perjantai 23. marraskuuta 2012

Lehtikuusitähdet

 Ensimmäistä kertaa vuosiin olen näin ajoissa asian kanssa, mutta pikkuhiljaa olen aloittanut valmistautumisen jouluun. Viime vuonna remontti oli niin pahasti kesken, että karkasimme jouluksi pois kokonaan Suomesta.  Tämä on siis virallisesti ensimmäinen joulu, jonka talossa vietämme. Ja se tuntuu hurjan ihanalta!!
Päähäni oli liimautunut pakkomielle lehtikuusen oksista koristeena ja niinpä kiertelin kaikki kaupungin lehtikuusien ympäristöt, josko maassa olisi pudonneita oksia käpyineen. Löytyihän niitä viimenkin, kun tarpeeksi läheltä tajusi etsiä.


Noissa hieman karuissa tähdissä viehättää tuo yksinkertaisuus. En ole värikkäiden tonttujen enkä niin perinteisten koristeiden ystävä, vaikka sellaisia ihailen kyllä muilla. Valkoisista ja hopeisista palloista ja joistain koristeista tykkään, mutta kaikkein kauniimmat omaan silmään ovat luonnosta kerättyistä raaka-aineista tehdyt koristeet. Mutta mistä sitä ikinä tietää, maku saattaa muuttua ja  ensi jouluna voi olla toisenlainen meininki.
Oksia riiti myös suureen lasipurkkiin.Myös jouluvaloja olen pikkuhiljaa lisännyt, mutta kuvaan niitä myöhemmin.

Millaisista koristeista sinä tykkäät ja joko olet aloittanut koristelut?

-tuija-

4 kommenttia:

  1. Laitan hyvin vähän koristeita. Sellaisia käsityömarkkinoilta ostettuja, jonkun itse tekemiä tonttuja jne. Väreinä lähinnä punainen ja harmaa. Ikkunoihin laitan valotähdet. Valot on jo laitettu, ne koristeet pistän vasta jouluksi ja korjaan uutena vuotena jo pois. Ihastelen kyllä runsaitakin joulukoristeluita, en vaan osaa niitä meille kuvitella.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen yleensä laittanut koristeet vasta muutama päivä ennen joulua ja sitten kerännyt pois heti miten joulun jälkeen. Nyt ajattelin koittaa laittaa niitä esille pikkuhiljaa, jolloin niitä voisi katsella kauemmin. Joulun jälkeen en niitä jaksa enää yhtään :) Voi heta, olisit tykännyt Uudenkaupungin vanhanajan markkinoista, jotka olivat tänään. Siellä myydään juuri tuollaisia käsintehtyjä vanhoja koristeita, kransseja ja leivonnaisia. Mitään uutta ei saa myydä ja myyjätkin pukeutuvat vanhanaikaisiin vaatteisiin.

    VastaaPoista
  3. Onneksi Turun joulumarkkinoille, Vanhalle Suurtorille, ehtii vielä joka viikonloppu ennen aattoa ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!