keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Turha projekti

 Eilisessä luovuuden puuskassani, ajattelin tehdä jotain konkreettista asialle, joka on vaivannut minua jo pitkään, mutta joka sitten ei lopulta mennytkään ihan kuin Strömsössä. Mutta koska rakastan tarinan kerrontaa, tehdään asian kertominen pitkän kaavan mukaan.

Aloitetaan alusta. Talon ostohetkellä nykyisen ruokapöydän paikka näytti tältä. Joka puolella oli tilaa ja näkymiä rajaavia seiniä. Jos nyt seisoisin tässä kuvaamassa, näkyisi edessä olevan seinän kohdalla tuulikaappi ja eteinen, vasemmalla keittiön saareke ja oikealla portaat alakertaan.Oikealla olevien portaiden vieressä oli vielä oma pieni koppi, josta oli käynti vintille. 


Tässä kuvassa on seinät purettu ja oikealla olevan kopin purku aloitettu. Koppi siis jää kuvassa lautaseinän taakse.Seinän sisältä löytyi vanha ovi, jonka luonnollisesti otimme käyttöön (muualla). Mahtava löytö!!Tässä kuvassa seinät ja koppi on purettu ja nyt näkyy vinttiin menevä ovi, joka siis oli aiemmin siellä kopissa piilossa. Oven vieressä on iso sähkökaappi ja pussien takana piilossa vielä yksi lokero ovineen.
Ja nyt päästään siihen esteettiseen ongelmaan. Alla kuvassa näkyy tämän hetkinen tilanne. Ovi, joka vie vintille (ei ole kiinni lattiassa, vaan roikkuu ihmeellisesti seinässä, mutta siihen silmä on jo tottunut) ja sähkökaappi ja pieni tarkastusluukku repsottavine ovineen.Ajattelin tehdä taulupohjan ja maalata sähkökaapin paikalle taulun, joka olisi kooltaan vintinoven kokoinen ja täten hävittäisi osan epäesteettisistä asioista kyseisellä seinällä.Palava ihastuminen hevosaiheisin tauluihin ei ole laantunut ja ajattelin äkkiä luovasti tekaista sellaisen itse. Virhe!! Taidot ei sitten riittäneetkään ja taulu on liian iso, liian valkoinen, liian amatöörimäinen ja liian kaikkea, jotta sitä kannattaisi edes harkita kyseiselle, kuitenkin keskeiselle paikalle asuntoomme.
Kannoin taulun pois näytiltä vierashuoneeseen ja sinne se istuikin jo  mukavammin (vähän piilompaan). Ei se työn laatua tai tasoa paranna, mutta jos olisitte nähnyt sen roikkumassa vintin oven vieressä, niin huomaisitte kyllä eron.
Nyt sitten sähkökaappi on edelleen ilman taulua ja yksi hervottoman iso sellainen "koristaa" vierashuonetta. Niin, ettei se täälläkään aina ihan putkeen mene, tiedoksi vain ;))

Etsiskelin jo Turun taidelainaamon sivuilta oikeita taideteoksia tilalle, mutta ainakaan vielä ei sopivaa löytynyt. Päivän saldona siis turhaa aherrusta enemmän kuin tarpeeksi!

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Heissan,
  kiitos ihanan vaiheikkaasta postauksesta!
  On silmiä avartavaa huomata, miten luovia ja rohkeita ratkaisuja olette vanhaan taloon uskaltaneet tehdä!

  Yksi vaihtoehto tauluongelman ratkaisuun Taidelainaamon lisäksi voisi olla tilata työ Turun Taideakatemian kuvataiteen / valokuvauksen opiskelijoilta.

  Yhteyttä kannattaa ottaa tätä kautta: http://www.taideakatemia.turkuamk.fi/public/default.aspx?contentid=366256&nodeid=8318

  VastaaPoista
 2. Heissan VeeraS, kurkkasin vähän blogiasi ja huomasin ,että olet ns."oman kaupungin tyttöjä". Kiva, että löysit tänne ja kiitos vinkistä taulun suhteen. Täytyy laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista
 3. Paljon tältä suunnalta toivottuja ennen-jälkeen -kuvia vihdoin! Vaikka eihän niitä tosiaan tietty loputtomiin riitä.. ;)

  VastaaPoista
 4. hEnni, vähän sua ajatellen laajensinkin tätä postausta noilla alkupään ennen kuvilla ;))

  VastaaPoista
 5. Nyt täytyy ihan tunnustaa, että kun on viikko jos toinenkin vierähtänyt, enkä ole blogiasi kerennyt lukea, niin luulin ylempiä postauksia (vähän väärin päin tätä luen nyt..) katsellessani, että tuo on ihan oikean taiteilijan tekemä taulu. Älä yhtään vähättele itseäsi! Kelpaisi minulle ainakin ;)

  VastaaPoista
 6. Voi rakas anonyymi, kiitos kauniista sanoistasi. Nyt kun aika on kulunut, alkaa näkemään jotain onnistunuttakin taulussa. Heti valmistumisen jälkeen olin valmis polttamaan sen :) Ajattelinkin yhtenä päivänä, että jospa taulu onkin vaan kesken ja sitä täytyy vielä täydentää... mutta katsotaan ja siis kiitos vielä :))

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!