perjantai 2. marraskuuta 2012

Kynttilänjalka, jos toinenkin

Olen tieten tahtoen vältellyt jouluaiheita blogissani, se kun tunkee kohta kuitenkin ovista ja ikkunoista. Annan kuitenkin sen verran periksi, että pohdin näin postauksen muodossa eri kynttilänjalkavaihtoehtoja.

Muuton Gloria-kynttilänjalka on astetta rouheampi kynttilänjalka. Sitä valmistetaan valkoisena ja mustana ja materiaali on valurautaa. Siihen voi laittaa haluamansa määrän kynttilöitä työntämällä kynttilä yksinkertaisesti kynttilänjalan reunojen väliin. Hintaa kaunokaisella on n.70€

Toinen kaunis kynttelikkö on Design House Stockholmin Nordic Light. Jalkaa voi käännellä ja muotoilla  haluamaansa muotoon. Jalkaa valmistetaan useassa värissä sekä neljällä, että  seitsemällä kynttilänpidikkeellä. Hintaa on saman verran suunnilleen kuin Glorialla, 70€. Materiaali on mattamaalattua kumipuuta.
Menu on pukenut suositun Double-klassikkokynttilänjalkansa uusiin väreihin. Suomalaissyntyisen Mikaela Dörfelin suunnittelema kynttilänjalka on saanut inspiraationsa tanssista ja liikkeestä. Se koostuu kahdesta erillisestä osasta, jotka kuitenkin liittyvät yhteen kurvikkaine muotoineen. Kietoutuessaan toistensa ympärille kynttilänjalat näyttävät kuin ne kietoutuisivat tanssin pyörteisiin tanssilattialla. Uudet kirkkaat värit lisäävät vauhdin tuntua entisestään. Korkeus on 32cm ja hinta samoissa edellisten kanssa.

Double kynttilänjalka, mustaDesign House Stockholmin Toplightia varten tarvitset tyhjän pullon. Näin voit muokata omannäköisen kynntilänjalan. Hintaa teräksisellä kynttilänpitimellä on huikeat 48€.Raw kynttelikön suunnittelija Jens Fager kertoo tuotteestaan: "Raw on tuoteperhe, joka perustuu jokapäiväisten esineiden karkeaan ja intuitiiviseen uudelleentulkintaan. Jokainen tuoteperheen esine on uniikki, koska ne kaikki on valmistettu käsin työstämällä vannesahaa apuna käyttäen. Esineiden vahva ikoninen muotokieli sopii niin kotiin, toimistoon kuin ravintolaankin." Raw on Muuton ja hintaa uniikeilla kynttilänjaloilla on satasen luokkaa
Ruotsalaisen Jonas Wagellin suunnittelema Flag on moderni tulkinta perinteisestä kynttilänjalasta. Flag on yksinkertaisen kaunis, linjakas ja hauska lisäys sisustukseen tai kattaukseen. Värivalikoimassa on viisi sävyä. Kynttilänjalkaa on helppo liikutella rungossa olevasta pidikkeestä. Korkeutta jalalla on 9cm, materiaali on sinkkiä ja hintaa 20€. Valmistaja on Normann Copenhagen.

Image Normann Copenhagen - Flag Kerzenhalter


Samanhenkisen teräksisen jauhemaalatun kynttilänjalan saa kuudella eurolla Ikeasta.  Björkefall on edullinen vaihtoehto, jos budjetti on pieni.Tom Dixonin suunnittelema messinkinen Etch-kynttilälyhty on tehty samalla tekniikalla kuin isompi, samaan sarjaan kuuluva kattovalaisin. Etch-sarjan valmistuksessa on hyödynnetty elektroniikkateollisuuden valmistusmenetelmiä. Kynttilälyhty on tehty samalla menetelmällä kuin esimerkiksi piirilevyt: metallilevyyn on leikattu erittäin tarkkoja kuvioita. Yksityiskohtainen kuviointi valaisimen pinnassa luo kiehtovia, monimutkaisia varjoja.Heima-kynttelikkö on saanut nimensä pohjoismaisen mytologian mukaan - Heima tarkoittaa kotia ja maailmaa. Ranskalais-kanadalainen suunnittelija Francis Cayouette on kiinnostunut pohjoismaisesta kulttuurista, valurautataideteoksista ja 50-luvun käsityöperinteestä, minkä seurauksena hän suunnitteli Heima-kynttelikön. Valuraudasta valmistettu Heima on oivallinen yhdistelmä perinteitä, käsityötä ja modernia muotoilua. Korkeus 20cm, materiaali valurautaa ja hinta 50€

Ja sitten viimeisenä, mutta ehdottomasti ei vähäisimpänä, iki-ihana Kubus, jonka kotiuttaisin enemmän kuin mielelläni. Klassinen Kubus on suunniteltu jo vuonna -62, jolloin tanskalainen By Lassen design toi markkinoille puhtaan funktionaalisen muodon omaavan kynttilänjalan. Jalka on maalattua metallia ja sitä saa mustana ja valkoisena, eri kokoisina versioina.
Minkä sinä valitsisit vai onko jokin muu kynttilänjalka vallannut sydämmesi?

-tuija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!