keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Postimyyntisisustus

Reilu parikymmentä (apua!!) vuotta sitten, nuorena ja vähävaraisena, ensimmäistä yhteistä  kotiamme sisustaessani oli postimyynti lähes ainoa tapa saada hankittua jotain ekstraa. Ei ollut silloin Suomessa Ikeaa, ei H&M homea (itseasiassa ei ollut koko H&M Suomessa). Vuosi toisensa jälkeen selailin Hobby Hallin paperisia kuvastoja hiirenkorville ja laskin, paljonko tuon ja tuon hankinnan kuukausilyhennykset olisivat yhteensä. Riittäisivätkö rahat? Pikku hiljaa lyhennys lyhennykseltä, saimme hankittua kotiimme Hackmannin kattiloita ja ruokailuvälineitä, Iittalan laseja, Arabian astioita ja hyvälaatuisia kotimaisia pussilakanoita. Ensimmäiset omat ostamani matotkin taisivat olla Hobby Hallista.Ikää karttui ja rahaakin oli jo vapaammin käytössä, mutta isommat hankinnat tehtiin edelleen osamaksulla postimyynnin kautta. Ensimmäinen kaasugrillimme sekä ruohonleikkurimmekin tilattiin postimyynnistä ja jouluna, milloin rahaa kului lasten ja muidenkin joululahjoihin kerralla paljon, auttoivat kuukausilyhennykset jakamaan menoja tasaisemmin.

Sittemmin olin unohtanut koko Hobby Hallin, eikä meille kuvastojakaan ole ilmestynyt enään vuosikausiin. Eilen törmäsin facebookissa postauksen ylimpään kuvaan ja ajattelin, että onpas kaunis kuva. Ihmetys oli melkoinen, kun luin kuvan olevan tutun, jo unohdetun postimyyntifirman katalogin kuva! No hopsansaa!!, mikä kasvojen pesu. Klikkasin itseni heidän sivuilleen ja täytyy sanoa, että olin positiivisesti erittäin yllättynyt. Toinen toistaan kivempia tuotteita, hienosti stailattuna.
Edelleen katalogi näytti tutulta taitoltaan ja samoja laadukkaita keittiö- ym. kodintuotteita sieltä saa näköjään edelleenkin, mutta jotenkin tuntuu, että sisustustarjonnan määrä ja laatu on kehittynyt huimasti vuosikymmenessä. Kivoja, ajankohtaisia tuotteita tuntui olevan joka makuun ja stailauskuvatkin henkivät trendikkyyttä. Well done, sanoisin!No tilasinko sitten nyt jotain? No, kyllä. Koriin sujahtivat tämä pussilakanat! Vastaavia eläinkuvioisia pussilakanoita ihailin by nordin valikoimissa, mutta koska olen vannoutunut valkoisten liinavaatteiden käyttäjä, en uskalla ottaa riskiä, että melkoisen hintavat pussilakanat jäisivät lopulta käyttämättä. Harjoittelen näillä edullisimmilla ensin. Pussilakanat ja tyynyliinat kahdelle kustansivat 42,90€, siis hyvinkin kohtuullista sanoisin.


Koriin olisi voinut mennä vielä vaikkapa nämä asiat!
Ja nämä, mutta ei sitten kuitenkaan mennyt. Maltti pitää olla ja kranssit taidan tehdä omin kätösin! Mulla on sellainen syndrooma, että aina ajattelen ensin " voinko tehdä tuon itse"?

Ja edelleenkin (ennen kuin kukaan kysyy)  kirjoittelen omaksi huvikseni, ilman sponsoreita ja lahjuksia, joten tämäkin postaus on oma mielipiteeni, ei maksettu mainos eikä kiveen kirjoitettu totuus;)

Nyt minua kiinnostaa suuresti, että tilaatteko te nuoret ja vanhemmatkin kodinsisustajat tänä päivänä paljon sisustustavaraa postimyynnistä? Onko esim. edellä mainittu postimyyntifirma teidän tilauslistallanne?

