sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Takka vihdoinkin valmiina

Vuoden odotus huipentui viime viikolla, kun hormitarkastuksessa takka meni läpi ja takaneduslasi saatiin viimein paikalleen. Vaikka huone on muilta osin ollut valmis, on uusi  takkamme seisonut siis vuoden käyttämättömänä. Voitte siis olla varmoja innostuksen määrästä, kun viimein siihen saimme eilen illalla tulen sytytettyä.

Tässä takka päivällä kuvattuna. Pitkästä aikaa valo oli hyvä ja siitä innostuneena kuvailinkin takkaa suunnasta jos toisestakin.


Takka on Cronspisenin Herrgård Classic 201.  Lainaus Cronspisenin sivuilta:

Valkoinen ja sileä kaakeliuuni, joka tekee aistikkaan vaikutelman. Hylly rikkoo muuten niin suorat linjat ja antaa kaakeliuunille tyypillisen perinteisen ilmeen.
Cronspisen-lämminilmakasetti etusäleiköllä alkaa luovuttaa lämpöä heti tulen sytyttyä. Cronstedtin periaatteita noudattavat pitkät savukanavat varmistavat, että lämpö varastoituu kaakeliuuniin, joka luovuttaa sitä pitkän aikaa.
Herrgård Classic 201 voidaan sijoittaa kulmaan tai suoraa seinää vasten.
Valitsimme perinteiset messinkiluukut, vaikka kromikin olisi ollut tarjolla. Takan eteen modernin vivahteen tuo kuitenkin 6mm karkaistu lasi.  Takkasetti puuttuu vielä ja sen etsintä jatkunee. En halua perinteisiä messinkisiä ja vastaantulleet kromiversiotkaan, eivät ole iskeneet.

Mitäs pidät?

-tuija-

8 kommenttia:

 1. <3, mites teidän takkaprojekti?

  VastaaPoista
 2. Hän on kaunis :) ja antaa varmasti ihanan lämmön...
  Itse odottelen koska meidän hella leivinuunimme valmistuu, tuossa keittiön nurkassa se on nököttänyt puolitekoisena jo kuukauden, no joo on ehkä ollut tärkeämpää saada vesiputket ja sähköt vedettyä, mutta olis se niin kiva laittaa hellaan tuli aamulla ja lämmitellä sen äärellä, puhumattakaan levittää kattiloita koko liitin alalta ja keitellä ruokaa jos toistakin ja leivinuuniin hautumaan yön yli karjalanpaistia... juuh, haaveilla pitää vielä ;)

  VastaaPoista
 3. Arvaappa kärvistelinkö viime talvena, kun takka nökötti valmiina, mutta puita ei voinut sisään laittaa kun tarkastukset puuttuivat. Polttelin siellä kynttilöitä pahimpaan hätään. Kesäksi sitten unohtui koko homma.
  Odotus oli tuskan arvoista. Nytkin loimuaa tuli takassa. Toivottavasti saat pian omasi käyttöön. Hiljaa muhinut karjalanpaisti, nam!!

  VastaaPoista
 4. Minkä hintainen tuollainen takka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tarkkaa en muista, kun menoja oli samaan aikaan kymmeniä, mutta olisiko ollut hormeineen ja asennuksineen vajaa 8000€?

   Poista
 5. Kirjoitit jossain myöhemminkin tuosta takkasetti asiasta ja olen niin samaa mieltä siitä että valikoima on onneton :/ Meille ostettiin Roltraden musta takorautainen setti jossa on orava päässä. Sopii meille. Se oli vähän hinnakkaampi kuin nuo perusrihvelit mutta minusta takkasetti on sellainen ettei niitä osteta joka vuosi uusia joten siihen voi hyvin sijoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihmeellisiä härpäkkeitä kaikki tyynni. Meillä edelleen etsinnän alla.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!