sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ruokamessuillaan!

Terveisiä Turun Tuoka- ja viinimessuilta. Paljon tuli maisteltua tuttuja ja uudempiakin makuja. Muutamat tuotteet haluan nostaa ylitse muiden. Vielä tänään messut ovat auki kello 10-17, joten halukkaat ehtivät niitä halutessaan maistelemaan.

Ehdottomasti parhaan ja maukkaimman kokemuksen tarjosi Isontuvan jäätelö. Heidän maistattamansa kaikki jäätelöt olivat huippuja, mutta erityisesti oman kaupunkini panimon eli Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Wehnäbock- ja Prykmestar Schwarz-olutjäätelö, olivat jotain kerrassaan tajunnan räjäyttävää!  En niin muuten välitä oluesta, mutta hitto, että oli hyvää!! Mies, joka vannoo Schwarzin nimeen muutenkin, oli tietenkin ihastuksissaan.  Saimme myös maistaa "tiskin alta" vielä kehitysvaiheessa olevaa chili-mansikka jäätelöä. HUH, olipa jytyä ja silti mansikka maistui selvästi. Tämä ei ole niille, jotka vieroksuvat chiliä, heille löytyi oma chili-sitruuna ja chilisuklaa, jonka polte oli sattumissa ja lempeä. Täältä löytyvät muut makuvaihtoehdot, joita tosiaan on valtavasti. klik! Ugissa ainakin Aito. kauppa myy näitä, täytyy ruveta käymään läpi makuja :)
Kuva on kökkö, mutta laitan silti!


Korpien kuiskintaa -kuohujuoma on Varsinais-Suomen metsistä kerätyistä kuusenkerkistä valmistettu alkoholiton kuohujuoma. Juoma sopii nautittavaksi sellaisenaan tai suomalais-eksoottisena osana juomasekoituksiin. Maistelimme tuon kuusenkerkän, mustaherukanlehtikuohuvan sekä tervajuoman, joka kannattaa sekoittaa kuumaan veteen ja ei siis ole kuohujuoma. Kaikki kolme olivat todella vahvan aromikkaita, eivät laimeita plassuja litkuja. Hyviä ja maistuvia alkoholittomia vaihtoehtoja vaikkapa tervetulomaljaksi. Samalta valmistajalta löytyi myös maitohorsma-(joku?olikohan vadelma)kuohuva, mutta sen maku toi voimakkaasti mieleeni lapsuuden maitohorsmateen, jota äitini keitti paljon minun oleessa pieni, öh, ei mulle!! Haisikin ihan luontaistuotekaupalle!Jos ei tuotemaistattelusta tule täyteen, voi ostaa tapas- ja viinilipukkeita ja maistella eri tapasvaihtoehtoja ja viinejä niin paljon kuin sielu ja kukkaro sietää.Valitsimme chorizo-hummus(?) ja aiolilohi-tapakset ja lasin Petit Chablis Larochea, joka meni hyvin lohitapaksen kanssa, mutta chorizo olisi kaivannut tietysti ihan jotain muuta. Mutta kun olimme
liikkeellä autolla, niin lasillinen sai riittää.


Sushikoulussa halukkailla oli mahdollisuus opetella suhin tekoa ja valmistaa itse itselleen lounaansa. Emme osallistuneet tällä kertaa, lähinnä siksi, että jos olisi ilmoittautunut netin kautta ennen 2. päivä, sai osallistumismaksulla hyvitettyä messulipun. Pihiyksissämme emme siis maksaneet koulusta 15€ ja messulipusta 14€, kun sen olisi voinut kuitata kokonaan tuolla 15€ ajallaan. Pihi, mikä pihi, söimme siis sen rahan edestä :))

Puustelli-lavalla Aki Wahlman ja Tintån keittiömestari ja Top Chef- kilpailija Joseph Youssef, tutummin Jose, neuvoivat sienirisoton valmistamisessa. 
 Loppuun vielä muutama tunnelmakuva!Hunajatilallisella oli työntekijät mukanansa ;)


Sellainen lauantai meillä, kävitkö messuilla tai oletko koskaan käynyt ruokamessuilla?


-tuija-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!