Mukavaa keskiviikkoa toivotellen

-tuija-

8 kommenttia:

 1. Tilaan kyllä, se on jopa pääasiallinen ostotapani. H&M, Ellos ja Hobby Hall, juuri pari päivää sitten tilasin jouluisia tekstiilejä H&M:stä ja katselin Hobby Hallin kuvastosta noita täsmälleen samoja tavaroita:) jäi minullakin ostamatta -ainakin vielä. Tykkään näiden firmojen hinta-laatusuhteesta. Opiskelen vielä, joten näihin sisustusjuttuihin jää harvoin rahaa. Kiitän siis juurikin myös osamaksua!:D Elisa

  VastaaPoista
 2. Todella kiva tämä Sinun blogisi ja teidän koti on aivan mahtava. Ihastuin heti viikonpäivä- pussilakanoihin, mutta en löytänyt niitä Hobby Hallin sivuilta. En ole koskaan ostanut mitään postimyynnistä, mutta esim. liinavaatteita ja pyyheliinoja voisi vaikka tilata. Hyvää loppuviikoa.
  Tarja

  VastaaPoista
 3. Helöy pitkästä aikaa, avaudun nyt sulle, että tilasin päiväpeiton meidän sänkyyn Ellokselta - se vain huusi että ota mut ja oli aivan sairaan hyvännäköinen saavuttuaan (raidallinen "tilkkutäkki", ihan mun värinen) ja eilen tempasin ja paukutin vielä tumman harmaan päädyn sille kaveriksi sänkyyn. Vitsi,mä oon hyvä! t.Tarja =)

  VastaaPoista
 4. Hei, ihanat on ovat tilaamasi pussilakanat.
  Minä olen tilaillut samalla tavalla nuorempana kaikkea eikä tilaukseni ole vieläkään loppunut, ainut mikä on muuttunut, olen maksanut nyt kaikki aina kerralla.
  Isot matot olohuoneeseen olen tilannut vallan täältä ja kun ne ovat lähteneet kiertoon lapsien muuttaesssa kotoa, uudetkin olen sieltä hankkinut. Viimeisin osto valkoinen nukkamatto olohuoneeseen ja pojalle musta samanlainen hänen ensimmäiseen omaan kotiin. Todella laadukkaista ovat olleet. Koira perheessäkin kestäviä. Astioita olen myös tilannut ja kaikenlaisia sisustukseen liittyvää.
  Toinen mistä olen tilannut on H&M Home, ihania pellavaisia valkoisia liinavaatteita.
  Siis paljonkin tulee tilattua erilaisia sisustustuotteita netistä.
  Mukavaa loppuviikkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 5. Elisa. Juuri noin itselläkin meni. Harvoin tuli mitään isompaa ostettua suoraan kaupasta. Ja kiva kun Hobby Hall myy laadukkaita kotimaisiakin merkkejä, eikä oelkkää "kiinakrääsää".

  VastaaPoista
 6. Tarja kiitos kehuista. Piti oikein itsekkin käydä katsomassa niitä pussilakanoita, enkä kyllä löytänyt minäkään. Olisikohan myyty loppuun?

  VastaaPoista
 7. Päivi, tuolta H&M homesta olen minäkin valkoisia pussilakanoita tilannut ja ollut myös tyytyväinen. Ne puuvillasatiinilaatuiset ovat olleet hyviä. Viimeksi katselin niitä pellavaisia valkoisia, mutta en tilannut, kun muistin että joku niitä haukkui. Mutta olet siis ollut niihin tyytyväinen?

  VastaaPoista
 8. Tarja, hienoa, ettei oppi ole unohtunut :)) makeeta osata tehdä itse juttuja, tulee aina hyvä fiilis kun jotain saa aikaan :) kiva kuulla susta pitkästä aikaa!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!