lauantai 10. marraskuuta 2012

Lammascaesar-salaatti

Jos ette ole sattuneet huomaamaan, olen laatusanojen suurkuluttaja. Ihana, mahtava, maailman paras jne. kuullaan suustani usein. Ainakin jos on kyse ruuasta ( ja vaatimattomasti hyvin usein juurikin siitä itse tekemästäni ruuasta). No vaatimattomuus olikin ihan yliarvostettua ;D

Joten kuten arvata saattoikin, tässä teille maailman parhaan lammascaesar-salaatin ohje. Salaisuus piilee kahdessa asiassa. Toinen on tuo anjovispohjainen salaatinkastike ja toinen on, no se lammas. Pudotkaa gourmeekokit tuolilta, lammas on Lidlin pakastealtaasta!! Se on uusiseelantilaista valmiiksi marinoitua, mutta siis, todella hyvänmakuinen. Kyseinen lammaspihvi voitti joskus jotain  (epämääräinen lähde) palkintojakin, jos ihan väärin en muista.





Salaattipohjana on Roomansalaattia revittynä kekona. Sen päälle öljyssä rapeaksi kuullotettuja paahtoleivän paloja (Pirkka juustopaahto), parmesan juustolastuja, paahdettuja pinjansiemeniä sekä sitten tietysti sitä lammasta ja kastiketta. Voisin melkein elää tuolla salaatilla, mutta koska kastikkeessa on tujusti valkosipulia ja salaatti vaatii punkkua kyytipojaksi, saattaisi kanssaihmiset nopeasti alkaa huomautella asiasta.



KASTIKE kahdelle: laita1munan keltuainen korkean ja kapean astian pohjalle, lisää joukkoon pari, kolme tippaa Worsestershire kastiketta, kaksi anjovisfilettä (säilykerasiasta) valkosipulin kynsi, mustapippuria, tl valkoviinietikkaa, ripaus sokeria tai hunajaa ja poraa sileäksi sauvasekoittajalla. Kun ainekset ovat murskana ja sileitä ala kaatamaan öljyä (rypsiöljy käy hyvin) tipottain kastikkeen joukkoon. Öljyä lisään aina summamutikassa ilman mittaa, mutta oliskohan noin 1- 1,5dl. Lisää öljy kuitenkin varoen koneen käydessä kokoajan, ettei  kastike ( majoneesi) juoksetu.


Paloittele (hitaasti sulanneet) lammaspihvit pienemmiksi paloiksi  ja paista niitä hetki kovalla lämmöllä, niin että pinta ruskistuu kunnolla ja saa makua, mutta niin, että sisus jää punaiseksi. Eli käytännössä pari minuuttia. Jos tykkäät kypsemmästä, paista hiukan pitempään. Älä kuitenkaan läpikypsäksi, tulee sitkeää.



Laita lampaanpalat salaattipohjan päälle ja lisää kastiketta. Ja sitten... kaada lasiin hyvää punaviiniä ja huokaise syvään. Valmistaudu elämäsi annokseen:)


-tuija-

p.s. ei minkään valtakunnan kokkikoulua takana, joten valitukset voi osoittaa sähköpostiin  enymmärrähyvänpäälle@valitettavasti.com

;))))

4 kommenttia:

  1. Aivan Ihanaisen Houkuttelevaa, pitääpä kokeilla ehdottomasti, Ihanaa että viikonloppunakin jaksat Blogeilla, Kiitos :)
    T:Lilu

    VastaaPoista
  2. Lilu, kiitos. Kun tunnen sut, niin voit huoletta tuplata valkosipulin kynsien määrän ohjeessa. Niin mäkin teen, jos syödään täällä omalla porukalla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta, tehtiin eilen tätä ensimmäistä kertaa ja tosi hyvää oli! :) Kylläkin kanaversiona, mutta jospa ens kerralla uskalluttaisiin oikein Lidlin pakastealattaalle saakka!! Thäk juu!

    VastaaPoista
  4. No mut mähän sanoin, maailman parasta! Lampaasta vielä parempaa!!

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!