keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Save or Splurge?

Muotiblogeista tutut "säästä tai tuhlaa"-jutut kiinostavat minua ja koska usein työssäni haen asiakkailleni edullisempia vaihtoehtoja (klassikko)kalusteista, päätin tehdä postauksen muutamasta esimerkistä, miten voit saada samanhenkisen sisustuksen edullisemmin. En henkilökohtaisesti kannata suorien kopioiden ostamista ja siksi ne ovat ulkona jutusta.

Tämän hetken hittituoli taitaa olla ihana Ray and Charles Eamesin vuonna 1950 suunnittelema DSW-tuoli. Tuolin istuin on polypropyleeniä, jalka petsattua vaahteraa. Hinta Suomessa noin 446€ kappale.
Edullisempana versiona esittelen samaa muotokieltä edustava Kodin 1 myymän Bess-tuolin. Istuinosa on samaa polypropeenia kuin DSW-tuolissa ja jalat ovat öljyttyä tammea.  Tuoli on selvästi saanut vaikutteita edellä mainitusta tuolista, mutta suorasta kopiosta poiketen, jalkaosa on kuitenkin selvästi omanlaisensa. Tykkään tästä ja voisin jopa ajatella omankin ruokapöydän ympärille, jos tarvetta olisi. Itse asiassa taidan tykätä tästä jopa enemmän, kuin DWS:stä :) Nuo tammijalkojen tappiliitos-yksityiskohdat viehättävät eritoten. Lisäksi pehmuste istuimessa on plussaa.
Seuraava pari on kromatuin jaloin ja lasikannella varustetut, pienet lamppupöydät, joiden nimetkin ovat melkein yhtäläisiä. Kalliimpaa CRISS CROSSia myy Sisustusliike S.A.L.I. ja edullisempaa CROSS-pöytää, Asko.
Sitten ihanaakin ihanampi Flosin Arco-valaisin. Arco on  yksi maailman tunnetuimmista design-valaisimista. Achille ja Pier Giacomo Castiglioni suunnittelivat valaisimen 50-vuotta sitten  vuonna 1962. Arcon jalkaosa on valkoista Carrara-marmoria ja varsi alumiinia. Pitkän vartensa ansiosta valaisin voidaan säätää 145-175 cm korkeudelle. Hinta Suomessa liikkeissä noin 2400€, mutta nettikaupoista saa halvimmillaan vähän alle 1700€. Valaisin painaa 63.8kg, joten tukevampaa jalustaa saa hakea.

Vaihtoehtona Turun kalustepisteen valaisin 3382 jalkavalaisin, jonka runko on myös alumiinia, mutta muista materiaaleista ei ole mainintaa. Valaisin nousee kahteen metriin ja hinta vain 199,-
Tässä kohtaa täytyy tunnustaa, että taitaisin olla sitten kokonaan ilman, jos raha ei riittäisi, mutta onneksi tarvetta tuolle ei ole!?! (vielä)Entäs sinä? Voistko harkita vaihtoehtoja vai onko klassikko aina klassikko?

-tuija-

7 kommenttia:

 1. Huomenata!

  Muistan vuosia vuosia sitten nähneeni lehdessä kuvan DSW-tuolista, revin kuvan irti ja ympyröin tuolin. Klassikkomaineesta minulla ei ollut hajuakaan.

  Edelleen rakastan tätä tuolia ja nyt niiden hankkiminen onkin tullut ajankohtaiseksi (JESS!!). Yli 400€ kappalehinta tuntuu kuitenkin todella suolaiselta.
  Päätin perusteellisen esitutkinnan jälkeen tilata tuolit netistä, huomattavasti huokeampaan hintaan, kuitenkin aitoina DSW-tuoleina.

  En malttaisi enää odottaa!!

  -Ida

  VastaaPoista
 2. Huomenta Ida
  ja onnittelut hyvästä ja pitkä-ikäisestä hankinnasta. Netistä tosiaan saa tilattua huomattavankin paljon edullisemmin klassikkotuotteita. Mikä tietysti on valitettavaa, kun haluaisi myös tukea suomalaisia yrittäjiä:(
  Hinta vaan tahtoo tulla vastaan, kun puhutaan jo yleensä useiden kymppien ja kalliimpien kalusteiden kohdalla useiden satojen eurojen säästöistä.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo Save-tuoli, uusi tuttavuus minulle.

  VastaaPoista
 4. Voisin oikein hyvin hankkia itselleni - jos olisi tarvetta - DSW-tuoleista halpisversiot. Tärkeintähän se on, että tykkää. Ei se, mitä se maksaa ja onko kyseessä juuri se ehdoton aito. :)

  VastaaPoista
 5. Inana, eikö olekkin? Tuoli on nimeltään Bess, vaikka tuo save(säästää)-sana erehdyttävästi toista väittää ;) Mutta siis niin makee tuoli ;))

  Irina, juuri näin minäkin näen! Ainoastaan suoria kopiota en hyväksy, mutta nämä, kuitenkin omanlaisensa, vastineet hyväksyn. Ja nuo Bess- tuolit ovat kyllä makeet:)

  VastaaPoista
 6. Hei, molempi parempi! Klassikkoon on joskus mahdoton irrottaa tarvittavaa rahamäärää eli vaihtoehtoinen tuote Käy silloin. Toisaalta klassikon kun saa hyppysiinsä/lattialle, on tunne aika messevä. Hassua, itselleni tuli tuosta Bess tuolista mieleen Bo Conceptin London tuoli, vaikka istuinosa on erilainen.

  VastaaPoista
 7. Totta Heta, samaa on Londonin kanssa!
  Kun pitkään säästettyään saa kotiinsa klassikon, on tunne siitä ihan erilainen, kun Ikeasta nopeasti haetun kalusteen kanssa. Mulla toi klassikkohuuma, koskee pääsääntöisesti valaisimia, mutta äkkiä saisin lueteltua kyllä kalusteitakin, mitkä kotiini huolisin!!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!