maanantai 5. marraskuuta 2012

DIY Rahi / Ottoman


Tänään vihdoin sain päätökseen kauan sitten aloittamani projektin. Suunnittelin ja aloitinkin innolla rahin tekemisen pukeutumishuoneeseen jo viime keväänä. Sittemmin homma jäi laiskuuden muiden töiden jalkoihin ja vasta eilen sain itsestäni irti sen verran, että tein rahin valmiiksi. Olin myös kuvannut työn erivaiheet, mutta nyt en löydä niistä ainuttakaan kuvaa. En kyllä käsitä, mihin ne ovat joutuneet. Eli ainoat kuvat tekemisestä ovat eiliseltä, sorry!


Sahasin (no okei, mies sahasi) kaksi 80cm halkaisijaltaan olevaa vanerikiekkoa, jotka kiinnitin vanhaan kaapelikelan päihin. Verhoilupahvia kaistaleet sivuihin ja 200g polyesterivanu pahvien päälle.
Mittaa rahin ympärysmitta  ja leikkaa niin pitkä kangas. Kankaan leveys on rahin korkeus + niittaamiseen tarvittavat kangasvarat n. 4cmx2. Ompele kangas päistä yhteen tuubiksi, (se saa olla aika tiukka), ja suostuttele ommeltu kangasputkilo rungon päälle.

Niittaa ylimääräinen kangas kiinni rahin rungon ylä- ja alapuolelle.Kansi syvänapituksineen, ei taitaisi onnistua pelkkien kuvien ja kirjallisten ohjeiden avulla, mutta kyllä tuon napituksen voi tehdä yksinkertaisemminkin. Leikkaa vanerista tai vastaavasta levystä kannen kokoinen ympyrä ja samankokoinen 5-7cm paksu vaahtomuovin pala. Sommittele nappien paikat levylle ja poraa levyyn niiden kohdalle reiät.Liimaa vaahtomuovi kontaktiliimalla vaneriin ja anna kuivua. Jatka napituksen teko samoin kuin tässä sängynpäätypostauksessa ja niittaa sen jälkeen kangas kiinni vanerilevyn pohjaan. Kiinnitä lopuksi kansi hyvän tartunnan omaavalla tartuntamassalla, kiinni valmiiseen runkoon.
Tämä tällä kertaa tekemäni syvänapitus ei kaikilta miltään osin vastaa sitä, mitä sen oikeasti pitäisi. Kangas jäi mitoitusvirheen takia liian löysäksi, mutta ei se näissä omissa jutuissa niin viimeisen päälle ole, menköön siis ;)

Hiukan tämä idea nyt kärsi kuvien puutteessa , mutta jos ei muuta niin, jos vaikka joku saisi hiukan inspiraatiota.

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Aivan Ihana taas :) Kiitos aamupiristyksestä Tuittunen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anonyyminen :DD Nyt mä mietin montako ihmista maanpäällä, mua kutsuu tolla nimellä ;)

  VastaaPoista
 3. Olen vasta löytänyt blogisi ja esim. teidän keittiö on kyllä ihan unelmien täyttymys. Tuo rahi on kanssa todella upea ja sopii hienosti pukeutumishuoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa viiru mukaan. Kivaa, että löysit tänne lukemaan jorinoitani. Kiitos kehuista, ne lämmittävät aina mieltä, mutta erityisen kiitollinen olen siitä, että uskaltauduit kommentoimaan. Se on niin äärimmäisen suuri osa tätä blogitouhun jaksamista, että tietää jonkun siellä lukevan juttuja :)

  VastaaPoista
 5. Aivan upea rahi! Ja napituskin näyttää oikein hyvältä mun mielestä :)

  VastaaPoista
 6. J kiitos ystävällisistä sanoistasi :))

  VastaaPoista
 7. Ompas tutunnäköinen rahi ;) joku ähelsi tuota viime keväänä melkein sormet verillä ;))) hieno siitä on tullut :)

  VastaaPoista
 8. Raija,no niinpä!! Jokaisella meillä on oma Iisakin kirkkomme ;) tai toisilla niitä on useampi!! Mutta valmis lopulta, huh.

  VastaaPoista
 9. Vakuuttavaa osaamista. Googletin rahin runkoa, ajatuksena löytää kuution mallinen runko tai ohje sen tekemiseen... päädyin sivuillesi ja näitä juttujasi lukiessa on vierähtänyt jo toista tuntia... Ihania juttuja, mukavalla tyylillä kirjoiteltuna, tulen varmasti uudelleenkin.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!