitetuissa tuolin kankaissa tarvitse tuijotella siten kun sohvissa. Kiva, että onnistuit heti hyvin :)

   Poista
 12. Jippii, ihanaa löytää tämä blogi. Sama homma edessä. Olen etsinyt kaavoja, kunniitä kuulemma on valmiinakin ja työvaiheohjeistusta. Onkohan mitää tietoa mistä tällaisia löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisu, en tiedä mistä kaavoja valmiina saisi, kaavoitan itse heti kun on aikaa. Verhoilukangaskin on vielä hankkimatta, mutta laitan ohjeita tänne blogiin, kun niin pitkälle pääsen. Ja tervetuloa lukemaan blogiani :)

   Poista
  2. Hyvä, odotan kokemuksiasi. Sen olen lukenut, että jotkut oavt päällystäneet kansalaisopistoissa - myös hyvin tuloksin, jos vetäjällä on ollut valmiit kaavat. Ja kaikki 11 palaa tulisi jotenkin yhdistää siinä oikeassa järjestyksessä. Missä oikeassa.....?

   Poista
 13. Moi!
  Ootko ehtinyt tuolia verhoilemaan? Sain (!!) muutaman tommoisen tuolin ja olisi kiva saada verhoiluun vinkkejä. :)
  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maija, valitettavasti en ole ehtinyt luomaan ajatustakaan tuolille :(

   Poista
  2. Verhoiluvinkit kiinostaa täälläkin. Odotan innolla verhoiluprojektin edsitymistä.....

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!